Koktajl szpinak – banan to kolejna propozycja zielonego koktajlu. Pyszny, kremowy, a w smaku bardziej bananowy, niż szpinakowy Polecam :* Składniki na koktajl: 2 spore garście liści szpinaku 1 banan 0,5 szklanki wody malinowej słodzimy wg. uznania Przygotowanie koktajlu: Opłukany szpinak wrzucamy do wysokiego naczynia, dodajemy banana i wodę. Wszystko razem rozdrabniamy za pomocą blendera na gładki koktajl. Gotowy koktajl
NiePieprz.plużyciem szpinaku (wszystkie znajdziecie tutaj klik ) jednak jeszcze nie ma zupy bo jej nigdy nie robiłam. W tym roku szpinak mi obrodził więc postanowiłam zrobić swoją pierwszą zupę szpinakową. Szpinak bardzo lubimy więc i zupa z jego dodatkiem także nam przypadła do gustu i od dzisiaj będzie na pewno pojawiać się na naszym stole. Do zupy dodałam nieco szczawiu
Monia miesza i gotujeMój mąż zobaczył w tv roladę szpinakową z wędzonym łososiem i od razu zapytał się ze swoim słodkim uśmiechem czy mogłabym to zrobić bo wygląda przepysznie. Chcąc spełnić życzenie męża następnego dnia wzięłam się do roboty. Jaki był efekt? Mąż był zachwycony choć stwierdził, że to jest przekąska raczej raz na jakiś czas, często nie da się tego jeść
Kuchnia Vikicukinię i dynię. Lubię te „wysypy” bo to mnie zmusza do kreatywności w wykorzystywaniu tego na co akurat jest czas. Teraz mamy wysyp szpinaku (więc była szpinakowa frittata i kopytka ze szpinakiem) i jest bardzo dużo sałaty, już niestety trochę przerośniętej. Sałatę jemy cały czas ale jest jej tyle, że na pewno nie przejemy jej w sałatkach. Postanowiłam
Cooking for EmilyJuż nie raz robiłam zupę szpinakową ale zawsze ją zblendowałam. Tym razem trochę inna wersja, która już na stałe wpisuje się w nasze menu. Jak dla nas zdecydowanie dużo lepsza jest ta z całym szpinakiem. Jednak nie jest to zupa zawiesista więc idealna na letnie upały gdy coś zjeść trzeba. Zupę ugotowałam w garnku z kolekcji Iris ,które można zamówić
Ala piecze i gotujeulivo agli spinaci, włoski makaron ze szpinakiem. Grillowane tofu to eksplozja smaków i tutaj pasuje wybornie, do tego trochę warzyw i danie w stylu azjatyckim gotowe, polecam. Makaron szpinakowy z grillowanym tofu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniebyło w nim wgłębienie. Oczywiście możecie przygotować je w normalnej formie i nałożyć na nie krem, jednak ciasto nie będzie miało tak ładnych brzegów. Polecam także przepis na tartę szpinakową z dżemem i truskawkami Przepis na zielone ciasto z kremem truskawkowym Drukuj przepis Porcji: 14 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 120 g świeżego szpinaku sok z połowy cytryny
Kuchnia BazyliiKoktajl owocowy: kiwi, jabłko, szpinak.. Kiedy przywoływałam wiosnę codziennie robiąc sobie truskawkowo-szpinakowe smoothie, wiosna jakby się dąsała i nie chciała przyjść. Pogoda pod psem. Nie nadaje się do rozwijania mojego The post Smoothie przepisy: koktajl owocowy: kiwi, jabłko, szpinak.. appeared first on MODA
MODA NA BIOszpinak uwielbiają, jak i dla tych, którzy mają się ze szpinakiem na bakier. Szpinak jest w daniu praktycznie niewyczuwalny, nadaje on tylko barwę kopytkom. Z czym jeść kopytka szpinakowe ? Najlepiej smakują z rozgrzanym na patelni masłem. Możecie podać je także z dowolnym sosem, a nawet w wersji na słodko, z cukrem, zrumienioną tartą bułką i truskawkami. PRZEPIS NA ZIELONE KOPYTKA
kolorowotorcikowouroku heheheeheh ;-))) Na warsztatach kulinarnych przygotowaliśmy następujące dania: 1. Sałatka z makaronem buraczanym, jajkiem sous vide 63 st. C, pesto z jarmużu i rabarbarem 2. Troć w emulsji szpinakowej z zielonym groszkiem, nasturcją i crèmem fraiche z czarnuszką jako side mix Party z dressingiem z botwiny 3. Spaghetti marchewkowe z królikiem, ragu warzywnym i roszponką Składniki
SMYKWKUCHNIjest błąd. Otóż nie! tortellini to małe włoskie pierożki nadziane farszem mięsnym lub serowym na bazie parmezanu. Tortelloni natomiast to nieco większe pierożki niż tortellini nadziewane zazwyczaj farszem szpinakowym z dodatkiem sera ricotta. I te drugie pierożki miałam okazję wypróbować dzięki firmie HILCONA , W ofercie znajdziemy wiele wariantów pierożków tortelloni z przeróżnymi farszami, ravioli, gnocchi, gotowy makaron
Radość kipiąca uśmiechem.dalszym ciągu rządzi u mnie szpinak i lubię go w kompozycji z owocami. Truskawki i szpinak świetnie smakują w połączeniu z cynamonem. Polecam podawać jako dobrze schłodzony koktajl. Szpinakowy koktajl z truskawkami Składniki : 2 garście szpinaku 150 g truskawek 3/4 łyżeczki cynamonu 250 ml kefiru Przygotowanie : Szpinak płuczemy, osuszamy i przekładamy do blendera. Truskawki płuczemy, szypułkujemy, kroimy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiBiscotti al cocco e miele autorka: Angela | blog: Smakołyki Angeli, Angela's Delicacies, Le Prelibatezze di Angela WIOSENNA SAŁATKA Z MIODOWO-MUSZTARDOWYM SOSEM autorka: apetytnasmaka | blog: Apetyt na Smaka SZPINAKOWY KOKTAJL Z GRUSZKĄ I SEZAMEM autorka: apetytnasmaka | blog: Apetyt na Smaka GRAHAMKI MIODOWE autorka: apetytnasmaka | blog: Apetyt na Smaka Koktajl quinoa + nieszpułka + miód autorka: celiakwpodrozy | blog: quinoaraz.blogspot.com Quinoa z rabarbarem
Quinoa Raz!Rysia , która w tym roku przyłączyła się do obchodów dnia tapas, warto tam wpaść na soloną sieję – delikatna marynowana sieje, marynowane warzywa – rzepa, kalarepka, marchewka, śmietana rakowa, puree ziemniaczano szpinakowe... bardzo ciekawa i smaczna kompozycja. Nie można nie wspomnieć o restauracji Odolany , która w zeszłym roku zdobyła serca i podniebienia gości. W tym roku przygotowała roladkę z dorsza i szynki
królestwo garówTarta z zielonymi warzywami Wczoraj proponowałam Wam zieloną zupę szpinakową , a dziś kolejne fantastyczne danie, które mam nadzieję urzeknie was kolorem - tarta z zielonymi warzywami . Jest wiosna, wszędzie jest pięknie, zielono, również w mojej kuchni i na talerzu. Zdjęcie tej tarty wypatrzyłam w książce Gino D'acampo - Pronto! i od razu wiedziałam że ją zrobię, czekałam tylko na odpowiednią porę
Codzienne Gotowanie