wypiekach – zarówno tych na słodko , jak i na ostro . Kiedyś pokazywałam Wam pyszne ciacho Zielony Raj , które zrobiło furorę na blogu a dziś mam Dla Was pyszne muffinki szpinakowe ( a raczej szpinakowo-czosnkowe ) z serem. Błyskawiczne do zrobienia i mega pyszne! Idealne do zabrania na wycieczkę albo jako przekąska na imprezę! Smakują świetnie i znikają błyskawicznie! SKŁADNIKI: * szpinak ( mrożony
Ostra na SłodkoPamiętacie szpinakowe szaleństwo z patelni? To danie przygotowałam na trochę podobnej zasadzie – wykorzystałam kurczaka, suszone pomidory oraz czarne oliwki. Do tego wszystkiego sos jogurtowy z czosnkiem i koperkiem. Do przygotowania potrzebujemy: 200 g ryżu 100 g czarny oliwek 1 mała cebula ok 300 – 400 ml bulionu ok 150 g suszonych pomidorów spora garść posiekanej, świeżej pietruszki
Szybko Tanio SmacznieLasagne składająca się z trzech, kolorowych warstw (pomidorowej, szpinakowej i pieczarkowej). Przepis brał udział w konkursie „Twoja Zielona Rewolucja” (link). Było o co walczyć, bo zwycięzcy wystąpią w programie prowadzonym
Bulliotłuszczu. Każda pierś rozkroić na dwa płaty mięsa i rozbić cienko tłuczkiem, najlepiej przez folię spożywczą. Następnie mięso oprószyć z obu stron solą ziołową. Następnie każdy płat mięsa posmarować szpinakowym farszem i zwinąć w roladkę. Gotowe roladki ułożyć zwinięciem do dołu w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 25 minut
Monia miesza i gotujeostatnim tygodniu dominowała u nas zdecydowanie biel. Choć powinna zieleń! A najlepiej obie, wszak to połączenie idealne, prawda Maćku? ;) Miałam w planach przygotowanie zielonych pierogów, ale ostatecznie wybrałam szpinakowe kopytka. Mają odpowiedni kolor i oryginalny wygląd. Są bardzo smaczne, a okraszone boczkiem i cebulą wręcz idealne :) Przepadam za takimi daniami. Składniki: 700 g ugotowanych ziemniaków 200 g rozdrobnionego szpinaku mrożonego
zadanie-gotowanieczosnku dodajemy jogurt naturalny, całość dokładnie mieszamy i ok. minuty trzymamy na małym ogniu. Pilnujemy aby jogurt nie zagotował się. Makaron przekładamy na talerz, na wierzch kładziemy sos szpinakowy, całość posypujemy serem feta i bazylią. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetąpół, przy próbie zawinięcia łamie się A tak wygląda gotowy wrap. Zapewniam, że danie jest bardzo sycące. Modyfikacje: zamiast wody podanej w przepisie można dać dowolny sok warzywny np. szpinakowy jeżeli nie masz lub nie lubisz oleju kokosowego, spokojnie właściwie każdy inny się sprawdzi- próbowałam już z oliwą z oliwek i olejem z awokado i obie wersje były smaczne jeżeli
Marta próbujekoniec wykładamy pokruszony ser feta. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem – jak lubicie. Rozbijamy jajka. Do jajek dodajemy szpinak i śmietanę. Całość solimy. Masę jajeczno – szpinakową wylewamy na patelnię z pozostałymi składnikami. Chwilę pozostawiamy na kuchence aż brzegi zaczną się ścinać. Po tym czasie wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 o C i zapiekamy około 20 minut. Podajemy
Smaki EwyJeden z obiecanych przepisów ląduje właśnie na blogu. Ciasto szpinakowe, które w ciągu ostatnich dwóch tygodni piekłam 3 razy! Skradło nie tylko moje serce, ale wielu innych osób. Smakuje przepysznie, długo utrzymuje świeżość a przy tym jest banalne w wykonaniu. Wystarczy kilka podstawowych składników i szpinak aby uzyskać ciekawie wyglądające, zielone ciasto. Wypróbujcie przepis już dziś! Składniki (na tortownicę
Mango Papajaszybko wyrabiamy i wałkujemy na ok 1 cm placek. Najlepiej, aby powstał nam kwadrat, dzięki temu nie będziemy musieli niczego odcinać wałkować ponownie :) Wzdłuż, na połowie placka rozprowadzamy szpinakowy farsz i posypujemy żółtym serem. Składamy na pół, i kroimy w szerokie pasy, mniej więcej takiej wielkości, jakie chcemy mieć drożdżówki. Kolejne bułeczki przenosimy na blachę, wykręcając jeden koniec
Kuchnia od dwojgapieprzem. Pomidorki pokroić drobno. Formowanie zawijasków – ciasto podzielić na dwie części. Jedno z ciast rozwałkować na kształt prostokąta o wymiarach 35 x 25 cm Obłożyć ciasto połową masy szpinakowej i połową pomidorków i posypać pomidorkami. Zawinąć ciasto. Pokroić ciasto na 3 cm kawałki. Położyć na blaszce obsypanej lekko mąką, każdy kawałek lekko przygnieść z góry. Pieczenie – piec w nagrzanym
Kuchnia Pokoleńbyłam u mamy, która dysponuje gofrownicą, więc postanowiłam zrobić na śniadanie gofry ze szpinakiem. To, że szpinak się dobrze sprawdza dodany do ciasta przetestowałam już w tych szpinakowych naleśnikach i tak jak w tamtym przepisie tak i tu, szpinak lekko zabarwił ciasto, nie wpływając prawie na smak. My zjedliśmy je rozmrożonymi truskawkami. Tęsknota za prawdziwą wiosną jest już bardzo silna
Cooking for EmilyRolada z łososiem zwraca uwagę pięknym zielonym kolorem, który zawdzięcza szpinakowi. Może być kolorową i smaczną przekąską na święta lub imprezę. Czytaj dalej
Przepisy KulinarneSmaczny, pożywny i lekki wege obiadek lub lunch do pracy. Naleśniki z farszem szpinakowym z mozarellą i pomidorem doskonale smakują z dipem czosnkowo-chrzanowym . Sam farsz jest prosty w wykonaniu. Całe danie jest trochę czasochłonne, a zwłaszcza smażenie naleśników. Ale smak wart jest zachodu😊 Składniki: 1 opakowanie mrożonego szpinaku - ja najchętniej używam całych liści 1 niewielka
Ze smakiem bez glutenuKoktajl owocowy: kiwi, jabłko, szpinak.. Kiedy przywoływałam wiosnę codziennie robiąc sobie truskawkowo-szpinakowe smoothie, wiosna jakby się dąsała i nie chciała przyjść. Pogoda pod psem. Nie nadaje się do rozwijania mojego The post Smoothie przepisy: koktajl owocowy: kiwi, jabłko, szpinak.. appeared first on MODA
MODA NA BIO