jednolitą masę. W drugim naczyniu ubijam jaja ze szczyptą soli, stopniowo dodaję cukier, a następnie sok z cytryny, proszek do pieczenia i mąkę. Na końcu dodaję masę szpinakową. Ciasto delikatnie mieszam, wylewam na blaszkę i piekę ok. 50 minut w temp. 170 'C (grzałki góra-dół ). Przygotowuję masę: Dobrze schłodzoną śmietankę miksuję z cukrem, pod koniec dodaję serek
Wielopokoleniowotylko i wyłącznie Wasza wyobraźnia i makro U mnie w domu jeśli chodzi o tarty obiadowe hitem są uwielbiane przez wszystkich z mięsem mielonym, boczkiem i serem oraz szpinakowa Smacznego! — BTW całości: 870 g, 2554 kcal, B 96, T 208 g, W 56 g ( w tym 36 błonnik). W 100 g: 294 kcal
Ola la LCHFŁosoś z pesto szpinakowym, makaronem ryżowym i pieczarkami… To wszystko jest zawarte w tym daniu! Przygotowuje się je szybko, ponieważ kiedy łosoś gotuje się na parze, można przygotować pesto i ugotować makaron. Maksymalnie 30 minut i potrawa gotowa! Może się nie wydaje, jednak jeśli nie spróbujecie, nie przekonacie się. Zaskakuje kremową konsystencją łososia i lekką chrupkością spowodowaną poprzez dodanie
Jaglusiapodsmaż pokrojoną cebulkę, dodaj szpinak i pokrojony czosnek. Smaż około 3 minut. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. Jajka – ugotować na twardo, wystudzić. Na ciasto wyłóż masę szpinakową, następnie ułóż jajka pokrojone w plastry. Pieczemy 5 minut w temperaturze 210 stopni C i 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Pod koniec pieczenia tartę posyp startym żółtym serem
Ciastka - domowe słodkościprzeze mnie nie lubiany, teraz pełni główną rolę w kuchni. Najważniejszą sprawą jest dobre przyprawienie szpinaku, bo on sam nie ma żadnego smaku.Polecam dzisiaj ravioli, włoskie pierożki z nadzieniem szpinakowym z dodatkiem 2 serów ricotty i parmezan. Składniki: 300 g przesianej mąki 30 ml oleju 3 jajka sól 200 g szpinaku mrożonego opakowanie sera ricotta 50 g tartego sera parmezan
Różne smaki w kuchnikremowy i bardzo delikatny serek. Cudowny. Część serka od razu zjedliśmy w kawałku, część dodałam do makaronu z cukinią – przepis wkrótce, a resztę moja mama dodała do sosu szpinakowego. Już go sobie wyobrażam w zapiekankach, na kanapkach, z dżemem lub warzywami. Czuję że często będzie u nas gościł. Bardzo Was namawiam do spróbowania. A u nas wakacje pełną parą
Cooking for EmilyOstatni torcik szpinakowy z wtopionymi w biszkopt pandami zachęcił nas do dalszego eksperymentowania z tą sztuką zdobienia. Tym razem padło na roladkę, która przez wzgląd na rozmiar biszkoptu zawsze wychodzi nam rurką bez ślimaczka w środku... Ale to nawet lepiej bo jest więcej miejsca na nadzienie! ;) Biszkopt ryżowy jest delikatny i wilgotny a krem truskawkowo-jaglany z dodatkiem domowej truskawkowej
Candy Pandasopakowania z konturami warzyw ostatecznie powinny dać sygnał, że są to batony nieco innego rodzaju. Trzeba przyznać, że kolory tych batonów prezentują się intrygująco (szczególnie na zdjęciu z przekroju). Szpinakowa zieleń, buraczany róż i ciemna, pomidorowa czerwień a to wszystko wraz z dużą ilością nasion, orzechów i pestek. Nic tylko próbować! Smak: Szpinak z cytryną poszedł na pierwszy ogień. Zapachem
Candy Pandasstworzyłyśmy tort, który kolorem i smakiem zachwycił każdego (torcik był zrobiony w minione święta, więc wiele osób miało okazję go próbować). Kochani, na koniec jeszcze apelujemy: nie bójcie się szpinakowych ciast! Zieleninki nie czuć w ogóle a kolor jest obłędny 💙 Składniki: Zielony biszkopt (śr: 18cm) -4 duże jajka -150g ksylitolu -100 ml oleju -200g mąki ryżowej
Candy Pandaswaflach, naleśnikach czy herbatnikach. Pamiętajcie, że oba składniki muszą oddzielnie być smaczne i dobrej jakości aby razem stanowić obłędną całość. Polecamy to zacne masełko i konfiturę z ksylitolem :) Ciasto szpinakowe z masłem orzechowym Ocena: 6 pand
Candy Pandasdziś działamy z nowym logiem, które specjalnie zaprojektowałyśmy 💗 Zmiany zbiegły się z naszymi urodzinami, a skoro Pandki mają urodziny to i tort musi być w tym klimacie 🐼 Klasycznie tort szpinakowy jest naszą zieloną bazą, natomiast krem jest tak pyszny i delikatny, że domownicy byli pewni, że jedzą budyń. Truskaweczki i czarny sezam również bardzo im smakowały w takim wydaniu
Candy Pandaspół słoiczka na raz. Podsumowanie: Tyle pyszności i tyle z nimi możliwości w kuchni! Masło z orzechów włoskich naszym zdaniem najlepiej pasuje do dań wytrawnych. Użyłyśmy je do szpinakowego pesto i tak nam zasmakowało, że cały tydzień ciągle je robiłyśmy aż do wykończenia słoiczka <3 Nerkowce ze swoją maślanością idealnie pasują do wszelkiego rodzaju ciasteczek
Candy Pandasrazem zapraszamy Was na tort jarmużowy z cudownym truskawkowym kremem 🍓 Zielone-szpinakowe biszkopty goszczą u nas dość często więc poznajcie jeszcze ten z dodatkiem jarmużu. Całość pysznie i lekko łączy się z sezonowymi truskawkami, którymi jeszcze można się cieszyć. Cudownej niedzieli! 😃 Składniki: Jarmużowy biszkopt (śr: 18 cm) -4 średnie jajka -90g jarmużu (liście bez łodyg
Candy Pandaskanapką czy owsianką na śniadanie, oraz dodać je do deseru lub ciasta. Niedługo na naszym blogu będzie czekoladowy tort z wykorzystaniem jednego z nich. Ktoś zgadnie z którym? :) Biszkopciki szpinakowe z dżemem kokosowym z chilli Buko Organic Budyń ryżowy z owocami i dżemem kokosowo-ananasowym Buko Organic Z chilli/ Z solą Ocena: 5,5 pandy Z ananasem Ocena: 6 pand
Candy Pandasnich mleko i całość mocno roztrzepać. Do lekko ubitej masy jajecznej przełożyć szpinak i dodać starty ser. Delikatnie wymieszać. Na patelni rozpuścić pozostałą ilość masła. Następnie wylać masę jajeczno-szpinakową. Na sam wierzch ułożyć plasterki pomidora. Całość przyprawić solą oraz pieprzem. Dusić pod przykryciem, aż do momentu ścięcia masy jajecznej (5-6 minut na średnim ogniu). Gotowy omlet przełożyć
Ugotować