blogu było już ciasto marchewkowe, bananowe, buraczane, dyniowe, szpinakowe... A dziś coś naprawdę oryginalnego: ciasto pomidorowe! 😀 Przepis na nie znalazłam na Jadłonomii i niesamowicie mnie zaintrygował, także nie było rady, musiałam je upiec! Jak powiedziałam, tak też zrobiłam (wprowadziłam tylko kilka "kosmetycznych" zmian 😜). Ciasto bardzo przypomina klasyczne ciasto marchewkowe, pomidory nie są tu wyczuwalne, także nie bójcie się
Słodko-Słony Świat Ilonysezonu szpinakowego jeszcze daleko... ale skoro można korzystać z dobrodziejstw mrożonek, to korzystajmy! Chcąc odczarować przez wielu nielubiany szpinak proponuję połączyć go z kurczakiem i makaronem. Efekt gwarantowany! Makaron ryżowy z kurczakiem i szpinakiem Składniki: pół opakowania makaronu ryżowego opakowanie mrożonego szpinaku w sosie śmietanowym 3 ząbki czosnku filet z kurczaka przyprawy do kurczaka (takie jakie lubisz;) olej
Lawendowe NieboKażdy z nas zna i zapewne lubi sałatkę jarzynową. Każdy ma swój własny niepowtarzalny przepis, proporcje i dodatki. Ale czy robiliście już sałatkę na biszkopcie, w dodatku zielonym szpinakowym? Myślę, że nie. Dlatego warto poeksperymentować i przy następnej okazji pikniku, grillu, majówce, domowym przyjęciu zaserwować gościom taką wersję. Zapewniam, że ich w pełni zaskoczycie. Ja użyłam mrożonego szpinaku Poltino
Bernika - moj kulinarny pamietnikzagęszczonych) – coraz więcej takich znajdziecie na rynku Ten przepis polecam szczególnie osobom, które nie przepadają za awokado, a chcą przemycić je do swojej diety. Zobacz też: Koktajl bananowo-szpinakowy Przepis na koktajl z bananem i awokado Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 5 minut Składniki 2 banany pół awokado szklanka soku jabłkowego sok z połowy cytryny Przepis 1 Banany
Kuchnia Bazyliiświęta Wielkanocne. Leśny mech, jest bardzo smacznym ciastem, rodzina zgodnie stwierdziła, że nie czuć w nim szpinaku. Ciasto ślicznie prezentowało się na Wigilijnym stole, piękne zielone blaty ciasta szpinakowego, świetnie kontrastowały z białą śmietaną, ciasto jest również proste w wykonaniu. Jako ciekawostkę powiem, że ciasto upieczone zostało w piątek, krem zrobiony został w sobotę, a środę ciasto nadal było dobre
moj przepis naSolę, pieprzę. Na patelni rozpuszczam masło, dodaję szpinak. Smażę chwilę by szpinak zmiękł i zmniejszył swoją objętość. Dodaję fetę i śmietanę. Mieszam. Powstanie gęsty sos. Na fileta nakładam masę szpinakową, Roladki zwijam, nakłuwam wykałaczkami by się nie rozwijały, moczę w roztrzepanym jajku, później w mące. Smażę na oleju. Po usmażeniu wyjmuję wykałaczki, kroję w plastry. Podaję z ugotowanymi ziemniaczkami
MojaQchnia.plprzygotować nie tylko z ziemniaków, ale i chleba ( czerstwego ). Ja takie robię bardzo często, ale za każdym razem staram się przygotowywać je na inny sposób. Pokazywałam Wam już wersję szpinakową – teraz stawiamy na włoską klasykę. Będą to gnocchi z masłem i parmezanem z odrobiną orzechów włoskich. Będzie prosto, smacznie i szybko! Koniecznie spróbujcie, bo na prawdę są genialne! SKŁADNIKI
Ostra na Słodkowkładamy do niej na chwilę metalową łyżkę, taką jak do jedzenia zupy, aby łyżka się zagrzała, wtedy ciasto nie będzie nam się kleiło. Łyżką nabieramy średniej wielkości kawałki ciasta szpinakowego i wkładamy do wrzątku, i tak kolejno, aż zużyjemy całe ciasto. Kluski co jakiś czas mieszamy, aby się nie skleiły. Gotujemy 10 minut od wypłynięcia. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiROLADA ZE SZPINAKU Z CHRZANOWYM SERKIEM to pięknie prezentujące się... Artykuł Rolada ze szpinaku z chrzanowym serkiem pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINESKŁADNIKI Sa ł atka 300 g różyczek brokuła 300 g szparagów 3 gałązki selera naciowego szczypiorek 5 jaj ugotowanych na twardo Salsa szpinakowa 100 g szpinaku 2 limonki 2 ząbki czosnku 5 gałązek natki pietruszki oliwa extra vergine s ó l, pieprz **** INGREDIENTI Insalata 300 g di broccoletti 300 g di asparagi
La grande e la piccola cuocaŚwięta tuż tuż. Dla spodziewanych gości polecam dzisiaj pyszną tartę z łosiem i szpinakiem lub tartaletki. Farsz szpinakowy można przygotować dzień wcześniej, podobnie jak kruche ciasto. Tartaletki będą świetną zimną przekąską, tartę możemy podać na ciepło. Tarta z łososiem i szpinakiem Składniki na formę 26cm: Na kruchy spód: 200g mąki pszennej 100g zimnego masła 1 żółtko pół łyżeczki soli
Smak mojej kuchnimąki pszennej – 1 jajko – 1 op. drożdży instant – 0,5 łyżki cukru – 25g masła – 0,5 szkl. ciepłego mleka – szczypta soli himalajskiej Farsz szpinakowy: – 1 opakowanie serka kremowego Arla Apetina POMIDORY I BAZYLIA – szpinak (1 op. mrożonego ok. 400g lub świeży drobno pokrojony) – 1-2 ząbki czosnku – łyżka oliwy
Podwójnaporcjapiatków . W tym tygodniu mamy 9 przepisów. Aga Ciasteczka z płatkami pszennymi , sezamem i słonecznikiem Paulina Kotlety rybne Marta Fasolowe browni od Laury Agnieszka Szpinakowy mix Danuta Sernik gotowany z mini rolsami Kasia Ucierane szybkie ciasto z wiśniami bez białego cukru i margaryny Joanna Błyskawiczne rogi serowe
Magiczne Życie Martykolacje. Zielony, kolorowy, bo z warzywami, które w słonecznej Italii jedzą z przyjemnością! Kocham Włochy i tą miłością chcę zarazić każdego mojego czytelnika! Skusisz się na dzisiejszy przepis? Makaron szpinakowy z warzywami / 2 porcje Składniki: 2 porcje makaronu z dodatkiem szpinaku 1/2 cukinii 1/2 czerwonej papryki 1/2 bakłażana 1/2 szklanki różyczek brokuła 1 ząbek czosnku 5 łyżek konserwowego groszku
Moja smaczna kuchnia