szpinakowe - 705 przepisów (strona:15/47)

Pierogi z mozzarellą, mascarpone i suszonymi pomidorami. Najlepsze! Warsztaty Kamis #wystarczydlawszystkich 188

duże opakowania , bo są wydajne. Więcej się opłaca! #wystarczydlawszystkich A tu kilka zdjęć od fotografa: Wpadł mi w oko pewien przepis i wkrótce go przetestuję. Zresztą zobaczcie sami pierogi szpinakowe z boczniakami! Artykuł Pierogi z mozzarellą, mascarpone i suszonymi pomidorami. Najlepsze! Warsztaty Kamis #wystarczydlawszystkich pochodzi z serwisu Moja Pasja Smaku

Moja pasja smaku
Zielone naleśniczki na słodko 109

Kolejny przepis z cyklu gramy w zielone. Lubicie pancakes? Ja bardzo lubię kombinować i wymyślać ich nowe wersje. Tym razem to pyszne, szybkie i łatwe w przygotowaniu placuszki szpinakowe. Urzekające wiosennym kolorem i smakiem, pełne witamin, delikatne i po prostu pyszne placuszki z młodego szpinaku. Moga byc serwowane jako śniadanie lub deser. Składniki: 1... Artykuł Zielone naleśniczki na słodko pochodzi

Fit Food Brunetki
Ptysie jagodowe 108

buraczano-truskawkowych i szpinakowych ptysiach przyszła pora na jagodowe :) Są nie tylko nadziane jagodami, ale owoce dodałam również do ciasta. Podane z bitą śmietaną wręcz rozpływają się w ustach. Ja nie dosładzam tego deseru, ale jeśli lubicie, to przed ubijaniem, dodajcie łyżeczkę cukru do śmietanki. Polecam :) 6 sztuk: ciasto: 100 g mąki tortowej 50 g masła 80 ml wody

Mienta blog
Pulpety w sosie śmietankowo-szpinakowym 161

Danie na szybko czyli pulpety w sosie. A jakich jeszcze nie robiłam? Padło na szpinak i mamy mięsne kuleczki w sosie śmietankowo-szpinakowym. Dodatki oczywiście wedle uznania, u mnie kasza orkiszowa i ogóraski. składniki: 700 g mięsa mielonego z indyka, zmieliłam udziec 200 g świeżego szpinaku sól,pieprz 1 bułka kajzerka namoczona w mleku 750 ml wody 125 ml śmietanki

Monia miesza i gotuje
Fit truskawkowe pole/ Szpinakowe ciasto z musem truskawkowym (bez glutenu) 497

Zblendować na mus. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z ksylitolem na jasną puszystą masę. Dodać 1 łyżkę oleju oraz mus szpinakowy. Zmiksować. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zmiksować. Na koniec delikatnie za pomocą łopatki wmieszać ubitą pianę z białek. Ciasto przelać do natłuszczonej i obsypanej blaszki lub silikonowej foremki

Fabryka pomysłów
Rolada szpinakowa z truskawkami - super fit 180

szpinakowym torciku (przepis tutaj ) przyszła kolej na roladę. Uwielbiam ten rodzaj ciasta, proste do przygotowania, świetnie się prezentuje i smakuje wyjątkowo. Dodatek szpinaku nie tylko pięknie barwi ciasto, ale wnosi wiele dodatkowych wartości odżywczych, których raczej na próżno szukać w ciastach. Smak szpinaku jest kompletnie niewyczuwalny - to informacja dla sceptyków. Cukier tradycyjnie zastąpiłam ksylitolem, jednocześnie zmniejszyłam kaloryczność rolady. Krem jest

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Shake truskawkowo-bananowy 122

Mleko migdałowe możecie zastąpić mlekiem kokosowym bądź mlekiem krowim. Truskawki zastąpić możemy malinami, jagodami lub poziomkami. Lubisz koktaje truskawkowe? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Koktajl truskawkowo-szpinakowy . The post Shake truskawkowo-bananowy appeared first on MeCooks

mecooks
Tagliatelle ze szpinakiem i łososiem 105

objętość dodajemy obydwie śmietany, mieszamy, czekamy aż sos zmniejszy swoją ilość. Na koniec dodajemy do sosu 1/2 pokrojonego w małe kawałki łososia. Wykładamy na talerz ugotowany makaron, nakładamy sos szpinakowy z kawałkami łososia, układamy dodatkowe kawałki łososia na makaron. Smacznego   Artykuł Tagliatelle ze szpinakiem i łososiem pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Kokosowe smoothie z mango i bananem 141

Ostatnio podzieliłam się z Wami przepisem na pyszne smoothie szpinakowe z selerem naciowym i bananem, a dziś przyszedł czas na kolejny smakowity przepis – tym razem na smoothie kokosowe z mango i banana. Uwielbiam przygotowywać smoothie na różnych mlekach smakowych, sokach czy napojach zamiast na wodzie, ponieważ zdecydowanie dodaje im to smaku. Do tego ulubione przyprawy i pyszne smoothie gotowe

Życie ze smakiem
Bajgle szpinakowe 186

jest dość zbite, lekko wilgotne i trochę gumowato-gąbczaste. Naprawdę pyszne i wyjątkowe! Domowa produkcja bajgli nie jest trudna, ale trochę czasochłonna. Zachęcam Was do wypróbowania mojego przepisu na szpinakowe bajgle, bo ciekawie wyglądają i są pyszne. Razem z pastą jajeczną, szparagami i warzywami polecają się na weekendowe śniadanie.   BAJGLE Składniki: 300 g mąki pszennej chlebowej

Smakowity Blog Kulinarny
Biszkopt szpinakowy z kremem i truskawkami 235

tylko kolor, ale sprawia również, że ciasto jest wilgotne. Myślę, że takim zielonym biszkoptem zaskoczycie gości. I z całą pewnością wypiek przypadnie im do gustu. PRZEPIS NA BISZKOPT SZPINAKOWY  Z KREMEM I TRUSKAWKAMI SKŁADNIKI: Zielony biszkopt: 300 g mrożonego szpinaku - brykiet 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem mascarpone

kolorowotorcikowo
Miętowo-szpinakowe wegańskie lody z czekoladą 153

możesz dodaj w całości. Wstac całość do zamrażalnika na minimum 3 godziny. Smacznego!   Moje Miśki nie mogły się doczekać i jedli lody zamrożne w połowie   Artykuł Miętowo-szpinakowe wegańskie lody z czekoladą pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Truskawkowy zawrót głowy – smoothie i puddingi 189

Nasiona chia wymieszać z mlekiem roślinnym, miodem i odstawić do lodówki na min, 4 godz. Szpinak zblendować i wylać na pudding. Potem zmiksować truskawki i delikatnie wylać na warstwę szpinakową. Na wierzchu posypać płatkami migdałów lub wiórkami kokosowymi. Pudding chia z truskawkami, ananasem i borówkami Składniki na dwie porcje: ½ szklanki mleka kokosowego, 2 łyżeczki nasion chia , 1 łyżka miodu

Strefa Zdrowego Żywienia
SZPINAKOWE SERNICZKI- ODCHUDZONY "LESNY MECH" 107

Zielone babeczki? Dość nietypowe, ale jakże intrygujące. Wszyscy są zachwyceni, dopóki ktoś nie rzuci hasła - "kolor zawdzięczamy szpinakowi". I wtedy grono zainteresowanych konsumpcją owej babeczki nagle się zmniejsza, a całkiem nie potrzebnie- to cudowne (jak dla mnie) warzywo,  nic a nic nie jest wyczuwalne  w smaku. Zatem Ty, który nie lubisz szpinaku - żałuj! Standardowo środek babeczki wykroiłam łyżeczką

Upiecz sobie babeczkę
Zapiekana cukinia z serowo-szpinakowym nadzieniem 134

bardzo drobno posiekaną jedną kulkę mozzarelli. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowym farszem wypełniamy wydrążone cukinie. Wierzch cukinii polewamy gotowym sosem – można zrobić tak, aby widać było szpinakowy farsz. Drugą kulkę mozzarelli kroimy w półplasterki które układamy na wierzch. Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy na 30 minut do piekarnika. Po tym czasie, ściągamy folię z naczynia

Smaczna Strona