05.04.2018 Magda Smaczna, prosta i szybka do wykonania propozycja na wege obiad – soczyste cukinie dobrze nadziane. A znajdziemy w środku szpinak, kremowy serek grani oraz parmezan. Na wierzchu równie pysznie prezentuje się sos z bazylią – aby było szybciej można użyć gotowego, oraz podpieczona mozzarella. Do zjedzenia solo albo z dobrym pieczywem. Składniki (na 2 duże lub 4 małe porcje): 2 duże cukinie 400g mrożonego szpinaku 400g gęstego serka grani 3 czubate łyżki tartego parmezanu 2 kulki sera mo... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.