szpinakowe - 705 przepisów (strona:13/47)

KETO LEŚNY MECH (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu, laktozy i cukru) 516

weekend pod hasłem świętowania mojego sukcesu, ale zamiast tortu przygotowałam ciasto „leśny mech” w wersji LCHF. Idealnie pasuje do aktualnej pogody i wszechobecnej zieleni Dodatkowo dzięki szpinakowi, którego oczywiście w ogóle nie czuć ciasto jest pełne witamin oraz minerałów a do tego ma świetne makro ( B 7 g, T 21,5 g , W 2,7 g.) Składniki na ciasto (forma

Ola la LCHF
Makaron w sosie serowo-szpinakowym 139

bardzo szybko gęstnieje. Zdjąć z ognia. Do rondelka z sosem serowym przełożyć podsmażony szpinak z czosnkiem. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać. Do odcedzonego makaronu dodać sos serowo-szpinakowy i wymieszać. Makaron podawać gorący, bezpośrednio po przygotowaniu. SMACZNEGO!   Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 4 - 5 osób. Sos należy przygotowywać jednocześnie z gotowaniem makaronu

Gospodyni Miejska
Tagliatelle z sosem szpinakowo-cukiniowym 209

Ostatnio nie szło mi w kuchni. W ten upał najchętniej jadłabym tylko sałatę. Jak się na siłę za coś zabierałam to nie wychodziło. Ale makaron z

Mama z miasta
Tarta ze szpinakiem i żółtym serem 147

Delikatna szpinakowa tarta na cienkim cieście z dodatkiem jogurtu. Nie jest wysoka, by ciasto utrzymało ciężar nadzienia. Składniki: kruche ciasto z jogurtem - przepis tutaj - ( mąka pszenna , jajka, jogurt naturalny, sól) 300g żółtego sera gouda 200g szpinaku (użyłam mrożonego szpinaku, ważyłam również mrożony) 2 ząbki czosnku 50ml wody 100ml śmietany kremówki 30% 500g mascarpone 1 łyżeczka mąki 1 łyżeczka masła sól(...)kremówkę, mascarpone i całość dalej gotujemy (na małym ogniu) przez 20 minut. Doprawiamy do smaku solą, ewentualnie pieprzem. Masło mieszamy z mąką na gładką pastę, dodajemy kilka łyżek sosu szpinakowego i mieszamy na gładką masę. Połączoną zaprawę dodajemy do sosu szpinakowego, cały czas mieszając zagotowujemy sos i zdejmujemy z ognia. Ser ścieramy na tarce, połowę wysypujemy na wystudzoną tartę, wlewamy

Gotowanie i blogowanie
Zupa pieczarkowa ze szpinakiem 143

push({}); To też może Cię zainteresować: → Zupa brokułowa z batatem i czosnkiem niedźwiedzim → Zupa z fasolką szparagową, kurczakiem i kaszą orkiszową → Grillowana bagietka faszerowana pieczarkami i serem lazur → Chłodnik szpinakowy z rukolą, awokado i jajkiem → Zupa chrzanowa

Oryginalny smak
Czy zdrowe odżywianie jest drogie? Podsumowanie trzeciego tygodnia. 192

masłem orzechowym II Śniadanie:  koktajl Obiad:  naleśniki z poprzedniego dnia Kolacja:   razowe grzanki ze szpinakiem i jajkiem, z piekarnika   Dzień piąty : Śniadanie:  pancakes szpinakowe na mleku sojowym (w wersji tradycyjnej można zastąpić kefirem) II Śniadanie:  sok Obiad:  kurczak z piekarnika z ryżem i brokułami Kolacja:   zielona zupa krem z pulpetami wołowymi

Powiedz dietom nie
Tort w kolorach jesieni 235

mąki i proszek do pieczenia, wymieszaj. Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 25-30 minut na środkowej półce piekarnia w temp. 180C. 4 warstwa (zielona) szpinakowa: 150 g świeżego szpinaku 130 g mąki pszennej 70 g mąki krupczatki 50 g cukru 100 ml oleju łyżeczka proszku do pieczenia Szpinak zbelnduj na gładką masę razem z bananej

greenscarf
Sałatka z rukoli i orzechów z dressingiem miodowo - musztardowym 233

przygotowanym sosem i delikatnie przemieszać. Na koniec oprószyć jeszcze posiekanymi orzechami. Idąc tropem pięknej zieleni i inspirując się kuchnią włoską postanowiłam przygotować Foglie d'ulivo agli spinaci, podwójnie szpinakowe w połączeniu z francuskim serem  Roquefort, na białym wytrawnym winie  jako danie główne. Zapraszam na danie w którym francuskiego wytrawnego roqueforta zamieniam na włoską

Wino Francja Kuchnia
Wytrawne muffiny szpinakowe 109

twarze – jedną słodką, rozpieszczającą i rozweselającą każdego łasucha, oraz drugą – wytrawną i poważną, zapełniającą żołądki małych głodomorów. Dziś przedstawiam drugie, mniej znane oblicze babeczek – wytrawne muffiny szpinakowe z suszonymi pomidorami. Przepis na wytrawne

Vegan Taste
zapiekanka ziemniaczana z jarmużem 123

feta, mieszamy. Dodajemy wymieszane jajka z kremówką. Pozostały ser mieszamy ze śmietaną 18 % i odstawiamy. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Układamy warstwę pokrojonych w plastry ziemniaków. Oprószamy pieprzem. Wykładamy masę szpinakową a na niem wymieszany ser feta ze śmietaną. Oprószamy tymiankiem. Układamy warstwę ziemniaków. Oprószamy pieprzem. Całość posypujemy startym serem. Zapiekamy przez

Domowy Smak Jedzenia
Zielony koktajl śniadaniowy 144

Zapraszam na pyszny i sycący koktajl który może zastąpić śniadanie. Swój zielony kolor zawdzięcza szpinakowi i pistacjom. Koktajl posłodziłam miodem eukaliptusowym od Huzar  który wzmacnia odporność i fajnie podkręca smak. Polecam Składniki: 1 garść świeżego szpinaku 1 szkl mleka 1 łyżeczka miodu eukaliptusowego Huzar 1 banan garść pistacji Przygotowanie: Szpinak myjemy i przekładamy do kielicha blendera. Pistacje obieramy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pasta kanapkowa z sera białego i suszonych pomidorów 134

suszonych pomidorów Użyłam mielonego już serka białego. Jeśli chcecie uzyskać bardziej kremową konsystencję pasty zmiksujcie składniki blenderem. Lubisz suszone pomidory? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Roladę szpinakową z nadzieniem z tuńczyka i suszonych pomidorów. The post Pasta kanapkowa z sera białego i suszonych pomidorów appeared first on MeCooks

mecooks
Florenckie kluski szpinakowe z pomidorowym sosem 92

pyszny, pożywny, aromatyczny i ładny. Znalazłam kluski u Mirabelki i zauroczyły mnie a ponieważ uwielbiam szpinak, musiałam je wypróbować. Włoskie przepisy zawsze próbuję i jeszcze się nie zawiodłam. Kluski szpinakowe i sos pomidorowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Borek , tureckie ciasto z serem i szpinakiem 142

praską czosnek , gałkę , miód , sól , pieprz do smaku . Mieszamy , chwile smażymy mieszając . Przekładamy do miseczki z pokruszoną fetą i mieszamy . Ciasto filo rozkładamy , na brzegu układamy pasek z nadzienia szpinakowego i zwijamy w rulonik , a następnie w ślimaka . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Układamy w wysmarowanej masłem foremce do pieczenia . Wierzch smarujemy masłem roztopionym i posypujemy ziarnami czarnuszki . Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Ogrodnik w podróży
Ciasto francuskie ze szpinakiem kurczakiem i nutką curry 125

Szybkie danie na imprezę i nie tylko. Polecam pycha. Przygotowanie masy szpinakowej – na patelni rozgrzać masło. Wrzucić posiekane ząbki czosnku, smażyć chwilkę. Dodać szpinak, gałkę muszkatołową, mieszać i smażyć aż nadmiar wody wyparuje. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Masa nie może być wodnista. Przygotowanie mięsa – pierś kurzą pokroić na mniejsze kawałki. Doprawić wszystkimi przyprawami i wymieszać. Przygotowanie

Kuchnia Pokoleń