krówka - 1226 przepisów (strona:13/82)

MARCHEWKOWO-KRÓWKOWA BABKA 113

oknem już typowo jesienna aura, więc mam dla Was jesienne ciasto z dodatkiem marchewki i cukierków "Krówek", wilgotne i mięciutkie, wprost przepyszne ;) SKŁADNIKI 120 g mąki pszennej, 100 g krówek, 3 łyżki mleka, 60 g jogurtu naturalnego, 50 ml oleju, 3 łyżki cukru, 2 jajka, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 1 łyżeczka sody, szczypta soli, 3 średnie marchewki WYKONANIE Krówki rozpuszczamy(...)mlekiem w kąpieli wodnej. Lekko przestygnięte mieszamy z jogurtem. Jajka roztrzepujemy z cukrami, dodajemy krówki oraz olej. Następnie dodajemy marchew startą na tarce o małych oczkach (odsączamy z nadmiaru soku) oraz suche składniki. Całość przekładamy do formy o wymiarach 28x12 cm. Pieczemy ok. 30-35 min w 180 stopniach

słodki bratek
ciasto maxi king :-) 115

polane polewą czekoladową. Jest niezwykle pyszne. Polecam No to zaczynamy: SKŁADNIKI:   *przepis na dużą blachę -1 opakowanie herbatników maślanych 400g -1/2 opakowania słonych krakersów -250 g krówek (lub pół puszki masy krówkowej) -2,5-3 szkl mleka w proszku -nie granulowanego -1 szkl mleka -3/4 szkl cukru -2 łyżki cukru waniliowego -1,5 kostki margaryny(...)kostki jeśli używacie krówek a nie masy krówkowej -polewę czekoladową -zmielone orzechy włoskie 1 szkl  Blachę wykładamy folią aluminiową i dno wykładamy herbatnikami maślanymi. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukier oraz cukier waniliowy.  Wszystko mieszamy i zagotowujemy do rozpuszczenia się cukru. Studzimy. Jeśli używamy krówek to: krówki dajemy do garnka, dodajemy pół kostki margaryny i wszystko roztapiamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Serkowe placuszki z krówkami i polewą krówkową 70

Przepis autorski (mój). Taki mój wymysł, który okazał się rewelacją.  Placuszki smakują przepysznie i na pewno każdemu przypadną o gustu. Pamiętajcie tylko, aby krówki były miękkie. Polecam!    (około 10-12 sztuk) 200g serka homogenizowanego waniliowego (użyłam sernikowego z wiaderka) 2 duże krówki (30g) 2 jajka 1 łyżka masła 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)szczypta soli Polewa: 2 krówki (30g) 2-3 łyżki mleka lub śmietanki 30% Dodatkowo: 4 łyżki masła lub oleju do smażenia (opcjonalnie) Serek, jajka, mąkę, proszek do pieczenia, sól i roztopione masło wymieszać na jednolitą masę. (Jeśli jest za gęsta można dolać mleka.) Cukierki drobno pokroić i połączyć z ciastem. Placuszki smażyć na maśle/oleju lub całkowicie bez tłuszczu (najlepiej

Di gotuje
babeczki bananowe z krówkami 119

mnie pyszne, jestem wielbicielem krówek, kajmaku i karmelu w każdej postaci. Od pewnego czasu bananowe muffiny królują na moim stole. Oczarowały smakiem całą rodzinę - i dorosłych, i dzieci.  składniki: 4 dojrzałe banany 2 jajka 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody około 12 kruchych krówek płatki owsiane albo migdałowe(...)Banany rozgniatam na gładką masę. Miksuję olej z jajkami, a w osobnej misce mieszam wszystkie suche składniki. Łączę mokre z suchymi i masą bananową, niezbyt dokładnie (mogą pozostać grudki). Krówki dzielę na połówki. Do foremek nakładam łyżkę ciasta, jeden kawałek krówki i drugą łyżkę ciasta. Całość posypuję płatkami i wstawiam do gorącego piekarnika. Piekę około 30 minut w temperaturze

babka w formie
Wegańskie krówki bez cukru 188

czymś zastępować. My uwielbiamy słodzić ciasta daktylami, ksylitolem lub miodem. Składniki te mają o wiele mniej kalorii, a dodatkowo posiadają właściwości prozdrowotne. Dzisiaj proponujemy Wam zdrowy zamiennik słodkich krówek - wegańskie krówki bez cukru. Nie wiem czy nazwa krówki jest właściwa, ale jako pierwsza przyszła mi na myśl, kiedy je przygotowałam. Są delikatne, mocno orzechowe i cudownie rozpływają się w ustach(...)miała ładny kształt. 3. Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin, a następnie kroimy na mniejsze cukierki. 4. Zawijamy je w papierki, a by się nie posklejały. Jeśli wolicie twarde krówki - trzymajcie je w lodówce, po wyjęciu staną się bardziej miękkie i lekko ciągnące * Jak przygotować masło kokosowe?  Wiórki kokosowe podprażamy na patelni. Przekładamy do naczynia blendera/malaksera i blendujemy

two broke sisters
Szyszki czekoladowe 88

pamięta słodkich , posklejanych ziarenek ryżu preparowanego? Chyba nie znam takiej osoby Na każdej komunii , weselu czy rodzinnym przyjęciu były one wielkim hitem po który każdy chętnie sięgał. Krówki w moim wykonaniu są odmienione i lekko lepiące więc najlepiej mieć w zanadrzu mokrą chusteczkę aby przetrzeć umazaną buźkę i paluchy smakowitą czekoladą Składniki: 1/2 szklanki mleka 100g. masła 82% 350g. krówek(...)smaku waniliowych 350g. krówek o smaku czekoladowym 200g. mlecznej czekolady 2 łyżki kakao 300 g. ryżu preparowanego Przygotowanie: Nad kąpielą wodną podgrzewamy mleko z masłem , dodajemy krówki , czekoladę oraz kakao. Pozostawiamy na wolnym ogniu do rozpuszczenia się składników. Do gorącej masy wsypujemy ryż , dokładnie mieszamy , odstawiamy do lekkiego ostudzenia. Z ostudzonej masy formujmy szyszki. Przechowujemy w lodówce.   Smacznego

Szczyptachili
Krówkowy pudding ryżowy 119

Kolejny prosty i niezwykle smaczny pomysł na deser, który przypadnie do gustu zwłaszcza wielbicielom krówek (cukierków). Krówkowy pudding ryżowy, to pucharek pełen delikatnej słodyczy, który zaspokaja „zachciewajkę” na coś słodkiego, jednocześnie sycąc. Spróbujcie. Krówkowy pudding ryżowy 2016-04-20 22:15:06 Write a review Save Recipe Print 53 calories(...)calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki 1 szklanka mleka 3/4 szklanki płatków ryżowych 3 krówki mleczne (cukierki) 1/2 średniego banana Przygotowanie Do garnuszka z grubszym dnem wlewamy szklankę mleka. Krówki obieramy z papierków i tniemy na małe kawałki, dodajemy do mleka. Garnek stawiamy na małym gazie

Słodkie okruszki
Czekoladowe szyszki z preparowanego ryżu i krówek 113

podłużnych szyszek. I choć u nas w domu nie ma małych dzieci, to te ryżowe kuleczki zniknęły zadziwiająco szybko.  Składniki: 50 g masła 3 łyżki mleka 400 g krówek 2 łyżki dobrego gorzkiego kakao 150 g preparowanego (ekspandowanego) ryżu Masło, mleko, krówki (odwinięte z papierków oczywiście) oraz kakao przełożyć do garnuszka. Na niewielkim ogniu, cały czas mieszając, doprowadzić(...)roztopienia krówek i połączenia wszystkich składników. Zagotować i zdjąć z ognia. Lekko przestudzić.  Wlać do ryżu i dobrze wymieszać. Lekko natłuszczonymi masłem dłońmi formować kulki lub szyszki. Masa powinna być ciepła, gdyż stygnąc staje się mniej podatna na formowanie. Uformowane kuleczki - szyszki odstawić do całkowitego wystudzenia i zastygnięcia.  Nie wymyśliłam nic nowego, czego nie znalibyście. Uważam jednak

Codzienna kuchnia niecodzienna
Śmietankowy deser z krówkową słodyczą - dla dużych i małych łasuchów. 126

Uwielbiam słodkości te małe i duże. Dlatego tak często je robię. Niedawno nawiązałam wspaniałą współpracę z producentem słodyczy ekologicznych - Ekoflorka . Po otwarciu jednej z paczuszek pełnych moich ulubionych krówek i spróbowaniu pierwszego cukierka... no cóż trudno było mi się powstrzymać, by nie zjeść od razu wszystkich. Moi bliscy również bardzo zasmakowali się w słodkościach od Ekoflorki . Dlatego gorąco(...)zasmakuje dużym, jak i małym łasuchom. Składniki: (na 3 porcje) 1 szklanka mleka 3 żółtka 1 szklanka śmietanki kremówki 30% 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 1/2 łyżki cukru 3 krówki BIO klasyczne od Ekoflorka opcjonalnie - czekoladowe ozdoby Przygotowanie: Krówki ścieramy na tarce na średnich oczkach - na wiórek. Zagotowujemy mleko. Do miski wlewamy śmietankę kremówkę, dodajemy do niej żółtka, cukier

Słodkie okruszki
Tort jabłkowy z krówkami 240

Delikatny biszkopt przełożony galaretką jabłkową i masą z dodatkiem cukierków krówek. Tort nie jest ciężki, ani mdły, dlatego z powodzeniem może być przygotowany na pierwsze i kolejne urodziny dziecka. Z chęcią sięga się po kolejny kawałek :) BISZKOPT: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki mąki pszennej MASA JABŁKOWA: 1,2 kg jabłek (waga po obraniu(...)szklanka wody 2 galaretki wiśniowe MASA Z KRÓWEK: 200g cukierków krówek 2 szklanki śmietanki 30% 1 łyżeczka kakao Wszystkie składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej. Oddzielić białka od żółtek. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Ustawić mikser na najwyższe obroty i wsypywać porcjami cukier. Zmniejszyć obroty i dodać po jednym żółtku. Na końcu wsypać przesiane

https:KKuchniaMniam
Ciasteczka z krówkami 107

Maślane ciasteczka z ciągnącymi krówkami, jak dla mnie połączenie dwóch ulubionych składników. Najlepsze są zaraz po upieczeniu, bo juz na drugi dzień krówki twardnieją. Składniki: - 60 g masła - 4 łyżki miodu - 40 g cukru brązowego - 225 g mąki pszennej - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 11 krówek Przygotowanie: Do garnka wrzucamy masło oraz cukier, mieszamy na małym ogniu aż cukier(...)mąkę, proszek do pieczenia oraz miód.Całość mieszamy do uzyskania gładkiego ciasta. Formujemy z nich kulki wielkości orzecha, każdy z nich spłaszczamy i umieszczamy w środku połówkę lub całą krówkę ( wszystko zależy od wielkości). Pieczemy w 180 C przez około 10 minut

Zainspirowana w kuchni
Biszkopt z masą budyniową, bezami i sosem krówkowym 1066

Jest pyszne! Ja miałam do niego kupione beziki ze sklepu. Czym mniejsze tym lepiej, gdyż wtedy ładnie można ozdobić nimi ciasto i wygodniej jest kroić na kawałki. Polecam fanom krówek i toffi! Dla kogo: dla kochających krówki i masę toffi pod każdą postacią dla szukających inspiracji na efektowne ciasto dla...każdego! Składniki na biszkopt: 4 jajka pół szklanki mąki pół(...)czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju Składniki na dekorację: 150-170g bezów (ja miałam kupowane, mogą być także domowej roboty) 0,5 kostki masła (100g) 150g krówek 2 łyżki mleka Wykonanie biszkoptu: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i miksować aż masa stanie się sztywna i błyszcząca. Dodać żółtka i zmiksować. Wmieszać delikatnie mąkę i proszek. Delikatnie wymieszać

Mania Wypiekania
słodko- słony torcik bezowy 109

śmietany kremówki 0, 5 kubka solonych orzeszków arachidowych 0, 5 kubka orzeszków arachidowych w karmelu 0, 5 kubka pistacji 1 laska wanilii sól (1 łyżeczka) 10 - 15 szt krówek   Przygotowanie: piekarnik ustawiamy na termoobieg temp 160*C białka ubijamy z cukrem na sztywna pianę, dokładamy część orzeszków, część zostawiamy do dekoracji masę przekładamy na wyłożoną papierem blachę do pieczenia(...)pieczemy przez 40- 45 minut w międzyczasie przygotowujemy krem- jedną śmietanę gotujemy z solą dodajemy kilka krówek studzimy drugą śmietanę ubijamy, dodajemy nasionka wanilii i pozostałe pokrojone na mniejsze kawałeczki krówki do ubitej śmietany dodajemy ostudzoną masę krówkową oraz krówki delikatnie mieszamy krem wykładamy na bezę i wstawiamy do lodówki  podajemy posypaną orzeszkami

Luźna Kuchnia
Likier KRÓWKA 3742

Kolejny, bardzo popularny likier na cukierkach, tym razem w roli głównej pyszne krówki :) Likier łatwy i szybki do przygotowania, poleca się szczególnie w roli prezentu świątecznego dla osób pełnoletnich.  Jeśli zastanawiacie się, który likier lepszy: Kukułka czy krówka, to niestety Wam nie pomogę, bo dla mnie oba są znakomite! Składniki: 500 g krówek 350 ml śmietany kremówki lub mleka(...)zagęszczonego niesłodzonego 500-700 ml wódki (u mnie 700 ml) Przygotowanie: Krówki umieścić w rondlu, zalać śmietaną i podgrzewać na małym ogniu (ale nie gotować!) od czasu do czasu mieszając, do momentu całkowitego rozpuszczenia się cukierków. Odstawić do całkowitego wystudzenia, następnie dolać wódkę, wymieszać i rozlać do butelek. Po schłodzeniu można przystąpić do degustacji

Domowa Cookierenka Agi
Ciasto krówka z miodowym kremem i czekoladową pianką 358

Wilgotne biszkoptowe blaty o smaku krówki, słodki miodowo- jajeczny  krem, zwieńczenie całego ciasta to czekoladowa rozpływająca się w ustach pianka. Brzmi pysznie…. Pomysł na to ciasto powstał z inspiracji wieloma innymi przepisami, strasznie bałam się, co z tego mi wyjdzie, zdałam się tylko na swoje wyobrażenie smaków-nie zawiodło mnie!  Jest idealne, kto lubi kremowe przekładańce myślę(...)wypróbuje- u mnie znajdzie się po raz kolejny na świątecznym stole. Polecam. Składniki: Ciasto krówka: Blaszka o wym 25/30 cm 4 jajka 1 duży budyń o smaku krówki (na 750 ml mleka) ¾ szklanki drobnego cukru ¾ szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżki kakao Poncz: 60 ml likieru  adwokat Dalkowski 150 ml przegotowanej zimnej wody Krem miodowy

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania