Zielone babeczki? Dość nietypowe, ale jakże intrygujące. Wszyscy są zachwyceni, dopóki ktoś nie rzuci hasła - "kolor zawdzięczamy szpinakowi". I wtedy grono zainteresowanych konsumpcją owej babeczki nagle się zmniejsza, a całkiem nie potrzebnie- to cudowne (jak dla mnie) warzywo, nic a nic nie jest wyczuwalne w smaku. Zatem Ty, który nie lubisz szpinaku - żałuj! Standardowo środek babeczki wykroiłam łyżeczką
Upiecz sobie babeczkębardzo drobno posiekaną jedną kulkę mozzarelli. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowym farszem wypełniamy wydrążone cukinie. Wierzch cukinii polewamy gotowym sosem – można zrobić tak, aby widać było szpinakowy farsz. Drugą kulkę mozzarelli kroimy w półplasterki które układamy na wierzch. Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy na 30 minut do piekarnika. Po tym czasie, ściągamy folię z naczynia
Smaczna Stronaminut przed podaniem. Owoce puszczą sok i całość będzie smakować naprawde owocowo i orzeźwiająco. Lubisz truskawki? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Koktajl truskawkowo-szpinakowy. The post Smakowa woda truskawkowa appeared first on MeCooks
mecookstortem. Zielone cudo ubarwi każdą uroczystość. Cudownie rzeźki, wiosenny, zielony kolor ciasto uzyskało dzięki dodatkowi szpinaku. Może dodatek szpinaku Cię przeraził, ale nie ma obaw. Ciasto nie ma posmaku szpinakowego. Ponieważ szpinak przed dodaniem został zmiksowany z olejem, ciasto jest wilgotne, puszyste, delikatne i nie wymaga ponczowania. To jest moja wersja tego popularnego już od dosyć dawna ciasta w necie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Mama zrobiła mi niespodziankę i w dzień mojego przylotu z Azji przygotowała nowe, pyszne ciacho. Tym razem truskawkowe! Delikatny, szpinakowy ( słodki ) biszkopt pokryty lekką, puszystą truskawkową pianką jest świetnym pomysłem na upalne dni! Smakuje fenomenalnie! Mama jak zawsze pozytywnie zaskoczyła i z wielką, ale to wielką przyjemnością sięgałam po dokładke! Polecam i Wam! Ps. Chyba naprawdę muszę założyć Jej tutaj
Ostra na SłodkoCześć :D Wczoraj było na tłuściutko, dziś może troszkę na zielono :D Kiedyś dawno, dawno temu, jak dostęp do przepisów był raczej w kiosku, znalazłam fajny przepis na szpinakowe kluski podawane z sosem pomidorowym. Jak zabierałam się do ich robienia, rodzina troszkę kręciła nosem, bo przecież nie ma tam mięska :P Wcale się nie dziwiłam, bo raczej należymy do mięsożerców
Pieprzyć z Fantazjągorące wyłożyłam na talerze. Z czosnkiem nie przesadziłam, z solą również. Super :D Zdarza mi się szpinak przedobrzyć właśnie tymi dodatkami :D A tu nie! Pycha :D Delikatny sosik szpinakowy i makaron pełnoziarnisty. Fajne zestawienie i smaczne. Nie obciąża żołądka a syci :) Smacznego
Pieprzyć z FantazjąPyszne ciasto - szpinakowy spód oraz lekki truskawkowy mus. Będziecie zaskoczeni, szpinaku w ogóle nie czuć. A daje piękny kolor i na pewno jest lepszy niż sztuczne barwniki. Jest to ciasto z przepisu Doroty, stąd też po szczegóły jego wykonania zapraszam na stronę Moje Wypieki - link
Moja Galeria SmakuRoladki drobiowe w sosie pieczarkowym Miękkie i soczyste roladki z kurczaka wypełnione pysznym szpinakowym farszem i zanurzone w aromatycznym sosie pieczarkowym to wspaniały pomysł na obiad. Polecam! Składniki: 2 filety z kurczaka 100g świeżego szpinaku pół opakowania sera typu Feta 1 mała cebula kilka pieczarek Przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, 2 kulki ziela angielskiego, papryka słodka i ostra
Blog z Apetytempieprzem i czosnkiem. Do miseczek wbijamy po 2 jajka, solimy. Dodajemy przestudzony szpinak i po 2 łyżki mleka. Mieszamy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i wlewamy masę jajeczno-szpinakową. Przykrywamy przykrywką i smażymy na wolnym ogniu aż całość się zetnie. Zsuwamy na talerz. Na omleta wykładamy pokrojoną szynkę i pomidory. Teraz tylko kanapki i śniadanie gotowe. SMACZNEGO. (function
Smaki Ewymięso wewnątrz roladki także było upieczone. Jeśli mamy białe szparagi to przed gotowaniem należy je obrać z łyka. Najlepiej to danie smakuje z sosem – ja podałam z śmietanowo-szpinakowym. Roladki z piersi kurczaka ze szparagami Szparagi z sosem w rulonikach z kurczaka
Mama z miastautworzyły się grudki. Gdy powstały sos przez chwilę „pobulgocze”, dodajemy mrożony szpinak. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Sos szpinakowy przelewamy do żaroodpornej formy. Umytą i osuszoną ręcznikiem papierowym rybę dzielimy na porcje. Skrapiamy niewielką ilością soku z cytryny, doprawiamy solą oraz pieprzem. Każdy kawałek otaczamy w mące i obsmażamy
Smaki Na Talerzumożna przygotować zupę szczawiową czy ogórkową, już prezentowane na blogu, a jako główne danie roladki ze szpinakiem i serem feta. Na zielony podwieczorek wiosenny można zaś zaserwować pyszny koktajl szpinakowy, który przepis jest już znany naszym Czytelnikom. Przepyszne połączenie Szpinak, ser feta i mięso – takie połączenie kolorystyczne, a przede wszystkim smakowe, po prostu jest doskonałe. W dodatku to danie świetnie
KulinarneImpresje.plnaczynia szpinak rozmróź, zmiksuj z posiekanym czosnkiem, żółtkami i przyprawami - Thermomix czas 3-4 min / obr 3-4 dodaj bezę i delikatnie wymieszaj - czas 30 s/obr łyżka masę szpinakową wyłóż na całą blachę wyłożoną papierem do pieczenia - piecz 15 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st umyć naczynie miksujące serek zmiksuj na gładką masę - doprawić solą i najlepiej białym
Gotowanie z pasją