KLUSKI ŚLĄSKIE

KLUSKI ŚLĄSKIE

KLUSKI ŚLĄSKIE

Własne, domowe kluski śląskie, przygotowane z ugotowanych ziemniaków, mąki ziemniaczanej i jajka. Łatwe do zrobienia i niezbyt pracochłonne. Najlepsze i najbardziej puszyste wychodzą z mączystych ziemniaków, ugotowanych i przeciśniętych przez praskę odpowiednio wcześnie. Są wtedy smaczniejsze i bardziej zwarte. Sama najczęściej przygotowuję je z ziemniaków pozostałych z obiadu, z dnia poprzedniego.  Jeśli ziemniaki są wodniste, można dodać samo żółtko lub zupełnie pominąć dodatek jajka. Ugotowane klus... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.