pokrojony w plasterki 3 młode marchewki, umyte i pokrojone w kostkę 1 czerwona papryka, umyta i pokrojona w kostkę 4 ząbki czosnku, posiekane 1 cebula, obrana i posiekana szczypta płatków chili 100 ml czerwonego wina 1/2 porcji TEGO sosu puszka krojonych pomidorów 2 łyżeczki wędzonej papryki 800 g łopatki wieprzowej, zmielonej po 1 łyżeczce nasion kopru włoskiego i kuminu
Dzieje kuchennej Wiewiórycebule kawałek imbiru 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki kurkumy po 1 łyżeczce słodkiej papryki, mielonego kuminu, kolendry, garam masali, soli 600 g filetu z dorsza puszka krojonych pomidorów szczypta płatków chili do podania: listki kolendry zielona papryczka chili jeśli ktoś lubi W sporej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, szklimy, 2 minuty, dorzucamy posiekany imbir i przeciśnięty czosnek, kurkumę, paprykę, kumin
Dzieje kuchennej Wiewióryniedużych marchewek 2 małe jajka 1 i 1/2 szkl. mąki krupczatki 1/2 szkl. bułki tartej + do obtaczania 1 łyżeczka czarnuszki 1/4 łyżeczki kwasku cytrynowego szczypta gałki muszkatołowej szczypta soli szczypta papryki chili olej rzepakowy do smażenia Sposób przygotowania: Marchewkę gotujemy do miękkości, ale tak, by pozostała jędrna, studzimy, obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Dodajemy do niej mascarpone, jajka
Kolorowy PrzepisownikSkładniki do kupienia w Almie: 20 dkg twardego tofu 1 cukinia 1 czerwona papryka 5-6 pieczarek 2-3 cebulki marynata: 2 ząbki czosnku szczypta nitek chili sok z 1/2 cytryny 2 … Czytaj dalej Szaszłyki z tofu
czarrna od kuchnipomidorowym sosie, z ryżem i jajkiem 1 szkl. ryżu basmati (2 torebki) 2 szkl. wody sól 1 czerwona cebula, posiekana 2 ząbki czosnku, posiekany 1 łyżeczka wędzonej papryki szczypta płatków chili sól po 1 łyżeczce kuminu i kolendry (utarte w moździerzu) 2 suszone pomidory z zalewy, pokrojone w paski 1 puszka krojonych pomidorów 1 puszka przecieru pomidorowego po 1 puszce
Dzieje kuchennej Wiewiórygryczanej 1 czerwona cebula 4 wędzone śliwki olej rzepakowy lub kokosowy 2 listki laurowe 3 ziela angielskie ½ łyżeczki mielonego kuminu ½ łyżeczki nasion mielonego kopru włoskiego ½ łyżeczki mielonej kolendry szczypta płatków chili sól do smaku 3 łyżeczki mielonego lnu ½ natki pietruszki Dodatki: ulubione pieczywo (np. wieloziarniste bułki) liście sałaty plasterki pomidora konfitura z czerwonej cebuli ( z tego przepisu ) wegański majonez
Food Squaresoku z cytryny 2 łyżki oliwy 25 g drobno startego parmezanu sól, pieprz duża garść posiekanych listków bazylii 400 g piersi z indyka garam masala, ok 1 łyżeczki szczypta płatków chili Indyka kroimy w paski, posypujemy przyprawami, skrapiamy oliwą i smażymy na rumiano. W tym samym czasie spaghetti gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i wkładamy z powrotem do garnka
Dzieje kuchennej Wiewiórylinguini lub spaghetti 30 g masła 2 łyżki oliwy 100 g boczku, chudego, pokrojonego w kostkę 1 mała cebulka, czerwona lub szalotka, posiekana ząbek czosnku, pokrojony w plasterki szczypta płatków chili, lub pół posiekanej papryczki 6 filecików anchois 1 brokuł 500 g, same różyczki 3 łyżki wody z gotowania makaronu 3 łyżki białego wina 8 dużych listków bazylii, posiekanych
Dzieje kuchennej Wiewiórykukurydzy (z puszki lub mrożona) 100 g świeżej papryki pół pęczka natki pietruszki 4 jajka ugotowane na twardo przyprawy: sól, pieprz (by podkręcić smak, polecam dodanie sporej szczypty płatków chili) sałata, ogórek, rzodkiewka do dekoracji (lub inne świeże warzywa) Terrinę przygotowujemy dzień przed podaniem. Formę wykładamy folią spożywczą, a plastry wędliny układamy na dnie i bokach tak, by lekko
Ratunku obiadsmażenia 2 ząbki czosnku 2 cebule 500 g mięsa mielonego (jagnięcina, wołowina, wieprzowina) 150 ml czerwonego wytrawnego wina (opcjonalnie) 1 puszka pomidorów 1 łyżka posiekanej natki pietruszki szczypta płatków chili 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka cynamonu sól, pieprz do smaku Sos beszamelowy: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 400 ml mleka 50 g startego sera żółtego
W kuchni Katiesosu pomidorowego 1 łyżeczka suszonej bazylii 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka brązowego cukru 2 marchewki 4 łodyżki selera naciowego 1 cukinia 1 duża szczypta płatków chili 0, 5 szklanki oleju rzepakowego + 5 łyżek masła 1,5 szklanki wody Zaczynamy od kurczaka, dzielimy go na kawałki. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy
Kuchnia na wzgórzuPizzy Cazone w stylu Reuben . Mówię Wam, pyszności! Składniki: 3 łyżki majonezu 3 łyżeczki ketchupu 3 łyżeczki chrzanu 2 łyżeczki sosu Worcestershire 1 nieduża cebula świeżo zmielony pieprz szczypta mielonego chili Wykonanie: Wszystkie składniki umieściłam w pojemniku blendera i zmiksowałam na gładką i aksamitną masę. To wszystko Kochani. Potem sos przełożyłam do miseczki,wstawiłam do lodówki i zabrałam się
Blondynka Gotujepuszka ananasa plus sok z ananasa 2 łyżki stołowe ketchupu 1 łyżka stołowa sosu sojowego 1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczk i octu winnego 1 łyżeczka cukru szczypta płatków chili 2 łyżki stołowe masła mąka pszenna do oprószenia piersi z kurczaka słodka papryka mielona sól i pieprz opcjonalnie garść pędów babmusa PRZYGOTOWANIE: Paprykę oraz ananasa pokroić w kostkę. Marchew
Calzonella.comzagotowaniu zmniejszamy ogień i wrzucamy ser. Czekamy aż całkowicie się ser rozpuści. Od czasu do czasu mieszamy zupę. 5. Doprawiamy według uznania solą, pieprzem i przyprawą chili oraz szczyptą gałki muszkatołową. Dekorujemy posiekaną natką pietruszki
Szefowa kuchniczosnek, przesmażamy, wrzucamy pokrojonego w kostkę pomidora praz paprykę. Zalewamy passatą pomidorową i na wolnym ogniu gotujemy aż warzywa się rozpadną. Doprawiamy do smaku solą , pieprzem , papryką oraz chili i szczyptą cukru. PULPECIKI: Dokładnie wypłukaną kaszę jaglaną gotujemy w 1 szklance lekko osolonej wody, studzimy. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, dodajemy posiekaną cebulę oraz czosnek – przesmażamy, a następnie wrzucamy
Ostra na Słodko