Zupa serowo-grzybowa

Zupa serowo-grzybowa

Zupa serowo-grzybowa

Bardzo serowa zupa z lekką nutą ostrości. Kremowa, ciężka, dość m uląca, przez co nie można zjeść jej dużo na raz. Z chrupi ącą bagietką czosnkową stworzyła bardzo zgrany duet. :-) Rozgrzeje zimą a latem... a lat em o niej zapomnijmy na rzecz lekkich, warzywnych zup. ;-) 700 ml bulionu grzybowego 700 ml mleka 2% 2 łyżki masła 3 łyżki mąki 2 cebule 50 dag sera żółtego długodojrzewającego     sól, pieprz, papryka ostra, gałka muszkatołowa  1/2 pęczka natki pietkuszki 1. Cebule kroimy w ko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.