surówka z białej kapusty - 1537 przepisów (strona:81/103)

Potrawka z królika 208

wodą i zagotować. Zebrać szumowiny jeśli się pojawią. Dodać 2 listki laurowe, 2 goździki i 2 ziarnka ziela angielskiego. Dodać dwie duże marchewki, jedną pietruszkę, kawałek selera i kawałek białej części pora (ok. 10 cm). Dodać 1 łyżeczkę soli i gotować całość do miękkości mięsa, na niewielkim ogniu - nie dolewać wody jeśli wywar mocno się wygotuje(...)całość zagotować. Można dodać jeszcze więcej soku z cytryny i pieprzu jeśli potrawka będzie nazbyt mdła. Potrawkę podawać z ryżem, kaszą lub tłuczonymi ziemniakami i kwaśną surówką, np. z czerwonej kapusty. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
placki ziemniaczane faszerowane kapustą i pieczarkami 159

kapusty białej 200 g pieczarek 1 mała cebula sól, pieprz tłuszcz do smażenia wykonanie: Kapustę szatkujemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Pieczarki oczyszczamy, kroimy. Cebulę obieramy, roimy w kostkę. Na maśle podsmażamy cebulę, dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy, doprawiamy solą i pieprze. Następnie dodajemy ugotowaną i odciśnięta kapustę, mieszamy i doprawiamy. składniki: 500 g ziemniaków(...)rozgrzaną patelnię z tłuszczem kładziemy cienką warstwę masy ziemniaczanej, na niej farsz i przykrywamy drugą warstwą masy ziemniaczanej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Gotowe podajemy z zestawem surówek i np. pikantnym sosem czosnkowym

Domowy Smak Jedzenia
Kurczak curry z dynią, coleslaw i ryżem 156

łyżki rybnego sosu 450 g dyni, u mnie Olga mała paczka baby szpinaku, 70 g 3 łyżki soku z limonki ½ łyżeczki kajeńskiego pieprzu Coleslaw 200 g białej kapusty 10 cm pokrojonego pora 1 marchewka, u mnie dwukolorowa 2 łyżki pokrojonej kolendry 2 łyżki ryżowego octu 1 łyżka oliwy sól do smaku Dodatkowo ryż na sypko z czarnuszką(...)sokiem z limonki i zagotuj ze szpinakiem. Włóż rozdrobnione mięso i wymieszaj Przygotuj coleslaw. Kapustę poszatkuj w piórka. Potnij marchewkę w cienkie słupki. Pokrój por w cienkie paski. Skrop warzywa ryżowym octem i oliwą, dopraw solą, następnie dodaj kolendrę i delikatnie wymieszaj tuż przed podaniem. Surówka powinna być chrupiąca.Ugotuj ryż na sypko i posyp czarnuszką. Podaj kurczak curry posypany

codojedzenia
Ryba smażona w panierce. Obiadowa klasyka w najlepszym wydaniu. PRZEPIS 123

wielu polskich domach. Sami też bardzo ją lubimy. Mamy dla was kilka rad, dzięki którym zawsze wyjdzie po prostu pyszna. Przepis na rybę smażoną w panierce Składniki: filety z białej ryby morskiej – u nas najczęściej jest to dorsz, ale może być też morszczuk czy mintaj – jajka, mąka pszenna, buła tarta, sól, pieprz, olej do smażenia(...)bułce. Smaż na rozgrzanym oleju przez około 3 minuty z każdej strony – aż panierka zrobi się ciemnozłota. Rada: tym razem rybę podaliśmy z gotowanymi ziemniakami i barową surówką z kapusty pekińskiej, na którą przepis znajdziecie na końcu przepisu.   Surówka “barówka” z kapusty pekińskiej. Kolorowa i zdrowa. PRZEPIS Artykuł Ryba smażona w panierce. Obiadowa klasyka w najlepszym

Kulinarna Polska
Sałatka jarzynowa bez groszku z zieloną ciecierzycą i czarnuszką 158

Nigdy nie byłam fanką sałatki jarzynowej. Głównie przez to, że była zawsze obecna na dosłownie każdej rodzinnej imprezie. Rozgotowane i wygotowane ze smaku warzywa z rosołu

Moja Delicja
Sałatka jarzynowa bez groszku z zieloną ciecierzycą i czarnuszką 180

Nigdy nie byłam fanką sałatki jarzynowej. Głównie przez to, że była zawsze obecna na dosłownie każdej rodzinnej imprezie. Rozgotowane i wygotowane ze smaku warzywa z rosołu

Moja Delicja
Mix sałat z serem bałkańskim, pomidorkami i oliwkami 211

Szybka sałatka na imprezę czy na co dzień, np. do pudełeczka do pracy. Przekąska pożywna i zdrowa. Wystarczy kilka oliwek, pomidorków, jakiś ogóreczek - dziś wyjątkowo konserwowy

Zasmakuj Kuchni
Kotlety z białej kiełbasy z kapustą 140

ubóstwiam w kotletach mielonych. Nie lubię kiedy są twarde :) Potrzebujemy: 500 g białej kiełbasy z szynki Maestro Henryk Kania 1/2 główki małej kapusty 1 czerwona cebula 2 jajka 1 szklanka kaszy manny 2 łyżki oleju plus olej do smażenia sól, pieprz mąka do panierowania Kapustę szatkujemy i dusimy na oleju z dodatkiem soli i odrobiny wody. Musi zmięknąć(...)odparować cały sok. Do malaksera wkładamy cebulę i ją szatkujemy. Następnie dodajemy podduszoną kapustę oraz obraną z osłonek kiełbasę. Blendujemy aż powstanie nam masa jak na kotlety mielone. Do masy na kotlety dodajemy jajka, kaszę mannę, sól oraz pieprz i dokładnie mieszamy. Odstawiamy gotową masę na około 15 minut, aby kasza manna wchłonęła nieco wilgoci. Na talerz wysypujemy mąkę

MamaOskarka
Biała kapusta zasmażana 171

Taka kapustka jest świetnym dodatkiem do ciepłych potraw – pasuje zarówno do mięs, jak i dań obiadowych. Jest smaczna, niedroga, a jej przygotowanie bardzo proste Możesz

Kulinarny S.O.S.
Mix sałat z serem bałkańskim, pomidorkami i oliwkami 182

Szybka sałatka na imprezę czy na co dzień, np. do pudełeczka do pracy. Przekąska pożywna i zdrowa. Wystarczy kilka oliwek, pomidorków, jakiś ogóreczek – dziś wyjątkowo

Zasmakuj Kuchni
Pak Choi duszone w pomidorach 95

Pak Choi to chińska kapusta  używana  do zup, jak również  jako dodatek do duszonych mięs. Ja zazwyczaj robię j ą  z

magiczna kuchnia Kasi
Zielona surówka z porem 187

fareast-language:EN-US;} Wykonanie: Kapustę drobno poszatkować, natkę bardzo drobno. Jabłko zetrzeć na tarce na dużych oczkach i zaraz skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniało. Por cieniutko pokroić w pół krążki i posolić aby lekko zmiękł . Wszystko razem wrzucić do miski, przyprawić solą, pieprzem oraz cukrem. Wymieszać z jogurtem połączonym z majonezem. Surówka ma świeży lekko ostrawy smak

W garach u Gosi
ZAPIEKANKA Z PIEROGÓW - COŚ Z NICZEGO. 180

Dziś łatwy ,ale pyszny przepis na wykorzystanie resztek z lodówki i zamrażarki. Pierogi np.z kapustą lub z mięsem ( jeśli mrożone to najpierw je  ugotować ,przecedzić ,przelać zimną wodą) Jeśli kupujemy to robimy z 2 paczek gotowych. 25 dag.pieczarek 1.5 łyżki masła 1 łyżka płaska mąki pszennej 1 szkl.gorącego mleka( 100 ml.zimnego odlać resztę zagotować). 1/2 szkl.šmietany(...)Tłuszcz bułka tarta do formy ********** **************************************  1. Pieczarki opłukać , osączyć , pokroić w paski i podsmażyć na tłuszczu do odparowania wody. 2 . Na osobnej patelni z tłuszczu i mąki przygotować białą zasmażkę , rozprowadzić czesc8a zimnego mówią , dodawać mieszajàc pozostałe wrzące mleko , zagotować.  3 . Połączyć się ze šmietaną i pieczarkami , doprawić do smaku solą. 4 . Gotowe pierogi

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kalafior. Najzdrowsze warzywo w kuchni 95

Kalafior to roślina jednoroczna z rodziny kapustowatych, gatunek kapusty warzywnej, jedno z najczęściej uprawianych warzyw ogrodowych. Pochodzi z rejonów wybrzeży Morza Śródziemnego i terytorium Azji Mniejszej. Najstarsze pisemne informacje o jego uprawach datowane są na VI w.p.n.e. Kalafior pochodzi z Cypru, nazywany był kapustą cypryjską. Warzywo było popularne w starożytnej Grecji i Rzymie, skąd dotarł do Europy. W Polsce pojawił(...)Włoszech, Wielkiej Brytanii, Belgii i Francji. Chiny należą do największego producenta kalafiorów na świecie. Największa produkcja kalafiora w Polsce to południowo-wschodnie tereny kraju. Popularna odmiana to kalafior o białych „różach”. Mniej popularne to kalafiory o kolorze fioletowym, żółtym, zielonym i brązowym. Kalafior to bogactwo witamin: z grupy B: B1, B2, B3, B6, B9, witaminy A, C, K, E. Zawiera

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania