surówka z białej kapusty - 1537 przepisów (strona:73/103)

Warzywna sałatka obiadowa na zimę 227

Propozycja na sałatkę warzywną do słoików z kapusty, ogórków i papryki. Smaczna idealnie pasuje jako dodatek do jesienno-zimowych obiadów i nie tylko. Czas przygotowania: 2

karolgotuje
Marchewka z groszkiem 96

babci, ale również z imprezami na salach, gdzie króluje ryż z białym sosem i właśnie marchewka z groszkiem podana na ciepło. Inna nazwa to duszona marchewka z groszkiem. To jedna z ulubionych surówek Polaków, którą serwują do obiadu a na pewno ulubiona jeśli chodzi o surówki na ciepło. Czasem do przygotowania dania wykorzystuje marchewkę ugotowaną wcześniej w rosole, ma wtedy(...)Placki z cukinii 2020-05-10 Gulasz wieprzowy 2020-05-06 Surówka z czerwonej kapusty z marchewką i jabłkiem 2020-05-01 Placki z cukinii (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Marchewka z groszkiem Marchewka z groszkiem to przepyszny dodatek do obiadu, który króluje na polskich stołach. Jest do surówka na ciepło, której głównymi składnikami są gotowana marchewka i groszek konserwowy. Dodatkowe składniki

To Musisz Wiedzieć
Młoda kapusta gotowana 360

dziwić gdyż z tego tak prostego warzywa powstają pyszne surówki, zupy, kapusta zasmażana, pierogi, łazanki, bigos… oj długo by pisał. Niewątpliwie cechą wspólną prawie wszystkich dań przygotownych z kapusty jest ich cena. Ich wykonanie kosztuje niewiele. Przygotowałam dzisiaj dla Was przepis na kapustę gotowaną. Myślę, iż kapustę w takiej właśnie formie jemy bardzo często. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie(...)kolor. Dodać do gotującej się kapusty. Po 20-u minutach dodać śmietankę i przecier pomidorowy. Kontynuować duszenie przez kolejnych 20 minut. Na koniec dodać drobno krojony koperek. Ja nie podbijałam kapusty ani mąką ani zasmażką. Kapustę możemy także zagęścić miksując 3-4 łyżeki tejże kapusty. Młoda kapusta gotowana O czym warto pamiętać przygotowując kapustę. Kapusta powinna być pokrojona na średniej

mecooks
Kotlety z ryżu i warzyw – pyszny pomysł na bezmięsny obiad 160

towarzystwie surówki ze świeżych warzyw, np. z kapusty pekińskiej lub z ogórkami małosolnymi. Kotleciki są bardzo tanie, gdyż zrobimy je z podstawowych składników, które praktycznie zawsze są w domu, a wychodzą bardzo smaczne i można nimi nakarmić całą rodzinę. Składniki na kotlety z ryżu i warzyw (około 8 sztuk): 200 g ryżu brązowego (może być biały, basmati czy inny ulubiony

e-PrzepisyKulinarne
Surówka z czerwonej kapusty 134

robiałam surówkę z czerwonej kapusty i mam dla Was na nią przepis. Serwuję ją do każdego mięsa. Najbardziej smakuje mi podawana z pieczoną kaczką a także schabowym. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki Wykonanie Wskazówki Składniki: 1/2 główki kapusty czerwonej (średniej wielkości) 1 mała biała cebula

mecooks
Surówka z czerwonej kapusty z sezamem 236

lepszej surówki niż ta z modrej kapusty... Dzisiejsza wersja zawiera sos sojowy oraz sezam. Składniki: pół główki czerwonej kapusty łyżka cukru płaska łyżeczka soli Sos: 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki czerwonego octu winnego 1 łyżka płynnego miodu 2 łyżki oleju 2 łyżki sosu sojowego szczypta imbiru sól, cukier i pieprz do smaku 2 łyżki białego sezamu Kapustę posiekać

Czerwień i błękit
Sałatka obiadowa do słoików na zimę 198

Witam Kochani lato w pełni, więc możemy do woli cieszyć się jego darami-owocami, warzywami. Jednak lato kiedyś się skończy i aby zachować jego cząstkę zapraszam

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i koperkiem 935

Taką surówkę, jeśli jeszcze jej nie znacie, po prostu musicie sobie zrobić. Jest pyszna i bardzo uniwersalna, będzie pasowała do większości dań mięsnych. 1 kapusta pekińska 1 długi ogórek zielony 1 pęczek koperku 3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18 % 2 łyżki majonezu (u mnie 1 łyżka kieleckiego, 1 łyżka majonezu babuni) odrobina soku z cytryny lub białego octu winnego zioła

Smaki Na Talerzu
GOŁĄBKI Z RYBĄ I KASZĄ GRYCZANĄ 191

pieprzem białym ,solą ,gałka muszkatołową i imbirem.Wymieszac dokładnie. 5 . Liście kapusty nadziewamy farszem ,zwijamy gołąbki , obsmażamy je na tłuszczu lekko ,podlewamy bulionem i dusimy do miękkości. 6. Przyprawiamy ulubiona przyprawa uniwersalną ,pieprzem ,gałka i sokiem z cytryny ,sola ,a na koniec dodajemy skórkę cytrynową i mąkę ziemniaczaną rozrobioną w odrobinie zimnej wody zagęszczamy sos.  Smacznego.Podajemy z surówkami

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kolorowa surówka 172

tygodniowym rytuałem jest mięsna kolacja , i do każdej takiej kolacji przygotowuję surówkę , znakomicie nam smakuje , znika szybko . Ale nie koniecznie musi być to na kolacje , także super się sprawdza jako dodatek do obiadu , ale to już zapraszam do wypróbowania dla Państwa . Składniki  1 szt kapusty lodowej  15 sztuk kolorowych pomidorków mini  1 zielony świeży ogórek(...)paczka sera fety  5 łyżeczek oleju  sól  pieprz ziołowy  pieprz biały  łyżka balsamico  Wykonanie  Do wysokiej miski rozrywam naszą sałatę , następnie pomidorki kroję na połówki , ogórka myję i kroję w nierówną kostkę , następnie ser feta rozkruszam , dodaję olej , przyprawiam według uznania smakowego , i dodaję na końcu balsamico i wszystko bardzo dokładnie mieszam

Mój Smak
Surówka Coleslaw 130

szatkowana, surowa kapusta głowiasta. W zależności od kraju czy upodobań dodawane są rozmaite dodatki, jak marchew czy jabłko. U mnie w zeszycie figuruje jako obiadowa surówka, po zrobieniu jej wszyscy stwierdzili, że to jest właśnie Colesław. Wychodzi jej trochę, można więc zmiejszyć proporcje, ale ja dwa słoiki rozdałam, a reszta stoi(...)się konsumuje. Przed podaniem można dodać ziarna słonecznika, pestki dynii czy starte jabłko, a nawet wymieszać z odrobiną majonezu czy śmietany. Składniki: • 1,5 kg kapusty białej – 1 mała główka • 2 marchewki • 3 ząbki czosnku Zalewa • 1/2 litra wody • 1/2 szklanki cukru • 1/2 szklanki octu 10% • 1/2 szklanki oleju • 1 łyżka czubata soli Wykonanie

To co kocham
Surówka z młodej kapusty z kukurydzą 156

białej kapusty lub 1/2 większej główki 2 małe ogórki 1/2 puszki 425 ml kukurydzy Bonduelle marchew majonez, chrzan, sól Przygotowanie : Kapustę posiekać i sparzyć wrzatkiem na sicie lub posypać solą i pozostawić na ok. 20 min. ( sparzoną również odcisnąć) Posoloną kapustę odcisnąć, dodać pokrojony szczypiorek, startą marchew i ogórki - wymieszać Chrzan połączyć z majonezem i dodać do surówki

Proste Potrawy
Surówka z młodej kapusty i buraka 209

kapusty - 1 duży burak starty na tarce (lub 2 małe) sos: - 3 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżka syropu słodzącego (np, z agawy) - 1 łyżka musztardy miodowej (lub innej łagodnej) - 1 łyżeczka soli morskiej Mieszamy i jemy :) ---------- Zapraszam też po przepisy na inne surówki: - ze szpinaku i buraka  - z brukselki  z rodzynkami - z brukselki i białej

Smakuje zdrowo

Proponowane wyszukiwania