Składniki : pół główki białej kapusty mała papryka mały por, sól Składniki na zalewę: ( robię wg swojego smaku na tak zwane "oko") miód ok. 2 łyżek ocet jabłkowy ok. 3 łyżek olej ok 5-6 łyżek 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Kapustę drobno poszatkować i lekko posypać solą, paprykę też drobno pokroić, pora w pół krążki, a obrane ząbki czosnku przecisnąć przez praskę Składniki na zalewę połączyć - wymieszać Kapustę lekko odcisnąć, dodać pora i paprykę, przygotowaną zalewą polać surówkę Całość ponownie wymieszać....
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula