Składniki: Na sałatkę: pół główki sałaty lodowej pół papryki pół czerwonej cebuli 1/4 zielonego ogórka połówka piersi z kurczaka pomidor 2-3 łyżki sezamu szczypiorek rozmaryn, pieprz ziołowy, curry, sól Na sos: 2 łyżki octu winnego 6 łyżek oleju 1,5 łyżeczki miodu ząbek czosnku szczypta soli pieprz czarny Kurczaka nacieramy przyprawami: solą, pieprzem, curry i rozmarynem, odstawiamy na godzinę
Czerwona Porzeczkajednocześnie sycąca. Składniki (dla 2 osób) : 2 duże kawałki z piersi kurczaka pół pomidora pół czerwonej papryki pół czerwonej cebuli pół zielonego ogórka pół główki sałaty lodowej sos sałatkowy koperkowo-ziołowy 3 łyżki oleju 3 łyżki wody curry, pieprz Wykonanie: 1. Kurczaka przyprawiamy curry i pieprzem, układamy w garnku do gotowania na parze i parujemy. Po ostygnięciu kroimy
Pasja Smakukaloryczna, bez wyrzutów sumienia można zjeść sporą porcję na kolację :) Składniki: opakowanie paluszków krabowych pół zielonego ogórka pół puszki groszku 1 cebula koperek sól pieprz op. sosu sałatkowego Konorra koperkowo-ziołowego Wykonanie: Paluszki kroimy wg uznania, cebulę w drobną kostkę, ogórka w cienkie plasterki. Groszek odsączmy z zalewy, przygotowujemy sos sałatkowy wg opisu na opakowaniu. Teraz wystarczy wszystko polać
Walijskie Pichceniepoza tym: czerwoną cebulę, żółte pomidorki koktajlowe, oliwę z oliwek, łyżkę octu balsamicznego (ważny składnik) i zioła do sałatek (Madzia użyła takiej gotowej mieszanki co to się nazywa "sos sałatkowy paprykowo-ziołowy" firmy Culineo). Szpinak, myjemy, pomidorki kroimy na ćwiartki, cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy całą resztę, mieszamy porządnie i gotowe. A poza tym pyszne :) Ser: ser moczymy
Marder&Marder Manufacturepolecam wszystkim a w szczególności osobom dbającym o linię. Zachęcam do spróbowania bo warte są tego. Ja podałam z sosem chili a tu pełna dowolność, może być sos czosnkowy czy jogurtowo - ziołowy. Placuszki z selera całkiem fit. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePostanowiłam zrobić makaron tagliatelle domowym sposobem, a do niego wybrałam sos pieczarkowy. Szybki obiad, nieskomplikowany to opcja dla zapracowanych osób, gdyż makaron przygotowuje się, dosłownie, 30
Bea(u)ty kitchenulubionymi sosami. Można takim sosem zalać prawie miękkie gołąbki , a przejdą jego smakiem. Ja zapiekam je bez sosu, a gotowe podaję, często jednocześnie, z kilkoma różnymi sosami. Na przykład koperkowym, ziołowym, pomidorowym... Przepis dodaję do kolekcji Odchudzamy nasze dania , gdyż takie gołąbki są bardzo lekkie i mało kaloryczne
Codzienna kuchnia niecodziennaroladek i nie tylko przyda się sałatka wielowarzywna. Skład: -kapusta pekińska -papryka -ogórek -pomidor -cebula -majonez bądź olej -przyprawa warzywko -jeśli z olejem-sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Kilka liści kapusty pekińskiej kroimy w drobne paski a pozostałe warzywa w kostkę Przyprawiamy do smaku warzywkiem oraz niewielka ilością majonezu. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe
Maminek kulinarnysalami,cukinią i grana padano Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Tagliatelle z liśćmi szpinaku Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino Ziołowe spaghetti z zieloną fasolką szparagową
Moja smaczna kuchniaoliwek ,posypać startą mozzarellą. Ciasto złożyć na połowę i dokładnie skleić. Wierzch calzone posmarować białkiem i posypać suszonym oregano. Piec w temp.220stop.przez 15 min. Możemy podać z sosem czosnkowym, jogurtowym-ziołowym. Na ciasto do calzone możecie wykorzystać swój sprawdzony przepis na cienką pizzę
Kulinarny karnet Christopheraszynki wieprzowej, wołowiny) 1 puszka pomidorów 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta chili 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka sosu worchestershire 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka rozmarynu 200 g sera mozzarella Sos beszamelowy: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki około 250 ml mleka sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej Przygotowanie: Bakłażany
Mania Gotowaniasmaczne? :) Składniki na kotlety: 400 gramów filetów z dorsza 1 białko 7 łyżek śmietany 18% 4-5 płaskich łyżek mąki sól szczypta gałki muszkatołowej szczypta pieprzu ziołowego masło do smażenia Składniki na sos maślany: 1/4 szklanki octu winnego 4 łyżki soku z cytryny 1/2 posiekanej szalotki sól pieprz ziołowy 125 gramów masła pokrojonego w kostkę Pieczarki w śmietanie: 300 gramów(...)rozpuszczamy masło i odstawiamy na bok Na oprószonym mąką blacie formujemy kotleciki, następnie przekładamy na patelnię, włączamy gaz i smażymy po 6 minut z każdej strony pod przykryciem Teraz sos maślany: w garnuszku zagotowujemy ocet z sokiem z cytryny, szalotką i przyprawami. Gotujemy do momentu, aż sos się zredukuje Zdejmujemy garnek z gazu i sprężynką mieszamy jego zawartość z kilkoma
www.szczesliwakuchnia.blogspot.compodać z makaronem lub ziemniakami - u mnie tym razem w pierwszej wersji. Składniki: Pulpeciki: 500 g mięsa wieprzowego 1 jajko pieprz ziołowy 1/2 cebuli sól sucha bułka mąka do obtoczenia olej do obsmażenia pulpetów Sos pieczarkowy: 10-15 szt. pieczarek pół dużej cebuli 0,5 l bulionu ziele angielskie liść laurowy 3 łyżki mąki śmietana do zagęszczenia pieprz sól(...)podsmażoną cebulę i przyprawy. Wyrobić ręką i formować pulpeciki. Obtaczać w mące i obsmażać na rozgrzanym oleju. Pulpeciki rzucić do sosu i pogrzać. Podawać z makaronem lub ziemniakami. Pulpeciki: 500 g mięsa wieprzowego 1 jajko pieprz ziołowy 1/2 cebuli sól sucha bułka suszony koperek mąka do obtoczenia olej do obsmażenia pulpetów - See more at: http://www.pasjasmaku.com/2014/01/pulpeciki-w-sosie-pomidorowo-paprykowym.html#sthash.zOy4Y2mJ.dpuf Pulpeciki
Pasja Smakukolację i jako przystawka na imprezę. Składniki: 3-4 pomidory 200 g startego żółtego sera 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku 3 łyżki majonezu opakowanie sosu do sałatek (np. czosnkowo-ziołowy) Sposób przygotowania: Pomidory umyć, pokroić w grubsze plastry. Ser połączyć z czosnkiem, majonezem i sosem, wymieszać. Nakładać na pomidory. Smacznego
na moim stole...plasterki. W garnku zagotować przecier pomidorowy z masłem.Dolać śmietankę. Doprawić sos do smaku przyprawami .Proponowała bym nadanie mu lekko włoskiego posmaku tzn.- pomidorowo-czosnkowo-ziołowego. Makaron odcedzić. Wrzucić do gorącego sosu - wymieszać i zostawić na 30 minut by makaron wchłonął sos. Podgrzać makaron na małym gazie delikatnie mieszając by się nie przypalił i nie rozpadł. Podawać na głębokim talerzu
Buniabaje w kuchni