sos ziołowy - 899 przepisów (strona:17/60)

Makaron z warzywami na parze z sosem serowym 150

kolorowy ze szpinakiem i bazylią) - 2 serki topione kremowe - mrożone warzywa (brokuł, marchew, fasolka,kukurydza ) - pół  szkl. śmietany 18% - przyprawy : bazylia, sól czosnkowa, sól ziołowa - 1 szkl. wody ( im więcej wody tym sos będzie bardziej rzadszy) Należy ugotowac makaron w osolonej wodzie. Warzywa gotowac  na parze ok. 10-15 min. Aby przyrządzic sos , należy śmietanę wraz z wodą

Słodkości i nie tylko
Nuggetsy w panierce z chipsów 466

można przestać ich podjadać! Składniki: Nuggetsy Podwójna pierś z kurczaka Dwa jajka Opakowanie chipsów o ulubionym smaku Olej do smażenia Przyprawa złocista do kurczaka Sos śmietanowy 5 łyżek śmietany 2 łyżki majonezu Sól ziołowa Piersi z kurczaka myjemy i kroimy w paski. Podsypujemy nieco przyprawą. Jajka rozbijamy i rozrabiamy widelcem. Chipsy wsypujemy do woreczka i przy pomocy tłuczka rozbijamy

Kolizje Smaków
Roladki z białej kiełbasy 151

białej kiełbasy jajko bułka tarta (około 3/4 szklanki) łyżka majeranku 150 g żółtego sera 200 g pieczarek por (biała część) łyżka masła sól ziołowa pieprz bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Sos: duża cebula łyżka masła łyżka mąki 600 ml bulionu wołowego liść laurowy ziele angielskie (5-6 sztuk) Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kiełbasę(...)smaku doprawiamy solą ziołową i pieprzem. Na każdą porcję rozwałkowanej masy wysypujemy ser ,następnie farsz z pieczarek. Roladki zawijamy ,obtaczamy w bułce tartej ,obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. W rondelku szklimy cebulę na maśle ,oprószamy mąką (chwilę podsmażamy) i zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Wkładamy roladki do sosu i dusimy na wolnym ogniu

R'n'G Kitchen
Zapiekanki na bagietkach z kurczakiem, papryką, ogórkiem i pieczarkami 209

też jej rodzajów. Ja dziś zapraszam Was na moją wersję tej "bagietkowej pyszności". Składniki: domowa lub kupna bagietka Sos (do posmarowania każdej bagietki): 2 łyżki przecieru pomidorowego 1/3 łyżeczki ostrej czerwonej papryki 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego Farsz: 12-14 małych pieczarek 1/2 czerwonej cebuli 100 g piersi z kurczaka 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki(...)Domowe lub kupne bagietki kroimy na pół. W miseczce łączymy ze sobą składniki naszego sosu. Następnie każdą połówkę bagietki smarujemy przygotowanym sosem. Kurczaka kroimy w kostkę lub plastry. Wkładamy do miseczki obsypujemy łyżeczką słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego i szczyptą soli. Dodajemy odrobinę oliwy z oliwek. Mieszamy, aby nasza "marynata" pokryła w całości kurczaka. Ostawiamy na chwilę do lodówki

Słodkie okruszki
Pulpeciki w sosie pomidorowo-paprykowym 189

drobiowego, ale i te z wieprzowego są bardzo dobre. Do tego smakowity sos, ziemniaki lub ryż i obiad gotowy. Tym razem postawiłam na sos pomidorowo-paprykowy. Składniki: Pulpeciki: 500 g mięsa wieprzowego 1 jajko pieprz ziołowy 1/2 cebuli sól sucha bułka suszony koperek mąka do obtoczenia olej do obsmażenia pulpetów Sos pomidorowo-paprykowy: 1/2 czerwonej papryki 1 puszka pomidorów

Pasja Smaku
Sałatka z buraków, pyszna, szybka,aromatyczna. 1148

Jest na prawdę pyszna i ma w sobie niewiele składników. Oto składniki  burak czerwony ogórek kiszony czerwona cebula marchewka sól himalajska różowa pieprz ziołowy  SKWORCU majonez  ROLESKI musztarda sarepska  ROLESKI sos czosnkowy  ROLESKI Umyj buraki i ugotuj w skórce. To samo zrób z marchewką. Odłóż do całkowitego wystygnięcia. Po czym obierz ze skóry. Pokrój

Z Kuchni Do Kuchni
UDZIEC Z INDYKA 139

óbujcie a z pewnością nie pożałujecie. Uwielbiamy tak przypieczoną skórkę,ale jeśli ktoś tego unika zawsze można lżej upiec. Składniki   udziec z kością  sos sojowy  4-5 ząbków czosnku pieprz ziołowy papryka ostra 3 liście laurowe  4 ziela angielskie majeranek Wszystkie składniki marynaty łączymy ze sobą,dodajemy olej rzepakowy,około pół szklanki i smarujemy mięso.Najlepiej

Niespełnione zdolności kulinarne
Placki kapuściano-ziemniaczane z mięsnym sosem pomidorowym i chorizo 210

kilka minut, a następnie zlać nadmiar płynu. Dodać pozostałe składniki, wymieszać, doprawić masę do smaku. Smażyć placki na rozgrzanym oleju na jasnozłoty kolor. Podawać z gorącym sosem. Placuszki świetnie smakują także z twarożkiem ziołowym lub kwaśną śmietaną

Czerwień i błękit
Fusilli z pomidorami i mięsem mielonym 160

praskę czosnkiem ,dodajemy mięso mielone ,które rozdrabniamy widelcem (cały czas mieszamy). Zalewamy bulionem i chwilę dusimy. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy pomidory wraz z zalewą ,kostkę ziołową. Całość dusimy jeszcze 15 min. Do sosu wrzucamy makaron wraz   z wodą ,cały czas mieszamy (ok. 5 min). Danie rozkładamy na talerze ,posypujemy posiekaną ,świeżą bazylią i startym parmezanem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

R'n'G Kitchen
Szaszłyki z kurczakiem, boczkiem, papryką i czerwoną cebulką 327

papryka 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka ziaren kolendry 1 łyżka słodkiej papryki szczypta chili 1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki tymianku sól Dodatkowo: patyczki do szaszłyków ulubiony sos Przygotowanie: Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Dodać pokrojony boczek i pokrojoną w plastry cebulkę. Paprykę umyć, usunąć gniazdo

Oryginalny smak
Pieczony pstrąg w sosie serowym 110

najbardziej :) Do ryby: 2 całe pstrągi (już bez wnętrzności) 4 ząbki czosnku 1 cebula pęczek koperku kawałek masła gruboziarnista sól świeżo zmielony czarny pieprz Na sos: 250 ml śmietanki 30% 150 g twarożku ziołowego 1 trójkącik topionego sera 2 łyżeczki zmielonego zielonego pieprzu garść natki pietruszki sól do smaku Ryby nacieramy wewnątrz solą i pieprzem i upychamy w ich wnętrzu(...)plasterki czosnek. Na koniec wkładamy kilka niewielkich kawałków masła. Układamy ryby w naczyniu żaroodpornym na pokrojonej w piórka cebuli. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. W tym czasie robimy sos serowy: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w rondelku i mieszamy aż się zagrzeje i składniki połączą się w gładki sos. Po 20 minutach wyjmujemy ryby z piekarnika, zalewamy sosem serowym

Marder&Marder Manufacture
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym 375

nieduże marchewki 1 czerwona papryka 1/2 puszki kukurydzy 1 puszka ananasa razem z zalewą 1 puszka pędów bambusa 2 ząbki czosnku 2 łyżki ciemnego sosu sojowego (opcjonalnie) 1 łyżeczka musztardy bazylia pieprz ziołowy mielona papryka słodka lubczyk otarty Pomidory umyć, sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w ćwiartki i wydrążyć nasiona. Następnie pokroić w kostkę Cebulę pokroić w piórka(...)dodać do pomidorów marchew, pędy bambusa, kukurydzę, czosnek przeciśnięty przez praskę, ananas pokrojony również w kostkę wraz z zalewą i paprykę pokrojoną w kostkę Dodać koncentrat (jeśli chcemy) i sos sojowy (jeśli też chcemy), musztardę i wymieszać Doprawić i dusić kolejne pół godziny mieszając od czasu do czasu Kurczaka oczyścić z ewentuanych błonek, umyć, pokroić w kostkę Rozgrzać patelnię

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Sałatka z kapustą pekińską 318

Mój dzisiejszy obiad, w którym przetestowałam dwie przyprawy otrzymane od firmy Prymat, jedną z nich była sól ziołowa, która moim zdaniem jest super, dzięki niej sos miał odpowiedni smak i nie musiałam używać już innych przypraw, drugim produktem była pikantna przyprawa do kurczaka, trochę jej sypnęłam więc był ogień ale ja lubię ostre potrawy ;) podsumowując oba produkty(...)zależy od pojemności żołądka;)):  1/4 kapusty pekińskiej (wszystko zależy od jej wielkości) 1/4 puszki kukurydzy (bez dodatku cukru) 1/2 marchewki pierś z kurczaka 1/2 jogurtu naturalnego sól ziołowa firmy prymat przyprawa pikantna do kurczaka firmy Prymat Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy w kostkę, obsypujemy pikantną przyprawą i smażymy na teflonowej patelni, aż będzie dobry kapustę kroimy, albo rwiemy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Tajskie kulki z sosem orzechowym 158

duże łyżki masła orzechowego 2 łyżki ciemnego sosu sojowego                           1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżeczka pieprzu ziołowego(...)Mięso wymieszałam z przyprawami, czosnkiem i chili, wyrabiałam z zimną wodą na gładką, lśniącą masę (gdyby było mało słone można doprawić dodatkową łyżką sosu sojowego - nie dodajemy soli!). Odstawiłam na 10-15 minut.  Zrobiłam w tym czasie sos: na dwóch łyżkach oleju poddusiłam imbir, płatki chili i łyżeczkę kolendry, nie dopuszczając do przypalenia. Dodałam masło orzechowe i cały czas

Kuchnia Prezydentowej
Test sosów do warzyw na ciepło 292

trzeba było dodać zawartość torebki, 3 łyżki wody i 2 łyżki masła. Tutaj już pamiętałam o dokładnym trzymaniu się ilości i sos wyszedł taki jak trzeba.  Jeśli chodzi o smak to mocno wyczuwalna jest zwłaszcza nuta ziołowa. Połączenie jest całkiem ciekawe i myślę, że będzie się sprawdzać. mieszanka warzyw na patelnię z sosem Jednak najbardziej byłam ciekawa sosów

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania