szklanki jogurtu naturalnego 1 płaska łyżeczka musztardy stołowej 1/3 łyżeczki granulowanego czosnku 1/4 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/4 łyżeczki słodkiej papryki sól i pieprz czarny do smaku Przygotowanie: Sałatę myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki. Mieszamy z rucolą. Nakładamy na talerze. W szklance przygotowujemy sos. Jogurt naturalny łączymy z musztardą i przyprawami. Próbujemy, polewamy sałatkę. Smacznego
Słodkie okruszkipojemnikach w zimie wystarczy tylko taką porcję zamrożoną dodać na zupę pomidorową, sos do mięsa czy gołąbków mocno dojrzałe pomidory umyć, usunąć szypułki i jak pomidory są duże to podzielić je na mniejsze cząstki razem ze skórą do dzbanka miksującego włożyć odpowiednią ilość pomidorów, soli ziołowej, pieprzu mielonego i wszystko dobrze zmiksować z takiego 1 dzbanka mam 700ml ziksowanych pomidorów
W Mojej Kuchni Lubięokazji pieczenia np. chleba. Takie kopytka zjadają nawet Ci, którzy nie przepadają za smakiem dyni i wszelkimi potrawami dyniowymi. Sos borowikowy: 2 garści rozdrobnionych suszonych borowików 2 suszone podgrzybki (dla podkręcenia smaku) ok. pół litra wody łyżka masła sól, pieprz ziołowy Grzyby gotować ok. godziny. Od momentu zawrzenia gotować bez pokrywki. Woda powinna odparować do ok. czwartej części objętości(...)zagotowania. Jeśli robimy ich więcej, żeby zostały na później, po odcedzeniu polewamy zimną wodą (nie będą się kleić). Jeśli robimy w sam raz na obiad, wystarczy odcedzić. Podawać z sosem borowikowym (lub masłem roztopionym na patelni i podgrzanymi w nim listkami szałwii) i surówką, np. z pora
Weekendy w domu i ogrodziezrobiłam z topionym serkiem kremowym i posypane grubo mieloną solą morską. Można też użyć serków smakowych, warzywnych czy ziołowych albo posmarowac żółtkiem rozmąconym z mlekiem i posypać ulubioną przyprawą lub starym serem. Zajadać solo lub z dowolnymi sosami np. z sosem pomidorowym . Polecam. Składniki : 40dkg mąki pszennej 3/4 szklanki ciepłego mleka 5 dkg drożdży świeżych łyżeczka cukru
Maślane ciasteczkonaczyniu jajko mieszamy z mlekiem i mąką. Pierś z kurczaka obtaczamy w przygotowanej masie. Do miski wsypujemy płatki kukurydziane, pieprz ziołowy, paprykę i czosnek i mieszamy. Kurczaka obtaczamy w panierce i smażymy na głębokim ogniu. Polecam podawać razem z sosami: pomidorowy sos , ekspresowy sos , sos tysiąca wysp. Smacznego
paapilotkaaczerwona papryczka chili 1 mały strąk żółtej papryki 2 kiełbaski śląskie lub senatorskie 1/2 cukinii 1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego 1,5 łyżki majeranku, 1 łyżeczka tymianku sól, czarny pieprz do smaku 10 g startego żółtego sera (ewentualnie) Sos: 150 g kwaśnej śmietany 18% 60 g startego żółtego sera 2 ząbki czosnku 1 jajko szczypta soli szczypta pieprzu
Kuchnia Prezydentowej400g. makaronu rurki (penne) 4 różyczki brokułów Szklanka groszku zielonego ja użyłam mrożonego, ale może być też konserwowy 1 serek topiony szczypiorkowy bądź ziołowy około 100g. Szklanka śmietany 2 łyżki Warzywka Pieprz ziarnisty, chili, sól i pieprz 100g. sera żółtego Kilka listków natki z pietruszki Makaron gotujemy… groszek mrożony (groszku konserwowego nie gotujemy) gotujemy w 2 szklankach wody, do miękkości(...)się, następnie wlewamy śmietanę i chwile gotujemy… Dodajemy groszek i brokuły a następnie ser żółty, pieprz ziarnisty i na bardzo małym ogniu gotujemy do momentu roztopienia się sera… Do sosu dodajemy makaron i wszystko ze sobą mieszamy…dodajemy przyprawy do smaku i natkę pietruszki Smacznego
NaKońcuJęzykaoleju podsmażamy cebulę, dodajemy pieczarki, przyprawiamy i smażymy do odparowania sosu. Zdejmujemy z patelni. Zdejmujemy osłonki z kiełbasy i razem z mielonym mięsem podsmażamy na patelni do zrumienienia. Mięso również należy doprawić do smaku. Kapustę, mięso i pieczarki mieszamy. Ziemniaki ścieramy w maszynie lub ręcznie. Doprawiamy solą, pieprzem ziołowym, dodajemy czosnek niedźwiedzi. Łączymy ziemniaki z mieszanką kapusty, mięsa
Maminek kulinarnypołówka piersi z kurczaka 0.5 kg pieczarek kukurydza w puszce seler konserwowy 3 ząbki czosnku 4 łyżki majonezu 200 ml jogurtu naturalnego przyprawa do kurczaka czosnek granulowany pieprz ziołowy olej do smażenia Wykonanie: Pierś z kurczaka dzielimy na mniejsze części, obtaczamy w przyprawie do kurczaka i smażymy na złoty kolor. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy do wystygnięcia, następnie kroimy(...)Seler i kukurydzę odcedzamy na sitku. Majonez i jogurt mieszamy razem, dodajemy czosnek granulowany, pieprz i czosnek pokrojony w drobną kosteczkę, mieszamy. Układamy warstwowo: połowa porcji pora- kurczak- sos. połowa porcji pieczarek-seler-sos kukurydza- reszta pieczarek- reszta pora- sos Smacznego
Czerwona Porzeczkawarsztatów przekonać się, przygotowując następne dania, do wykonania których, użyliśmy różnych elementów wołowiny. - stek z antrykotu, puree ziemniaczane, portobello, szpinak, sos holenderski z miso - rostbef z sokiem jabłkowym, chlebem z ogniska, sałatką z musztardowca - bulion estragonowo-wołowy z oliwą ziołową - tacos z rwaną wołowiną, salsa pomidorową i guacamole
królestwo garówwzrokową degustację :) Rostbef z sokiem jabłkowym, chlebem z ogniska i sałatką z musztardowca Bulion estragonowo-wołowy z oliwą ziołową Tacos z rwaną wołowiną, salsą pomidorową i guacamole kolejne spotkanie pod ścianą :) Stek z antrykotu, puree ziemniaczane, portobello, szpinak, sos holenderski z miso Bekon burger truflowy z jajkiem przepiórczym lody... idealnie kończyły mięsne obżarstwo :) zdjęcie z MISZCZYNIĄ, takie zaległe
Dzieje kuchennej Wiewiórywspólnie z przyjaciółmi rozpoczęliśmy sezon grillowy :). Przygotowałam dwa rodzaje bardzo aromatycznych szaszłyków, a poniżej przedstawiam przepis na te z ziołowymi kotlecikami. Inspirowałam się kolorową kuchnią Bliskiego Wschodu, gdzie bardzo popularne są grillowane kebaby z mięsa mielonego. Szaszłyki podałam z sosem czosnkowym: przepis . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię
Przepisy Aleksandryprysł. Składniki (1-2 porcje): opakowanie naturalnego tofu firmy Polsoja marynata: łyżka oleju ryżowego firmy Oleofarm , sól morska, pieprz ziołowy, papryka czerwona słodka i ostra, zioła prowansalskie 0,5 puszki kukurydzy 1-2 pomidory 1-2 garści mieszanki sałat sos musztardowo-miodowy: 1 łyżeczka oleju ryżowego firmy Oleofarm + 1 łyżeczka octu balsamicznego + 1 łyżeczka musztardy Dijon + 1 łyżka miodu Sposób
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość7µg Przyprawa do gulaszu to aromatyczna mieszanka nie tylko do gulaszu ale również do wszelkiego rodzaju farszy mięsnych czy sosów. Może służyć również jako marynata do mięs. Skład: sól papryka słodka czosnek cukier majeranek kolendra cząber gorczyca pieprz pieprz ziołowy rozmaryn
Moje domowe kucharzenieskładniki: 3 garście porwanej sałaty 8 paluszków krabowych 4 rzodkiewki 1 ogórek 8 łyżek jogurtu 1 łyżka posiekanego świeżego koperku do
Monia miesza i gotuje