sos ziołowy - 899 przepisów (strona:30/60)

Pieczona pierś z kurczaka z sosem z prawdziwków 180

kurczaka Składniki: Podwójna pierś z kurczaka 2 ząbki czosnku Kamis- grill ziołowy Kamis- zioła do drobiu Przygotowanie: Pierś oczyścić, natrzeć czosnkiem i obsypać przyprawami. Następnie zawinąć w folię aluminiową i ułożyć na blaszkę. Piec w piekarniku ok. 40-50 minut w temperaturze ok. 180 C. Sos z prawdziwków Składniki: Prawdziwki Jogurt naturalny 1 średnia cebula Natka pietruszki koperek 1 łyżka

The Sweet Damsel
Sałatka i trio idealne 200

łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżeczka soku z cytryny odrobina soli odrobina pieprzu ziołowego Umytą i osuszoną rukolę ułożyć na talerzyku. Figę pokroić lub porwać na kawałki, ułożyć na rukoli. Dołożyć łyżeczką twarożek. Miód, oliwę, ocet i sok z cytryny wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Sałatkę polać sosem i posypać sezamem. Smacznego

Pełny talerz
Ekspresowa sałatka z tuńczykiem 449

łyżki jogurtu naturalnego łyżeczka musztardy sarepskiej 2 nieduże ząbki czosnku pieprz ziołowy, sól  Makaron gotujemy al dente. Paprykę, ogórki i cebulę kroimy w kostkę. Koperek drobno siekamy. Tuńczyka odsączamy z zalewy i wszystkie składniki mieszamy razem . Z majonezu, jogurtu, musztardy i drobno posiekanego czosnku robimy sos. Doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy sałatkę, mieszamy. Gotowe

Czerwona Porzeczka
Falafel 164

naprawdę niezbędna w tym przypadku :D Przyrządziłam do tego dania pity, ale okazały się kompletną klapą... Niestety zmieniły się w kamienie, a falafel podałam tylko z sałatą, pomidorkami i sosem jogurtowym, z tego przepisu . Edit: Okazuje się, że jestem niedoinformowana i jednak dobry falafel w Polsce istnieje. Chętnie dowiem się gdzie, może akurat jak będę w tym mieście to spróbuję(...)małych kuleczek): - 1 szklanka ciecierzycy ugotowanej/z puszki - 1 mała cebula - 2 ząbki czosnku - garść pietruszki - garść kolendry - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 5 łyżek mąki - sól, pieprz czarny, ziołowy do smaku, papryka słodka, ostra - olej do głębokiego smażenia Ciecierzycę, czosnek, cebulę, pietruszkę i kolendrę zblenduj na gładką masę. Dodaj przyprawy, mąkę i proszek do pieczenia, wszystko dokładnie wymieszaj. W rękach

Corner With Recipes
Bardzo proste i szybkie pulpety w sosie pomidorowym 161

warzywna uniwersalna olej do smażenia Mięso mielone rozdrabniamy w rękach. Dodajemy do niego zmiażdżone 4 ząbki czosnku, 1 łyżkę słodkiej papryki, zmiażdżony w moździerzu kumin i  sól, pieprz ziołowy. Wyrabiamy mięso dokładnie i formujemy z niego niewielkie pulpety. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju rzepakowego. Wrzucamy na niego posiekaną cebulę i szklimy ją. Gdy cebula będzie już gotowa, na patelnię(...)kartonika. Zasmażamy wszystko razem przez kilka minut, po czym przelewamy do garnka. Dodajemy do pomidorów wodę, tymianek, bazylię, oregano i uniwersalną przyprawę. Mieszamy dokładnie i doprowadzamy do wrzenia. Do sosu pomidorowego wrzucamy pulpety i gotujemy kilkanaście minut. Gotowe! Całość przygotowania zajmuje nie więcej, niż pół godziny, a nie obniża to wcale jakości tego dania

Kuchenna Kontrrewolucya
Sos z cukinii i fasolki szparagowej na bazie paprykowo-pietruszkowego pesto 131

zbyt małe porcje ;). Pyszne i pełne zdrowia danie, już trzykrotnie przygotowywane przeze mnie. Sos z cukinii i fasolki szparagowej na bazie paprykowo-pietruszkowego pesto Składniki (4 porcje): - 0,5 kg fasolki szparagowej - 1 cukinia - 4 łyżki pesto paprykowo-pietruszkowego ( klik! ) - 2 szklanki przecieru pomidorowego - sól, pieprz ziołowy do smaku, szczypta cukru - np. bazylia, chili cayenne, papryka słodka - olej/oliwa do smażenia

Corner With Recipes
MAŚLANO CZOSNKOWY GULASZ Z KURCZAKA 335

ulubionych dań moich dzieci. Oczywiście można również stworzyć z tego danie z sosem, my akurat preferujemy taki sposób jaki podaję. Przygotowanie zajmuje mi ok.30-40 minut, jest to więc danie dość szybkie. Składniki: - ok.1kg filetów z udźca kurczaka - 1 duża cebula - 1/2 główki czosnku - świeżo mielony pieprz - sól ziołowa (morska) w młynku lub sama sól himalajska lub morska - czosnek mielony

Smaczne Zdrowe
Sałatka z wędzonym kurczakiem i makaronem 544

łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy sarepskiej pieprz ziołowy Wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Kurczaka obieramy i kroimy na mniejsze części. Cebulę kroimy w pół-piórka, paprykę w kostkę, a szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki mieszamy razem. Z majonezu, jogurtu i musztardy robimy sos, doprawiamy pieprzem. Tak przygotowanym sosem zalewamy składniki sałatki. Mieszamy i wstawiamy do lodówki

Czerwona Porzeczka
Krokiety z boczniakami i suszonymi pomidorami :) 164

krokiety, oczywiście z wcześnie wspomnianymi boczniakami, a także z dodatkiem suszonych pomidorów w oleju :) Krokiety zostały przyrządzone z mąki pszennej pomieszanej z pełnoziarnistą, z farszem warzywnym i sosem grzybowym z suszonych grzybów leśnych. Ja krokietów nigdy nie panieruję i nie smażę, tak jak jest to chyba w większości domach. Zmniejszam w ten sposób kaloryczność dania, poziom tłuszczu i oczywiście zaoszczędzam(...)kapusty kiszonej - przyprawy: sól, pieprz prawdziwy, pieprz ziołowy, dla ostrości dodałam chili, można pominąć -> Kiszoną kapustę należy gotować do miękkości, ok. 1 h. Następnie razem z boczniakami skręcić na maszynce o dużych oczkach, lub po prostu pokroić. Pomidory pokroić w niewielkie kawałeczki. Wszystkie składniki wymieszać z przyprawami. Składniki na sos grzybowy: - 700 ml wody - zalewa z boczniaków

Zdrowie na języku :P
Babka kalafiorowo-serowa z marchewką, ogórkiem kiszonym i koperkiem 137

plastry jako przystawkę do chleba, a podając na ciepło z sosem i dodatkami zyskamy pyszny obiad lub kolację. Składniki: 1 duży kalafior 25 dag sera żółtego 3 jajka 2 duże marchewki 4-5 średnich ogórków kiszonych 1 duży pęczek koperku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego mielonego 1 płaska łyżeczka gałki muszkatołowej Dodatkowo: masło

Kolorowy Przepisownik
Spaghetti kukurydziane z tofu i warzywami 167

łyżki) przecier paprykowy (150 ml) szczypiorek (do posypania) sól pieprz ziołowy majeranek woda olej Czas przygotowania: 20 min Liczba porcji: 2 Przygotowanie: Makaron wkładamy do garnka z gotującą się posoloną wodą. Dolewamy pół łyżeczki oleju. Mieszamy. Gotujemy aż osiągnie odpowiadającą nam miękkość. W tym czasie przygotowujemy sos. Cukinię kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w cienkie paski. Wrzucamy na patelnię. Dolewamy

Weganka gotuje
Mój sposób na olej smakowy 164

prosty i praktyczny. Zawsze kupuję olej w butelkach litrowych, a tego ziołowego w takich ilościach robić nie ma potrzeby. Trzymanie go w słoiku, czy plastikowej butelce jest nieestetyczne, a nie każdy z nas ma odpowiedni na oliwę pojemnik. Ja używam do niego więc dobrze oczyszczonej butelki po sosie sojowym TAO TAO. Po pierwsze - ma ona odpowiednią pojemność, zakrętkę, która daje

Kuchenna Kontrrewolucya
Razowa focaccia z czarnuszką 129

rodzaj pieczywa pochodzący z Włoch. Przypomina pizzę, ale bez sera i sosu pomidorowego. Włosi podają ją na ciepło z oliwą i octem balsamicznym przed głównym posiłkiem. Focaccia to także doskonały dodatek do innych dań.  Składniki 250 g mąki pszennej razowej 2 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki ziołowej oliwy z oliwek 8 g suchych drożdży 2 łyżki czarnuszki

My Chcemy Jeść
Bazyliszek zaprasza na dania główne. Stek z wołowiny argentyńskiej kontra dorsz w cieście. Opinia po mojemu. Cz III. 227

rybę. Oryginalny stek z wołowiny argentyńskiej z masłem ziołowym, frytkami i sałatką a'la feta to był z pewnością dobry wybór. Dobre gatunkowo mięso zostało przyrządzone zgodnie z zamówieniem tj. w formie średnio wypieczonej . Stek i wyglądał i smakował dobrze. Podano z nim esencjonalny sos pieprzowy co wraz z wołowiną stanowiło ciekawą, świeżą kompozycję. Jedyne co, to zmieniłabym dobór sałatki

Kuchnia po mojemu
Sałatka z roszponką i bryndzą 166

łyżka posiekanego koperku łyżka posiekanej natki pietruszki mielona gorczyca, kurkuma sól ziołowa, biały pieprz Sposób przygotowania: Roszponkę myjemy, odsączamy i ugadamy na talerzu. Łyżeczka nabieramy bryndze i nakładamy na roszponkę. Rzodkiewki myjemy i kroimy na ćwiartki (jeśli są duże każdą ćwiartkę przekrawamy jeszcze na pół). Składniki na sos dokładnie mieszamy tworząc emulsję którą polewamy sałatkę. Serwujemy do duszonych i pieczonych

Pyry na Gaz
56 przepisów czyli Karnawał z Moją smaczną kuchnią! 268

ciasta francuskiego z cukinią  Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinami Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Zielone babeczki z pecorino Zielona soczewica w pomidorach pelati Ziemniaczana sałatka z bobem i świeżymi ziołami Ziołowy makaron omlecikowy z kiełbaską peperon

Moja smaczna kuchnia
Jak smacznie pożegnać 2014 rok? Specjalne dla Was 55 najlepszych przepisów na Sylwestra i Karnawał! 1472

ciasta francuskiego z cukinią  Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinami Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Zielone babeczki z pecorino Zielona soczewica w pomidorach pelati Ziemniaczana sałatka z bobem i świeżymi ziołami Ziołowy makaron omlecikowy z kiełbaską peperon

Moja smaczna kuchnia
Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym 496

łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy sarepskiej pieprz ziołowy, sól Wykonanie: Seler kroimy najpierw wzdłuż na 3 części a następnie w kosteczkę. Cebulę i paprykę również kroimy w kostkę. Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy widelcem. Wszystkie składniki mieszamy razem.  Z majonezu, jogurtu i musztardy robimy sos, doprawiamy do smaku.  Zalewamy składniki sosem i dokładnie mieszamy

Czerwona Porzeczka

Proponowane wyszukiwania