sos ziołowy - 899 przepisów (strona:21/60)

pieczone udka w papryce wędzonej, pesto peperoncino... 162

Składniki: udka kurczaka całe 4 sztuki, papryka 1 łyżka/wędzona Royal Brand, przyprawa pesto peperoncino Royal Brand 3 łyżki, sól ziołowa 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, sok z cytryny 1 łyżeczka, sos pomidorowy 1 szklanka udka duże kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym papryka wędzona, przyprawy, olej, sok z cytryny wymieszać i natrzeć dobrze udka - schować do lodówki

W Mojej Kuchni Lubię
Szybka i prosta sałatka z papryką i ziołową fetą 599

The post Szybka i prosta sałatka z papryką i ziołową fetą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Makaron z zielonym pesto i grillowanym kurczakiem... 200

duże ząbki czosnku - świeża bazylia  - 1 łyżeczka tymianku - 1 łyżeczka rozmarynu - 1 łyżeczka ziół dalmatyńskich  - pół łyżeczki pieprzu ziołowego - sól, pieprz - opakowanie świeżego makaronu włoskiego MARYNATA DO KURCZAKA: - 4 łyżki sosu słodko- ostrego - pół łyżeczki pieprzu cayenne (chilli)  PRZYGOTOWANIE: Kroimy naszą pierś w paski, w miseczce rozrabiamy marynatę i wkładamy w nią mięso. Odstawiamy

Zainspiruj się kuchnią
Farfalle z dynią i Grana Padano DOP 187

prawdę na oko i na smak -dynia -masło -cebula -czosnek -seler naciowy -mleko sojowe Alpro Orginal -oliwa z oliwek -Grana Padano DOP -sos sojowy -przyprawy Skworcu- Pfeffer Gold, suszone pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedzwiedzim, pieprz ziołowy, Karahi Chicken Masala Rozgrzej brytfannę na gazie i roztop masło. Pokrój cebulkę w kosteczkę i podduś na maśle. Obierz dynię, wydrąż środek(...)malutkim płonieniu zaczęło mi się to ładnie dusić, a dynia przechodzić przyprawami. I o to nam chodzi. Dodalam czosnku i mrożonego selera naciowego. Przykryłam, po chwili dodałam pieprzu ziołowego. Następnie mleka Alpro Orginal, zamiast śmietan czy mleka. Przykryłam i odeszłam spokojnie do swoich zajęć- bez obaw Toscanę możecie zostawić bez opieki, nie przypali Wam potrawy! Po 10 minutach na nakrętkę

Z Kuchni Do Kuchni
Jajka po wiedeńsku z grzankami... 175

oliwek - 2 łyżki zimnej wody - 1 łyżeczka octu winnego - sól, pieprz - pół łyżeczki ziół prowansalskich - odrobina pieprzu ziołowego PRZYGOTOWANIE: Najpierw przygotujmy sobie warzywa na talerzu. Ja użyłam sałaty lodowej, cebuli, pomidorków koktajlowych i kilka ząbków marynowanego czosnku. wszystko polałam sosem musztardowym. Następnie musimy zagotować wodę z solą i octem. Do miseczki wbijamy jajko (żeby łatwiej

Zainspiruj się kuchnią
C - Schab w wiosennym sosie 141

lodówce.   Następnego dnia włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około godziny. Przygotować sos: cebulę obrać, posiekać. Zmiksować razem z zieleniną i śmietaną. Na patelni rozgrzać masło, oprószyć mąką, zasmażyć na złoty kolor. Zalać bulionem i ziołową śmietaną, ciągle mieszając zagotować. Przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Schab wyjąć z piekarnika, pokroić na porcje i przełożyć

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
CYTRYNOWO ZIOŁOWA MARYNATA CHILI 151

pikantna marynata jest doskonała do wieprzowiny lub drobiu. Używać jej osobno albo połączyć z ulubionym sosem do grilla . Składniki: ¼ szklanki cukru ¼ łyżki gruboziarnistej soli 3 łyżki chili 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka sproszkowanej musztardy 1 łyżka drobno startej skórki z cytryny Przygotowanie: Wymieszać wszystkie składniki i delikatnie wklepać w wieprzowinę(...)drób, na kilka godzin przed grillowaniem. Jeżeli zostanie nam marynata, możemy ją zamrozić do następnego razu. CYTRYNOWO ZIOŁOWA MARYNATA CHILI is a post from: naRuszcie.pl The post CYTRYNOWO ZIOŁOWA MARYNATA CHILI appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Brukselka i spółka z patelni 167

mała czerwona papryka 1 mała cukinia 1 czerwona cebula 4 łyżki kaszy bulgur 1 łyżka sosu pindżur lub ajwaru 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka cynamonu sól ziołowa świeżo mielony pieprz Cebulę kroimy w piórka, paprykę w kostkę, a cukinię wzdłuż na ćwiartki i następnie na plasterki. Warzywa przekładamy(...)miski, posypujemy solą ziołową i odstawiamy. Brukselkę myjemy i obieramy z brzydkich liści. Wrzucamy na wrzątek z dodatkiem cukru i cynamonu. Gotujemy 8 minut. Odcinamy różyczki brokuła od łodygi i wrzucamy na osolony wrzątek. Gotujemy 4 minut. Kaszę bulgur zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut aż kasza wchłonie całą wodę. Na dobrze rozgrzaną patelnię (bez użycia tłuszczu) wrzucamy zasolone

My Chcemy Jeść
Pęczotto z kurczakiem, fenkułem, suszoną śliwką i listkami świeżej mięty 239

połówka piersi z kurczaka (wcześniej zamarynowana przez noc) - garść suszonych śliwek - garść listków świeżej mięty - jeden świeży fenkuł włoski - przyprawy: sól, pieprz ziołowy, kozieradka - łyżka miodu Marynata do kurczaka: - łyżeczka oleju - łyżeczka musztardy - łyżeczka miodu - łyżeczka sosu sojowego - sól, pieprz, tymianek - ząbek czosnku Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki, po czym marynujemy przez noc we wcześniej przygotowanej(...)znajduje się kurczak i fenkuł, i razem chwilę gotujemy. Dodajemy miód, pokrojoną na pół suszoną śliwkę (wcześniej sparzoną wrzątkiem!) oraz listki świeżej mięty. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem ziołowym i kozieradką. Podajemy na talerze ;)  Smacznego

Sajkofanka smaku
FILETY Z KURCZAKA W SOSIE Z PIECZARKAMI 205

pieczarkowym to swoista klasyka ...  ale jakże pyszna klasyka prawda?  Filety przyrządzone w ten sposób są soczyste,  a śmietanowo-pieczarkowy sos dodatkowo podkreśla ich smak.  Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka sól pieprz ziołowy tymianek 1 cebula 200g małych pieczarek 1/3 szkl. śmietany 18% koperek olej Wykonanie:  Pierś kroimy wzdłuż na cieńsze plastry. Solimy, pieprzymy, posypujemy

Walijskie Pichcenie
Sałatka z serem pleśniowym i awokado 370

kroimy w kostkę. Użyłam sera pleśniowego Lazur Srebrzysty . Na sałatę wrzucamy awokado i ser pleśniowy. Posypujemy prażonymi pistacjami i doprawiamy solą ziołową. Całość można skropić oliwą z oliwek z dodatkiem ziół lub polać  ostrym sosem pomarańczowym . Sałatkę podajemy z ulubionym pieczywem. Awokado to bardzo kaloryczny owoc. W średniej wielkości awokado jest ok. 40 g tłuszczu. To dobry

My Chcemy Jeść
Stek z rostbefu wołowego z szalotkami w czerwonym winie 174

przez około 5 minut, najlepiej tuż przed podaniem, a w ostatniej minucie tego wygrzewania na steku kładziemy gałązkę rozmarynu. Stek przyozdabiamy szalotkami, skrapiamy sosem i podajemy z kotlecikami ziemniaczanymi. Można jeszcze położyć na steku odrobinę masełka ziołowego :) (masełko + suszone ziółka typu tymianek czy bazylia i przyprawy sól, pieprz, ostra papryka, wg uznania

Delicious Titbits
marynowana biodrówka na obiad... 140

otarta Prymat 1 łyżka, cebula 3 sztuki, pomidor 1 sztuka, woda 1/2 szklanki, ziemniaki młode 1/2 kg, sos sałatkowy do mizerii Prymat 1 łyżeczka, ogórek zielony 2 sztuki, pomidor 1 sztuka, jogurt naturalny 180 gram łopatkę natrzeć marynatą z oleju, pieprzu ziołowego, papryki ostrej, kucharka schować do woreczka do lodówki na całą noc do rondla wlać ze 3 łyżki oleju

W Mojej Kuchni Lubię
Pulpeciki w sosie pomidorowym 217

bulionie, wyjmujemy je na talerz. Przecier wylewamy na patelnię, dodajemy marchew i dusimy, doprawiamy ziołami, papryką słodką i ostrą, pieprzem ziołowym i solą, wkładamy do niego pulpety wyjęte z bulionu i dusimy jeszcze przez chwilę. Przyznam, że drugi sos jest trudniejszy w odgrzaniu np. na następny dzień. Wybór należy do Was :) Moja propozycja podania to trzykolorowy makaron fettucine oraz pulpeciki

Czerwona Porzeczka
Kotlety z kaszy jaglanej z papryką, orzechami i szpinakiem 175

łyżki płatków zbożowych 1 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej  1 łyżka bułki tartej  1 łyżka sosu sojowego  Natka pietruszki  1 łyżka oleju + olej do smażenia woda Przyprawy:  Pieprz i sól  Pieprz ziołowy  Gorczyca mielona  Czosnek granulowany 1. Najpierw odmierzamy odpowiednią ilość kaszy jaglanej, a następnie dokładnie płuczemy ją w sitku(...)szpinak również drobno siekamy. 3. Do ugotowanej soczewicy dodajemy pokrojone składniki oraz sezam, słonecznik, migdały i płatki zbożowe. Następnie dodajemy mąkę i bułkę tartą. Całość zalewamy łyżką oleju i sosu sojowego.  4. Wszystko dokładnie ze sobą mocno mieszamy i z masy formujemy kotlety. Smażymy ja na brązowo-złoty kolor z obu stron. Możemy je użyć jako obiadowe danie

Bananowe Pole
Sałatka z brokułów z sosem czosnkowym. 801

czubate łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku czosnek granulowany pieprz ziołowy, sól łyżeczka cukru Wykonanie: Brokuły gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru. Cukier sprawi, że brokuły będą miały piękny zielony kolor. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w kostkę i smażymy na odrobinie oleju. Sos: mieszamy ze sobą jogurt i majonez, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę

Czerwona Porzeczka
Palcem po mapie: Ostróda, Trattoria La Riva 197

było w nim mało, jak na tę potrawę, mięsa. No chyba, że było za dużo makaronu? ;) Spaghetti z parmezanem w delikatnym sosie pomidorowym - potrawa z karty dziecięcej, jedzącemu smakowała bardzo! Ryby Smażony sandacz z masłem czosnkowo-ziołowym podawany na chrupiącym groszku cukrowym - kolejna kompletnie niedoprawiona potrawa... Brak soli, brak pieprzu... Bardzo szkoda, bardzo!; koszt: 43 Smażony dorsz podawany prosto(...)szczegół można było pominąć ;); koszt: 36 zł   Dania mięsne  Krwisty sycylijski burger z wołowiny podany z serem Lazur, soczystym pomidorem, rukolą, kaparami, suszonymi pomidorami, parmezanem, anchois i sosem Cesar - o ile w paru przypadkach można było powiedzieć, że potrawy są niedoprawione, to w tym przypadku przesadzono w drugą stronę. Burger był słony, podany ze słonym anchois, słonymi pomidorami

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!

Proponowane wyszukiwania