czosnek, doprawić solą i pieprzem, smażyć dalej minutę, zdjąć z patelni, przestudzić. Sery wymieszać z łososiem, pomidorami, dynią, czosnkiem niedźwiedzim i posiekanymi ziołami, doprawić solą i pieprzem. Sos jogurtowo-ziołowy Wymieszać wszystkie składniki, doprawić do smaku, podać z pierożkami. Zastawa Zakłady Ceramiczne "Bolesławiec
SzczyptaSmaQnieomal wszystkie nasze potrzeby witaminowe . Natka pietruszki ułatwia przyswajanie żelaza ( nawet 2-4 krotnie) z innych produktów, zarówno roślinnych, jak i zwierzecych. Świeże ziele pasuje do zup i sosów, ryb, masła ziołowego, twarogu i grzybów. Nadaje się prawie do wszystkich mieszanek ziołowych, równiez do suszenia i mrożenia. Uwagi: Jedynie osoby ze schorzeniami nerek i kobiety w ciąży powinny ograniczyc spożycie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kiedy znam ten przepis u mnie w domu można zawsze znaleźć puszkę fasoli w zapasie Składniki - 1 puszka fasoli czerwonej - 1 ząbek czosnku średni - sos sałatkowy koperkowo - ziołowy - 2- 3 łyżki oleju Sposób przygotowania 1. - Fasolkę z puszki dać na sito i odcedzić z zalewy fasolkę przełożyć do miski - Na drobnej tarce zetrzeć ząbek czosnku posypać wszystko
W królestwie smaków Beatyopłukać, pokroić w kostkę. Jogurt wymieszać z majonezem dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła, sól oraz pieprz. Wszystkie składniki włożyć do miski i polać przygotowanym sosem jogurtowo-ziołowym
magiczna kuchnia Kasipora na coś lekkiego i mało kalorycznego. Zapraszam Was do wypróbowania sałatki z wędzonym kurczakiem. Jest lekka, apetyczna i idealna na kolację. Do sałatki idealnie pasuje sos czosnkowy i bagietka czosnkowa lub ziołowa. A jeżeli ktoś nie lubi sosu czosnkowego można ja przygotować z dowolnym sosem albo bez. Smacznego!! Składniki na sałatkę: 0,5 główki sałaty lodowej
Passion of Cookingsmacznym zamiennikiem naszego poczciwego ziemniaka. Warzywo pochodzi z Ameryki Południowej, można go jeść po ugotowaniu lub pieczeniu. Dziś zapraszam na pieczone bataty z rozmarynem, podałam je z sosem jogurtowo-ziołowym . Pieczone bataty z rozmarynem Czas przygotowania: 45 minut Proporcje dla 3 osób Składniki: 3 bataty (ok. 600 g) oliwa z oliwek gruba sól morska czerwona ostra papryka kilka
Kulinarne przygody Gatityzawinąć ciasto. Ciasto posmarować roztopionym masłem. Piec w piekarniku nastawionym na 200 stopni przez 25-30 minut do pięknego zarumienienia się. Burka można zjeść samego lub z sosem jogurtowo-ziołowym. Najlepszego Burka jedliśmy w Albanii i Czarnogórze, nasz wyszedł bardzo fajnie.. ale na Bałkanach smakuje inaczej :D Smacznego
MarciochaKucharzykażdej strony w wysokiej temperaturze.. Niezbędne może się okazać zabezpieczenie pstrągów np. wykałaczką. Klasyczny pstrąg z masłem ziołowym Przepis na klasycznego pstrąga z grilla, w którym masło ziołowe wykorzystujemy jako sos do fastrygowania. Składniki: 4 pstrągi ½ szklanki masła 2 cytryny, pokrojone w cienkie plastry 2 łyżki soku z cytryny 4 gałązki kolendry 1 łyżka posiekanej kolendry sól koszerna czarny
naRuszcieDziś kolejna propozycja na sałatkę, którą zrobiłam do zgłoszenia w konkursie na Doradcy Smaku. Do sałatki wykorzystałam sos węgierski paprykowo - ziołowy. Robiłam na obiad akurat buraczki, więc jako jeden ze składników w sałatce wylądował właśnie on. Sałatkę spałaszowałam na śniadanie, bo robiąc ja nie jadłam jeszcze śniadania i tak zaczęło mi burczeć w brzuchu, że nie mogłam się oprzeć
Ewa w kuchniroladkę ( dociskając ) i odstawiamy na chwilę. W tym czasie robimy to samo z pozostałymi naleśnikami. Ostrym nożem kroimy roladki i nadziewamy na długą wykałaczkę. Podajemy z sosem sałatkowym paprykowo – ziołowym Prymat , przyrządzonym na bazie jogurtu naturalnego. Smacznego
Ostra na Słodkooczywiście wykorzystaliśmy ;) Tzn. nie ja , bo takiego talentu nie posiadam , ale za to mojemu towarzyszowi należą się wielkie brawa! zdjęcia ze strony restauracji Na przystawkę wybrałam : Królik z ziołową gąbką z sosem koperkowym Osoba towarzysząca ;) Tatar z marynowanej wołowiny Na danie główne wybrałam : Filet z sandacza z sosem rabarbarowym Osoba towarzysząca ;) Filet z bażanta na purée z zielonego groszku
Ostra na Słodkokiełki fasoli mung - 1/3 słoika - papryka czerwona - jedna mała - papryka żółta - jedna mała - cebula - 5-6 - tuńczyk - w oleju, puszka - ser żółty - 500g - przyprawy: oregano, pieprz czarny, pieprz ziołowy - opakowanie, vegeta, sos sojowy (bg bez sosu! Sos zawiera śladowe ilości glutenu) Ser ścieramy, paprykę, cebulę i ananasa kroimy, wszystko razem dokładnie mieszamy w garnku, przyprawiamy na bogato i staramy się
Wypisz Wymalujskładników. Na wykałaczkę wchodzi ok 3-4 roladki. Gotowe szaszłyki z cukinii ponownie skrapiamy olejem rzepakowym i grilujemy po kilka minut z każdej ze stron. Można podawać z sosem pomidorowym, czosnkowym, ziołowym.... pieczywem. Ja uwielbiam je w czystej wersji
Malinowe PocałunkiProste i nie wymagające zachodu danie ! Czosnek, oliwa i rozmaryn... idealny tercet dla ziemniaków. Z reguły podaję je z sosem jogurtowo-ziołowym lub z tzatzikami . Przepis zaczerpnięty ze strony www.cincin.cc . Młode ziemniaczki w rozmarynie Składniki: 1 kg młodych małych ziemniaczków 1 główka czosnku oliwa z oliwek EV sól morska rozmaryn Wykonanie: Ziemniaki myjemy i kroimy na pół
Kulinarne przygody Gatitywersje i wybrałam tę z fetą. Smakują doskonale zarówno na ciepło jak i na zimno. Podałam je ze śmietaną, ale możemy też do ich podać sos feta , sos jogurtowo-ziołowy lub tzatziki . Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Placuszki
Kulinarne przygody Gatity