sos ziołowy - 899 przepisów (strona:10/60)

Przystawka fasolki z puszki 201

kiedy znam ten przepis u mnie w domu można zawsze znaleźć   puszkę fasoli w zapasie Składniki - 1 puszka fasoli czerwonej - 1 ząbek czosnku średni - sos sałatkowy koperkowo - ziołowy - 2- 3 łyżki oleju Sposób przygotowania 1. - Fasolkę z puszki dać na sito i odcedzić z zalewy fasolkę przełożyć do miski  - Na drobnej tarce zetrzeć ząbek czosnku posypać wszystko

W królestwie smaków Beaty
Sałatka fasolowa ze śledziem 132

opłukać, pokroić w kostkę. Jogurt wymieszać z majonezem dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła, sól oraz pieprz. Wszystkie składniki włożyć do miski i polać przygotowanym sosem jogurtowo-ziołowym

magiczna kuchnia Kasi
Sałatka z wędzonym kurczakiem 210

pora na coś lekkiego i mało kalorycznego. Zapraszam Was do wypróbowania sałatki z wędzonym kurczakiem. Jest lekka, apetyczna i idealna na kolację. Do sałatki idealnie pasuje sos czosnkowy i bagietka czosnkowa lub ziołowa.   A jeżeli ktoś nie lubi sosu czosnkowego można ja przygotować z dowolnym sosem albo bez.   Smacznego!!   Składniki na sałatkę: 0,5 główki sałaty lodowej

Passion of Cooking
Pieczone bataty z rozmarynem 125

smacznym zamiennikiem naszego poczciwego ziemniaka. Warzywo pochodzi z Ameryki Południowej, można go jeść po ugotowaniu lub pieczeniu. Dziś zapraszam na pieczone bataty z rozmarynem, podałam je z   sosem jogurtowo-ziołowym . Pieczone bataty z rozmarynem Czas przygotowania: 45 minut Proporcje dla 3 osób Składniki: 3 bataty (ok. 600 g) oliwa  z oliwek gruba sól morska czerwona ostra papryka kilka

Kulinarne przygody Gatity
Burek meso czyli bałkański przysmak z mięsem 204

zawinąć ciasto. Ciasto posmarować roztopionym masłem. Piec w piekarniku nastawionym na 200 stopni przez 25-30 minut do pięknego zarumienienia się. Burka można zjeść samego lub z sosem jogurtowo-ziołowym. Najlepszego Burka jedliśmy w Albanii i Czarnogórze, nasz wyszedł bardzo fajnie.. ale na Bałkanach smakuje inaczej :D Smacznego

MarciochaKucharzy
4 proste przepisy na pstrąga z grilla 179

każdej strony w wysokiej temperaturze.. Niezbędne może się okazać zabezpieczenie pstrągów np. wykałaczką. Klasyczny pstrąg z masłem ziołowym Przepis na klasycznego pstrąga z grilla, w którym masło ziołowe wykorzystujemy jako sos do fastrygowania. Składniki: 4 pstrągi ½ szklanki masła 2 cytryny, pokrojone w cienkie plastry 2 łyżki soku z cytryny 4 gałązki kolendry 1 łyżka posiekanej kolendry sól koszerna czarny

naRuszcie
Sałatka z sosem węgierskim 158

Dziś kolejna propozycja na sałatkę, którą zrobiłam do zgłoszenia w konkursie na Doradcy Smaku. Do sałatki wykorzystałam sos węgierski paprykowo - ziołowy. Robiłam na obiad akurat buraczki, więc jako jeden ze składników w sałatce wylądował właśnie on. Sałatkę spałaszowałam na śniadanie, bo robiąc ja nie jadłam jeszcze śniadania i tak zaczęło mi burczeć w brzuchu, że nie mogłam się oprzeć

Ewa w kuchni
Roladki naleśnikowe z ryżem i warzywami 212

roladkę ( dociskając ) i odstawiamy na chwilę. W tym czasie robimy to samo z pozostałymi naleśnikami. Ostrym nożem kroimy roladki i nadziewamy na długą wykałaczkę. Podajemy z sosem sałatkowym paprykowo – ziołowym Prymat , przyrządzonym na bazie jogurtu naturalnego. Smacznego

Ostra na Słodko
Bażant , Królik , Sandacz i Tatar czyli Tydzień Restauracji w Rest. Gródek 162

oczywiście wykorzystaliśmy ;) Tzn. nie ja , bo takiego talentu nie posiadam , ale za to mojemu towarzyszowi należą się wielkie brawa! zdjęcia ze strony restauracji Na przystawkę wybrałam : Królik z ziołową gąbką z sosem koperkowym Osoba towarzysząca ;) Tatar z marynowanej wołowiny Na danie główne wybrałam : Filet z sandacza z sosem rabarbarowym Osoba towarzysząca ;) Filet z bażanta na purée z zielonego groszku

Ostra na Słodko
PIZZA ORIENTALNA (ciasto tradycyjne - chrupiące i ciasto owsiane bezglutenowe) 144

kiełki fasoli mung - 1/3 słoika - papryka czerwona - jedna mała - papryka żółta - jedna mała - cebula - 5-6 - tuńczyk - w oleju, puszka - ser żółty - 500g - przyprawy: oregano, pieprz czarny, pieprz ziołowy - opakowanie, vegeta, sos sojowy (bg bez sosu! Sos zawiera śladowe ilości glutenu) Ser ścieramy, paprykę, cebulę i ananasa kroimy, wszystko razem dokładnie mieszamy w garnku, przyprawiamy na bogato i staramy się

Wypisz Wymaluj
Cukiniowe szaszłyki z serem Korycińskim okraszone olejem rzepakowym. 146

składników. Na wykałaczkę wchodzi ok 3-4 roladki. Gotowe szaszłyki z cukinii ponownie skrapiamy olejem rzepakowym i grilujemy po kilka minut z każdej ze stron. Można podawać z sosem pomidorowym, czosnkowym, ziołowym.... pieczywem. Ja uwielbiam je w czystej wersji

Malinowe Pocałunki
Młode ziemniaczki w rozmarynie 135

Proste i nie wymagające zachodu danie ! Czosnek, oliwa i rozmaryn... idealny tercet dla ziemniaków. Z reguły podaję je z  sosem jogurtowo-ziołowym   lub z   tzatzikami . Przepis zaczerpnięty ze strony www.cincin.cc . Młode ziemniaczki w rozmarynie Składniki: 1 kg młodych małych ziemniaczków 1 główka czosnku oliwa z oliwek EV sól morska rozmaryn Wykonanie: Ziemniaki myjemy i kroimy na pół

Kulinarne przygody Gatity
Placuszki z cukinii z fetą 255

wersje i wybrałam tę z fetą. Smakują doskonale zarówno na ciepło jak i na zimno. Podałam je ze śmietaną, ale możemy też do ich podać   sos feta , sos jogurtowo-ziołowy  lub   tzatziki .  Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Placuszki

Kulinarne przygody Gatity
Jajka inaczej 205

Jajka możemy również podać w takiej postaci, ,muśnięte majonezem i posypane szczypiorkiem. Ja jednak robię ciepłą przekąskę i panieruję je w jajku i bułce. Podaję je z pysznym sosem jogurtowo-ziołowym.  Jogurt mieszam z majonezem i posiekanym koperkiem i szczypiorkiem. Doprawiam sokiem z cytryny, solą cukrem i pieprzem. *do farszu można dodać natkę pietruszki

Olikowa kuchnia
VII OGÓLNOPOLSKI FESTIWAL SMAKU - wspomnienia. 194

Rynku, o wdzięcznej nazwie " Pod koziołkami ", tak jak rok temu, pokazywała jak robić pierogi. fot.: Karmel-itka. Powiat Rokietnica częstował ziemniaczkami zapiekanymi z serem i boczkiem, podanymi z sosem jogurtowo-ziołowym. fot.: Karmel-itka. Międzychód proponował pyszną i gorącą pomidorową. fot.:Karmel-itka Spróbowałam wielu, wieeelu pysznych rzeczy! Sery z Ranczo Frontiera , konfitury z Gryszczeniówki ,  wspaniałe pasty z Bułgarii

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania