opakowanie sera feta 18-20 dag makaronu spiralki 25 dag pomidorków koktajlowych 1 czerwona cebula 1 ogórek 15-20 czarnych oliwek 1 zielona papryka 2 łyżeczki oregano sos sałatkowy - koperkowo-ziołowy łyżeczka sosu sojowego Przygotowanie : Makaron gotuję zgodnie z przepisem na opakowaniu - al'dente, ser feta kroję w kosteczkę ( jak to zrobić znajdziesz u mnie w poradach ) pomidorki(...)kroję w pół talarki, oliwki w krążki a paprykę po oczyszczeniu z pestek w kosteczkę ok 1x1 cm. Wszystkie te składniki posypuję 2 łyżeczkami oregano i wstępnie mieszam. Sos koperkowo-ziołowy wsypuję do 3 łyżek wody, kolejno dodaję 3 łyżki oliwy i łyżeczkę sosu sojowego, całość dokładnie mieszam i polewam sałatkę. Jeszcze raz delikatnie mieszam i odstawiam
Mechanik w kuchniroku było pod dostatkiem, ususzone zużyłam do przygotowania farszu. Już połączone z kaszą jaglaną stanowią idealną potrawę! A gdy zawiniemy je w miękkie liście kapusty i polejemy sosem stworzymy doskonałą mieszankę smaków. Mimo, że nie znajdziecie tu klasycznego nadzienia z ryżu i mięsa, z pewnością poprosicie o dokładkę! Mam nadzieję, że nietypowe nadzienie, jakie tu zaproponowałam, pokusi(...)kuchennych podbojach ;) Gołąbki z kapusty włoskiej nadziane jaglanką i podgrzybkami 1 główka kapusty włoskiej kasza szklanka kaszy jaglanej spora garść suszonych podgrzybków sól, pieprz, pieprz ziołowy Sos pomidorowy: puszka pomidorów krojonych koperek pieprz, sól, pieprz ziołowy ząbek czosnku śmietana 18% tłuszczu Kapustę umyć, po czym wyciąć z niej głąba. Wkładamy ją w całości do dużego garnka
Sajkofanka smakuDziś na blogu ziołowy sos chimichurri, który pochodzi z Argentyny. Podaje się go głównie jako dodatek do mięsa i ryb. Będzie doskonały do różnego rodzaju grillowanych mięs. Można go wykorzystać także jako marynatę. Posmarować nim mięso, odstawić na 3- 4 godziny i dopiero wtedy smażyć lub grillować. W Argentynie chimichurri
Kulinarne przygody Gatitytowarzystwie serka fety i innych warzyw bardzo zyskuje na smaku. 1/2 główki sałaty lodowej 1/2 melona 1/2 długiego ogórka zielonego 1 kostka serka feta 1 pomidor sos ziołowy + oliwa Sałatę poszatkować, warzywa i ser pokroić w kostkę, przygotować sos na bazie oliwy, polać nim sałatkę i wymieszać. Sałatka raczej nie nadaję się na długie przechowywanie
Jadło i czytadłosię najchętniej daniami z tym bardzo uniwersalnym warzywem. Do przygotowania naleśników "Bolognese" zrobiłam większą ilość sosu bolońskiego, by wykorzystać go teraz do zapiekanej cukinii. Nadziane łódeczki cukinii zalałam dodatkowo ziołowym sosem beszamelowym. Nie duś cukinii za długo, powinna pozostać jędrna i chrupiąca. Polecam to pyszne danie! Składniki: 2 średnie cukinie nadzienie mięsne bolognese z tego przepisu sos beszamelowy tego przepisu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 1/3 białej rzodkwi 1 marchewka 1 małe jabłko 1 łyżka ziaren słonecznika 2-3 łyżki śmietany 12% 1 łyżeczka sosu koperkowo-ziołowego Knorr Warzywa obrać ze skórki i zetrzeć na tartce na dużych oczkach. Dodać słonecznik. W osobnym kubeczku przygotować sos: śmietanę połączyć z sosem koperkowo-ziołowym. Tak przygotowany
kulinarnyswiatdominależy mięso co jakiś czas polewać powstałym sosem. Około kwadrans przed końcem, z mięsa zdejmujemy folię i pozwalamy mu dopiec się z wierzchu. Danie podajemy na gorąco, polane ciepłym, ziołowym sosem, z sezonową surówką i pieczonymi ziemniakami
Kuchenna Kontrrewolucyasię wówczas rozpadać. Cannelloni z mięsem i sosem pomidorowym 2015-10-14 02:03:13 Znane i lubiane włoskie cannelloni wypełnione farszem na bazie mielonej wołowiny, zapiekane pod pomidorowo-ziołowym sosem. Proste i efektowne. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 350g mielonej wołowiny 150g marchewki lub dyni (bez pestek i skórki) 1 nieduża cebula (120g) 2 ząbki czosnku
Kulinarna PokusaPołączenie świeżej sałaty, warzyw, jajka oraz sosu koperkowo - ziołowego i musztardy francuskiej daje nam świetną sałatką, będącą idealnym dodatkiem do potraw z grilla lub lekką przekąską na upalne dni. Składniki - mieszanka sałat - 2 pomidory - 1 ogórek - 4 jajka - czerwona papryka - 2 łyżki musztardy francuskiej - ½ szklanki sosu koperkowo - ziołowego Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe(...)pokroić na 8 części, jajka na ćwiartki. Ogórka obrać i pokroić w słupki. Z papryki usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w paski. Warzywa i jajka ułożyć na sałacie. Do sosu dodać musztardę francuską, wymieszać, polać sałatkę. Uwaga – sprawdzona rada 1) sos koperkowy polecam przyrządzić samemu ( przepis znajdziecie na moim blogu ). Można również przygotować gotowca
Świat Smakuwołowina 500 g pomidory z puszki 400 g kalarepa 200 g cukinia 100 g papryka czerwona 1 szt makaron do spaghetti 200 g Dodatkowo : sól pieprz ziołowy sos barbecue Wykonanie spaghetti z wołowiną i warzywami z dodatkiem sosu barbecue : Wołowinę mielimy i odciskamy z wody. Doprawiamy solą i pieprzem i smażymy
Różowa kuchniarazu zapragnęłam takie zjeść. Nie mogłam doczekać się wyjścia z pracy i powrotu do domu, aby zabrać się za pichcenie. I tak oto powstał wspaniały, aromatyczny, pomidorowo - ziołowy sos. Palce lizać! Polecam! 500g mięsa mielonego (wołowego lub mieszanego wołowo - wieprzowego) 1-2 cebule kilka ząbków czosnku 500-700ml przecieru pomidorowego 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylia
Codzienne Gotowaniedanie było smaczne... 0,5 kg mięsa mielonego 1 cebula 1/2 szkl. ryżu parboiled Kupiec (suchego) 1 marchewka 1 łyżka majonezu sól,pieprz,vegeta,czosnek granulowany,pieprz ziołowy Sos: 1 szkl. śmietany 30% 2 łyżki majonezu 1/2 szkl. przecieru pomidorowego płynnego z kartonu (lub 2 łyżki przecieru pomidorowego ze słoiczka lub ketchupu) 1/2 szkl. wody 2 płaskie łyżki mąki
Moje domowe kucharzeniekwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18 %; 2 łyżki majonezu; 2 płaskie łyżeczki czosnku granulowanego lub 2 małe ząbki czosnku; 1 łyżeczka cukru; 1/4 łyżeczki soli; 1 łyżeczka pieprzu ziołowego. Sos łagodny: 2 łyżki keczupu łagodnego; 2 łyżki jogurtu greckiego lub kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18 %; 2 łyżki majonezu; 1/2 łyżeczki cukru; 1/4 łyżeczki soli. Sos ostry
Gospodyni Miejskazmiksować za pomocą blendera. Ostry sos 1000 wysp: Składniki: 2 łyżki majonezu 1 łyżka keczupu 1 łyżeczka sosu chilli grubo mielony pieprz Wykonanie: Wszystkie składniki wymieszać w miseczce. Sos ziołowy: Składniki: kilka listków świeżej bazylii kilka łodyżek szczypiorku łyżeczka suszonego koperku łyżeczka pesto serek wiejski pół łyżeczki soku z cytryny łyżeczka octu winnego sól, pieprz Wykonanie: Do blendera wkładamy
Pasja Smakubyć też wprawdzie niewielkie, ale jednak przerwy. Cannelloni ze szpinakiem i ricottą 2015-10-30 11:54:34 Włoskie cannelloni ze szpinakiem i ricottą, o serowo-śmietankowym smaku, przykryte ziołowym sosem pomidorowym. Proste i bardzo efektowne. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) ok. 10 suchych rurek cannelloni 150g szpinaku 250g sera ricotta 1-2 ząbki czosnku 2-3 nieduże
Kulinarna Pokusa