sos z pomidorów - 2043 przepisów (strona:102/137)

Pasta z tuńczyka do chleba 118

pomidorem, a zimowej z ogórkiem konserwowym lub kiszonym. Wykonanie tej pasty zajmuje tylko kilka minut, dłużej trwa delektowanie się jej smakiem. Jest to dość popularna pasta, najczęściej robiona z dodatkiem śmietany. Ja dodaję majonez i sok z cytryny, co zaostrza jej smak. Składniki: • 250 g białego twarożku • 1 puszka tuńczyka w sosie

To co kocham
Gołąbki z kaszą orkiszową, indykiem i suszonymi grzybami 297

Podkręcone, lekkie gołąbki. Zdrowa kasza orkiszowa, delikatne mięso indyka. Smak podbija odrobina wędzonki i zmielone, suszone grzyby. Całość spaja sos – rozkosznie pomidorowy, mocno koperkowy, wyrazisty. Nie

Karo in the Kitchen
PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM MOJE SMAKI DZIECIŃSTWA 123

dzieciństwie klopsików w sosie pomidorowym.To danie w polskiej kuchni to już klasyka ha ha .Dziś chciałabym Wam je przypomnieć i przywrócić temu daniu  pierwsze miejsce w Smakach z Dzieciństwa.... 50DAG.MIĘSA MIELONEGO 2CZERSTWE KAJZERKI 1-2ZĄBKI CZOSNKU 1ŁYŻKA ULUBIONYCH ZIÓŁ 1/2SZKL.MLEKA 1CEBULA 1JAJKO O,5LITRA BULIONU 1ŁYŻECZKA MĄKI ZIEMNIACZANEJ KONCENTRAT POMIDOROWY-LUB POMIDORY Z PUSZKI 1/2SZKL.ŚMIETANY VEGETA

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Spaghetti 169

bułka  sucha namoczona w wodzie 1/2 główki  czosnku 1 średnia  cebula Pieprz,sól,majeranek, bazylia sucha oregano,tymianek wszytko to do smaku 0.5 kg świeżych  pomidorow  obranych ze skórki Żeby  bylo łatwiej  polewamy  ja gorąca  wodą skórka  łatwiej  zejdzie SPOSÓB: odciskamy bułkę  z nadmiaru wody ,dodajemy do miesa(...)czosnkiem przetartym na prasie  i startej na tarce cebuli. Dodajemy wszytkie przyprawy i wyrabiamy masę Ostawiamy mięso  najlepiej na kilka godzin do lodówki Zabieramy sie za sos Pomidory obrane blendujemy Dodajemy troche wody i dalej bledujemy Następnie  gotujemy   na wolnym ogniu czesto mieszajac polecam prócz  przypraw dodac również  czosnek Bazylia  tymianek oregano

Viola cooks with passion
Kuchnia indyjska - Jagnięcina duszona z ziemniakami. 116

przywarły do rondla. Wrzuć pomidory, wlej bulion, wymieszaj lekko. Trzymaj 5 minut na wolnym ogniu. Doprowadź do wrzenia, przykryj pokrywką i duś na wolnym ogniu około 50 minut. Do gotującego się gulaszu dodaj ziemniaki, zamieszaj i gotuj około 30 minut, aż mięso i ziemniaki zmiękną , a większość soku zostanie wchłonięta. Powinniśmy uzyskać niewielką ilość gęstego sosu. Gotowe danie dekorujemy posiekaną

Przepisy i porady kulinarne
Domowa pasta AJVAR z suszonymi pomidorami 258

Przedstawiam Wam przepis na bardzo prostą pastę serbską AJVAR która urzeka smakiem i aromatem. Pieczony bakłażan i papryka łączy się z pomidorami i czosnkiem i w

Kuchnia PROzdrowotna
M... Muffiny wytrawne! 200

dodatków ;) Dziś w towarzystwie zielonej sałaty w sosie vinaigre sprawdziły się doskonale!Składniki (6 muffinów)3/4  szklanki mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sodydosłownie szczypta soli1 jajko1/2 szklanki mleka1/3 szklanki oleju (ja dodałam oliwy, również się sprawdziła!)2 łyżki wodypieprz, bazylia, zioła prowansalskie, pieprz, papryka słodkadodatki: 1/3 papryki czerwonej, 1 pomidor (bez gniazda), 1/4 opakowania fety, 1/2 małej cebuli

Kitchens Alphabet
Sałatka brokułowa z jajkiem 150

kroimy na ćwiartki. Pomidora kroimy w kostkę, rzodkiewkę w drobne kawałki, plastry ogórka przekrawamy na 4 części. Zioła sparzamy na sitku wrzątkiem. Do szklanki z jogurtem dodajemy czosnek, sparzone zioła doprawiamy solą pieprzem do smaku i dobrze mieszamy. Na talerzu układamy brokuła a na niego pozostałe warzywa. Na samym wierzchu układamy ćwiartki jajek całość polewamy sosem

Piekielna Kuchnia Pati
Sałatka na krakersach 165

makreli w pomidorach GRAAL 200 g sera żółtego 6 jajek majonez koperek Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Obrać ze skorupek, oddzielić białka od żółtek. Zetrzeć na tartce na dużych oczkach do osobnych miseczek. Do każdego dodać po 2 łyżki majonezu, wymieszać. Ser żółty zetrzeć na tartce, dodać 2 łyżki majonezu, wymieszać. Makrele wraz z sosem rozdrobnić widelcem.  Przygotować formę

kulinarnyswiatdomi
Polędwiczki z Łososia na Pesto alla Genovese z Pomidorkami Śliwkowymi podpieczonymi z Oliwą z oliwek 163

tyle, aby sos łatwo rozprowadził się po makaronie.  Wstawiamy wodę na makaron. Wodę solimy. Piekarnik ustawiamy na temperaturę około 220 stopni. Szpinak siekamy bardzo drobno, dodajemy kilka kropel oliwy z oliwek i mieszamy. Mimo wszystko  ma by sypki, dlatego tak mało oliwy. W czasie, w którym makaron będzie się gotował, pomidorki myjemy, osuszamy, każdy pomidorem musimy przekroi

Blondynka Gotuje
Biała kapusta zasmażana z żurawiną i suszonymi pomidorami 162

Czas nadszedł na kapustę! Potwierdza to tylko że nadeszła jesień. Kisić kapustę zacznę w przyszłym tygodniu. Dzisiaj natomiast proponuję jej zasmażaną wersję - robioną  trochę inaczej

Smaki Ewy
Słoneczna sałatka z boczkiem i smażonymi kaparami. 211

Salad with bacon and fried capers. Składniki. 1/2 główki sałaty lodowej 1/4 kapusty pekińskiej 1 papryka żółta 5 pomidorków żółtych 20 dag boczku wędzonego 1 słoik

Kulinarny karnet Christophera
Makaron w sosie dyniowym (z pieczonych warzyw) 143

makaron do sosu dyniowego dodajemy, serem i sezamem czarnym posypujemy. Tymianek, curry jest wyczuwalny, dzięki temu smak jest niebanalny. Danie tanie, łatwe do przygotowania i zostaje dużo czasu do odpoczywania. Składniki: 2 – 3 porcje makaronu  np.warkoczyk, świderki, 2 średniej wielkości marchewki, ½ małej dyni, 6 kolorowych słodkich mini papryczek, 2 łyżki oleju rzepakowego z papryką ostrą, pomidorami i bazylią, świeży

Moniki Smakołyki
Domowy keczup pikantny 111

octu. Gotować aż pomidory się rozgotują. Co chwilkę mieszać. Dolać ocet, wymieszać i gotować na małym ogniu około 15 minut. Zdjąć z ognia i wszystko dokładnie zmiksować lub przetrzeć przez sito. Wlać keczup do wyparzonych słoików. Zakręcić i odwrócić do góry dnem. Przykryć grubym ręcznikiem i zostawić, aż ostygnie. Idealny do pizzy, kanapek, jako dodatek do sosów

Kuchnia Pokoleń
K... Kuskus 278

dodamy do niej żadnego ciężkiego sosu. Zresztą ta sama zasada dotyczy makaronów i ziemniaków. Wszystko z umiarem jest dobre :)Do dzisiejszej ryby postanowiłam przygotować "sałatkę" kuskus z warzywami, która jako lekki dodatek idealnie wpasowała się w wieczorne klimaty.Składniki:1 kubek kaszy kuskus2 szklanki gorącego bulionu1 mała cebula1 duża marchewka1/2 cukini1 sparzony, duży pomidor 1 łyżka oliwyszczypta soli, pieprzu

Kitchens Alphabet

Proponowane wyszukiwania