Marokański tagine z jagnięciną

Marokański tagine z jagnięciną

Marokański tagine z jagnięciną

Dzisiaj zapraszam na podróż do słonecznego Maroka. Tagine to tradycyjny marokański sposób przyrządzania pysznych mięs w glinianym garnku przypominającym komin. Ja niestety nie dysponowałem takim naczyniem, ale w zwykłym woku albo garnku z grubym dnem również można przyrządzić doskonałe danie inspirowane pyszną kuchnią marokańską. Do przygotowania dania użyłem: 1,5 kg jagnięciny, 2 puszek pomidorów, 2 cebul, 4 ząbków czosnku, 3 czerwonych papryczek chili, 200 gram suszonych moreli, 500 ml coca-coli, 2 łyżec... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wyprawy kulinarne

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

wyprawy kulinarnewyprawy kulinarne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, mięso, placki, sosy, sok, ciasto, drożdżowe, cytryna, mięso duszone, mięsa pieczone, suszone pomidory, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, mięso mielone, jagnięcina duszona, ciasto z bezami, ciasto cytrynowe, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, sos do mielonego , bez pieczenia, lekkie ciasto, ciasto z jogurtem naturalnym, dania bez mięsa, pieczeń z mięsa mielonego, pyszne ciasto

Inne przepisy z Wyprawy kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.