plastry pomidora, plaster żółtego sera i kilka piórek cebuli. Tak przygotowany schab mocno ścisnąć, żeby wszystko się skleiło i stworzyło zwartą całość. 4. Schab przełożyć do rękawa do pieczenia, zawiązać i piec ok 2 godziny w 180*C. 30 minut przed końcem można rozciąć folię, żeby mięsko się przyrumieniło z wierzchu. Pod awać z ulubionym sosem . Inspiracja: Allrecipes
Kto ugości moich gości?Mięso i pomidora połączyć z kaszą i startym kozim serem. Trochę sera odłożyć do posypania na wierzch. Tak przygotowanym farszem napełnić z górką wydrążone kalarepy. Ustawić w naczyniu do zapiekania i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez 30min. Pod koniec posypać po wierzchu startym kozim serem. Smacznego :) RADA: Kalarepy można podać z sosem, ale same też
https:KKuchniaMniam1 garnek, 1 nóż, 1 deska, 5 minut krojenia, 10 minut gotowania i gotowe! Szybko, prosto, mało sprzątania a do tego super pysznie (; Dana ilość wody
Pora na pora i pomidorakremowy, dodajemy suszone pomidory. Smażymy chwilę wszystko razem i dodajemy mascarpone* i cukinię. Gdy ser się rozpuści, a wszystkie składniki połączą-doprawiamy (nie przesadzamy z solą, bo wędzony łosoś sam w sobie jest słony), dodajemy koperek. W międzyczasie gotujemy makaron al dente w osolonej wodzie. Gotowy makaron odsączamy, przepłukujemy zimną wodą i przekładamy na patelnię z sosem. Mieszamy do połączenia
Zawsze głodna!Dodajemy pomidory (sparzone i obrane ze skórki) pokrojone w niedużą kostkę i chwilę smażymy. 3. Dodajemy oczyszczone mule, chwilkę smażymy, po czym podlewamy patelnię winem. Przykrywamy pokrywką i dusimy około 5 minut (do czasu, aż wszystkie muszle się otworzą). 4. Odkrywamy pokrywkę, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki. 5. Na koniec zagęszczamy sos łyżką zimnego masła. Podajemy
W kuchni Katierównie wielką ostrożnością skusiłam się na te czarne maleństwa. I nie żałuję! Małże okazały się fantastycznie przyrządzone. Nie wiem czy to zasługa małży samych w sobie czy zniewalającego sosu, ale ku mojemu wielkiemu zdziwieniu poprosiłam o... dokładkę :) W cataplanie były także kawałki ryb, np. żabnica. Hiszpańska odpowiedź czyli pajeja, że ojeja Mowa oczywiście o hiszpańskiej paelli (czyt. pajeja(...)zależności od upodobania dodatki mogą być różne- mięso kurczaka, warzywa, owoce morza. U nas znowu padło na morskie żyjątka. Jednak ja rozsmakowałam się w ryżu. Dodatek świeżych pomidorów koktajlowych to istny strzał w dziesiątkę. Całość bardzo okazale się prezentowała i początkowo nikt nie chciał jej rozporcjować, aby nie zepsuć dzieła ;) Wszystko oczywiście serwowane było w akompaniamencie hiszpańskiego i portugalskiego
bastalenakostkę. Dwa pomidory pokroiłem w cząstki, wyciąłem z nich gniazda nasienne i również pokroiłem w drobną kostkę. Do pokrojonych warzyw dodałem 2 łyżki oliwy, pół pęczka posiekanej natki kolendry i sok z połowy cytryny. Całość dokładnie wymieszałem. Gotowe placki wyłożyłem na talerze. Na wierzch mięsa wyłożyłem sporą ilość warzywnej salsy. Danie można podać z gęstym jogurtem lub sosem czosnkowym
Wyprawy kulinarnepomidory i dodajemy od nich przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. 5. Rozgrzewamy patelnię, dajemy oliwę i wrzucamy czosnek. Smażymy go bardzo krótko, maksymalnie przez 30 sekund, po czym wrzucamy cebulę i papryczkę chilli. Zmniejszamy moc i czekamy, aż cebula się zeszkli. 6. Teraz dodajemy granulat sojowy i smażymy wszystko razem przez kilka minut. 7. Wszystko zalewamy sosem pomidorowym
Bananowe Polepomidory z czosnkiem i bazylią (ostatnio dużo jej używam, odkryła ją moja koleżanka - dzięki Krysiu jest super) 2 łyżki oleju i 2 łyżki masła do smażenia WYKONANIE: Piersi pociąć na kotlety, ubić. Składniki marynaty wymieszać i włożyć do niej ubite kotlety, przynajmniej na godzinę do lodówki. Następnie smażę na wolnym ogniu, podczas smażenia uzyskuję pyszny sos. SMACZNEGO
Kuchnia BeatyDietetyczne bo sos jest bez mięsa, mąki i bez śmietany :) Składniki:4 ząbki czosnku1 duża cebula2 marchewki1 mały seler2 puszki pomidorówsuszone oreganosól, pieprzPonadto: makaron (u mnie tagliatelle) Marchewkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. W tym czasie na oliwie podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę oraz pokrojony czosnek. Następnie dodajemy marchewkę(...)seler oraz puszki z pomidorami. Wszystko ze sobą dusimy około 20 minut, aż warzywa będą dobre. doprawiamy ziołami, sola i pieprzem. Podajemy z makaronem.Dietetyczne spaghetti z włoszczyzną
Bon Appetit Małgorzatyświeżym pomidorem. Soczewica ma swój specyficzny smak, który nie każdemu dopowiada - jeśli nie lubisz jej, może Ci nie smakować. Za to dla wielbicieli i fanów - prawdziwy rarytas! PASZTECIK Z SOCZEWICY ZIELONEJ. /własny;/ na słoik 400ml 1 szklanka zielonej soczewicy 2 ząbki czosnku 1 cebula dymka łyżka oleju do smażenia sok z 1/2 cytryny 3 łyżki sosu sojowego świeżo mielony
W kuchni Karmel-itkipomidorach z oregano i chilli Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami Kolorowe penne z cukinią i kalafiorem z dodatkiem czosnku, cebuli i bazylii Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem i chrupiącymi warzywami z natką pietruszki Sałatka z kaszy gryczanej z kukurydzą i kalafiorem Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino
Moja smaczna kuchniaDzisiaj zapraszam na klasyczne danie kuchni arabskiej - shoarmę drobiową. Mięso z kurczaka użyte do tego przepisu można zastąpić jagnięciną, wołowiną lub indykiem. Mięso podałem z sosem
Wyprawy kulinarne