awokado, marynowane chilli, kiełki brokułu, sos majonezowo-koperkowo-cytrynowy. Wartość odżywcza takiej kanapki to 262 kcal. WOŁOWINA ON INVESTMENTS - flagowa propozycja - kanapka z pastrami i serem cheddar w picie z chleba indyjskiego. Wartość odżywcza takiej kanapki to 382 kcal. CALL ME VEGE VEGE - wegańska kanapka z bułki orkiszowej z pastą tofu, pomidorami i aromatyczną bazylią. Wartość odżywcza
Kuchnia Bon Appetitsprawie rosołu, bigosu czy innych sosów. W każdym domu jest inny przepis, można zapytać 100 osób o przepis na jedno z tych dań, każdy zrobi je inaczej, w większym lub mniejszym stopniu ale inaczej. Tak więc zapraszam na leczo po mojemu! Do zrobienia leczo potrzeba nam: 1 kabaczek 1 cukinia 3-4 pomidory 2 cebule 3 ząbki czosnku
Kuba Gotujewinem (jeśli nie używamy wina, to sosem własnym), aby nie był suchy. Po upieczeniu zawijamy w folię. Grzyby, [pieczarki i cebulę przekładamy z wywarem do rondelka i wlewamy bulion grzybowy. Przyprawiamy do smaku i doprowadzamy do wrzenia. Zagęszczamy zasmażką i śmietaną. Doprawiamy i dodajemy pietruszkę. U mnie schab podany z sałatką z sałaty, pomidora, rzodkiewki, cebulki i pietruszki z odrobina
ChilliJemyoliwy z bazylią, czosnkiem i suszonym pomidorem + 2 kolejne do szpinaku na koniec -ser pleśniowy,najlepiej z niebieską pleśnią ok. 50 g- kto nie lubi daje zwykly ser żółty lub wędzoną oscypkę też będzie -przyprawy- sól, pieprz ziołowy u mnie od Skworcu , dodatkowo bazylia i kolendra -3 ząbki czosnku -1 mała cebula Na sos -pół szklanki majonezu -pół szklanki pikantnego
Z Kuchni Do Kuchnijest tak smaczna, że dodanie pomidorów jest zbędne,zamiast nich dodałam o niebo więcej koperku. I co ? I udało się. Wyszło pysznie. Domownicy bardzo zadowoleni a to jest najważniejsze. Polecam :) Składniki - duża kapusta pekińska - duża cebula - 2 łyżki masła - pół dużego pęczka koperku ( opcjonalnie suszony ) - majeranek,kminek mielony, czosnek mielony, lubczyk suszony, sos sojowy Wykonanie Cebule kroje w półplasterki, kapustę
Kuchnia z widokiem na ogródmięso i podsmażyć. Do patelni dodać pomidory, doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Kapustę pokroić w paski, rozgrzać w garnku olej, zeszklić posiekaną drugą cebulę, dodać kapustę, wlać 100 ml wody, doprawić solą i pieprzem. Dusić około 5-10 minut, odcedzić. W garnku rozgrzać masło, rozprowadzić w niej mąkę, dodać bulion i mleko, zagotować, sos doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową
dom-agi.plmięsem, suszonymi pomidorami i mozzarellą :) Mam nadzieję, ze smakowało? ;) Na pewno każdy, kto lubi cukinię ma swoje ulubione potrawy. Placuszki są jedną z moich. Robię je między innymi wtedy, kiedy dzień wcześniej przygotowuję faszerowaną cukinię - pozostaje wtedy sporo wydrążonego środka, którego szkoda wyrzucać. Można je podawać na słodko, z sosami jogurtowymi
Codzienna kuchnia niecodziennaPrzyda nam się trochę odmiany.Zrobimy coś innego.Potrzebujemy niewiele gotowanego mięsa z kurczaka. Wystarczy ćwiartka lub pierś.Oczywiście bagietki do pieczenia.Do tego warzywa:-kapusta pekińska
Maminek kulinarnyDodać marchewkę pokrojona w plasterki, pomidory z puszki i przecier pomidorowy, doprawić solą, dokładnie wymieszać i dusić przez kolejne 30-45 minut lub do czasu aż mięso i marchewka będą miękkie, zamieszać od czasu do czasu. Pod koniec gotowania dodać groszek, delikatnie wymieszać i gotować jeszcze przez kilka minut z uchyloną pokrywką, aby sos zgęstniał. Podawać przybrane natką pietruszki
Codzienne Gotowanienastępnie zapieka. Trudno znaleźć osobę, która nie przepada za lazanią, tym bardziej, że można ją przygotować na mnóstwo sposobów – w wersji mięsnej, wegetariańskiej, z dodatkiem aromatycznych przypraw, ziół, sosów. Sprawdzony przepis na lazanię przyda się w każdym domowym notesie z recepturami, bo to idealne danie i na co dzień, i od święta. Mięso, szpinak i makaron lazania – zestaw doskonały(...)wśród których prym powinna wieść bazylia – bez niej nie obejdzie się żadne włoskie danie. Smak szpinaku wzbogać ulubionymi dodatkami. Swój przepis możesz za każdym razem modyfikować, udoskonalając go suszonymi pomidorami, papryką lub porem. Pozwól sobie na kuchenne eksperymenty, a na pewno wkrótce znajdziesz recepturę bliską doskonałości. Z czym jeszcze serwować pyszną lazanię z mięsem i szpinakiem? Dodatkiem
Moja smaczna kuchniamięso wyraźnie się podsmaży dodajemy pomidory wraz z zalewą (ewentualnie można podlać jeszcze odrobiną wody). Następnie dodajemy przecier pomidorowy oraz przyprawy: 1 łyżkę papryki słodkiej, mniej więcej 1/3 łyżeczki papryki ostrej, około 1 łyżeczki przetartych w moździerzu ziaren kolendry oraz 1/2 łyżeczki oregano, sól i pieprz do smaku. Dusimy około 15-20 minut. Gdy sos pomidorowy mocno się już zredukuje
Smaki Na Talerzufarszem lub bez. Do tego sos pomidorowy. Z marchewki, pietruszki i selera dodając ugotowaną czerwoną soczewicę powstają pyszne pasztety wegetariańskie. Nie mówiąc już o pysznych zupach jarzynowych. Chodzę także na warsztaty kulinarne, gdzie szefowie kuchni zdradzają jak nie marnować żywności. Jak i do czego ją wykorzystać. Tip od szefa kuchni na wykorzystanie skórek z pomidora: obrane skórki z pomidorów można
AZgotuj!pieczoną wersję- w aromatycznym sosie paprykowo-pomidorowym, z dodatkiem kiełbaski, a 'breton' będzie jutro :) A wracając do przepisu, to fasolka smakuje naprawdę wybornie, z resztą zróbcie i przekonajcie się sami- a przyznacie mi rację :))) Porcja dla 4 osób: * fasola Jaś- 300 g * ulubiona kiełbaska/kabanosy- 200 g * passata pomidorowa- 400 ml (ew. pomidory w puszcze) * papryka żółta/czerwona- 1 duża
Kraina Miodem Płynącakawałki mozzarelli, oliwki i plastry pomidorów. Zwiń w roladki i podsmaż na oleju z wszystkich stron na brązowo. Włącz piekarnik na 200 ° C termo obieg i piecz roladki zanurzone w mleku kokosowym wymieszanym z curry tak do mniej niż do połowy. Po 15 minutach odwróć mięso i piecz kolejne 15 -20 aż się podrumienią. Sos kokosowy możesz zagęścić łyżką mąki
Pasje JolkiDziś pomysł na pyszny obiad. Muszę przyznać ,że jest to wykonanie mojego Męża :)Inaczej oskarżył by mnie o plagiat ;)PRZEPIS NA SZASZŁYKI Z KURCZAKA, CUKINII
Moje Kuchenne Rewelacjejakie tylko chcemy: pieczarki, pomidory, brokuły, por, cebula. Źródło: kuchnialidla.pl Niezależnie od wybranej konfiguracji, każda zapiekanka jest pyszna i sycąca, o wspaniałym smaku i aromacie. Zdecydowanymi atutami dań tego typu jest to, że można je przygotować szybko i niedrogim kosztem. Oczywiście im więcej warzyw damy, tym potrawa będzie lżejsza i zdrowsza. Wystarczy dobrać odpowiedni sos (może być pomidorowy, czosnkowy
Gotuję Testujępęczek rzodkiewek pół dużego pomidora pół ogórka garść kiełków rzodkiewki Dressing 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka octu balsamicznego białego 1 łyżeczka soku z cytryny pół łyżeczki miodu sól, pieprz wyciśnięte 2 ząbki czosnku. Wykonanie Składniki sałaty kroimy a sałatę rwiemy i wrzucamy wszystko do miski. Na wierzch kładziemy jajko i ozdabiamy kiełkami. Dressing Składniki sosu mieszamy i polewamy sałatę
Mieszam w Garnkutuńczyka w wodzie lub sosie własnym, 2 lub 2 ½ lyżki majonezu, seler naciowy, 1 cebula czerwona, sol pieprz, trochę soku z cytryny Wykonanie; Odciskamy tuńczyka na sitku, bardzo mocno, ddajemy posiekany seler, cebule w drobną kosteczke. Następnie dodajemy majnez, sok z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy na chlebek lub z bułką, sałatą, pomidorem;))) Smacznego
Anioły w kuchnipapryką i pieczarkami w pomidorach Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem i chrupiącymi warzywami z natką pietruszki Penne z grillowanymi warzywami Spaghetti ze szpinakiem i grana padano Świderki z salami,cukinią i grana padano Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Tagliatelle z liśćmi szpinaku Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino Ziołowe spaghetti
Moja smaczna kuchniaczęsto ponad 420 kcal!A dodatki? Niżej przedstawiam kaloryczność możliwych, lekkich dodatków: (sporządzone na podstawie strony ILE WAŻY :Zielone - do 50 kcalPomarańczowe - do 160 kcalCzerwone - zabronione!Plaster pomidora: 3 kcalOgórek (5 plasterków): 3 kcalLiść sałaty: 1 kcalGarść świeżego szpinaku: 4 kcalPapryka czerwona: 28 kcal/100 gŁyżka kukurydzy konserwowej: 16 kcalŁyżka większości kiełków: od 3 kcal - 20 kcalCebula(...)kcalGotowana pierś z kurczaka: 151 kcal/100 gFilet z piersi z kurczaka w panierce: 268 kcal/100g Grillowany filet z piersi z kurczaka: 123 kcal/100 g A co z sosem? Najlepiej zrobić na bazie jogurtu naturalnego i np. musztardy. Majonez jest wykluczony, nawet ten light!Łyżka majonezu: 166 kcal!Łyżka majonezu light: 121 kcal!Łyżka jogurtu naturalnego: 15 kcal!Łyżka
Czarnawisienkapomidorem, a zimowej z ogórkiem konserwowym lub kiszonym. Wykonanie tej pasty zajmuje tylko kilka minut, dłużej trwa delektowanie się jej smakiem. Jest to dość popularna pasta, najczęściej robiona z dodatkiem śmietany. Ja dodaję majonez i sok z cytryny, co zaostrza jej smak. Składniki: • 250 g białego twarożku • 1 puszka tuńczyka w sosie
To co kochamPodkręcone, lekkie gołąbki. Zdrowa kasza orkiszowa, delikatne mięso indyka. Smak podbija odrobina wędzonki i zmielone, suszone grzyby. Całość spaja sos – rozkosznie pomidorowy, mocno koperkowy, wyrazisty. Nie
Karo in the Kitchenbułka sucha namoczona w wodzie 1/2 główki czosnku 1 średnia cebula Pieprz,sól,majeranek, bazylia sucha oregano,tymianek wszytko to do smaku 0.5 kg świeżych pomidorow obranych ze skórki Żeby bylo łatwiej polewamy ja gorąca wodą skórka łatwiej zejdzie SPOSÓB: odciskamy bułkę z nadmiaru wody ,dodajemy do miesa(...)czosnkiem przetartym na prasie i startej na tarce cebuli. Dodajemy wszytkie przyprawy i wyrabiamy masę Ostawiamy mięso najlepiej na kilka godzin do lodówki Zabieramy sie za sos Pomidory obrane blendujemy Dodajemy troche wody i dalej bledujemy Następnie gotujemy na wolnym ogniu czesto mieszajac polecam prócz przypraw dodac również czosnek Bazylia tymianek oregano
Viola cooks with passionprzywarły do rondla. Wrzuć pomidory, wlej bulion, wymieszaj lekko. Trzymaj 5 minut na wolnym ogniu. Doprowadź do wrzenia, przykryj pokrywką i duś na wolnym ogniu około 50 minut. Do gotującego się gulaszu dodaj ziemniaki, zamieszaj i gotuj około 30 minut, aż mięso i ziemniaki zmiękną , a większość soku zostanie wchłonięta. Powinniśmy uzyskać niewielką ilość gęstego sosu. Gotowe danie dekorujemy posiekaną
Przepisy i porady kulinarnedodatków ;) Dziś w towarzystwie zielonej sałaty w sosie vinaigre sprawdziły się doskonale!Składniki (6 muffinów)3/4 szklanki mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sodydosłownie szczypta soli1 jajko1/2 szklanki mleka1/3 szklanki oleju (ja dodałam oliwy, również się sprawdziła!)2 łyżki wodypieprz, bazylia, zioła prowansalskie, pieprz, papryka słodkadodatki: 1/3 papryki czerwonej, 1 pomidor (bez gniazda), 1/4 opakowania fety, 1/2 małej cebuli
Kitchens Alphabet