sos z pomidorów - 2043 przepisów (strona:90/137)

nadziane muszle w sosie pomidorowym 445

mieszamy do połączenia się składników. Doprawiamy pieprzem. Pomidory mieszamy z 1 łyżką oliwy z oliwek, przeciśniętym przez praskę 1-2 ząbkiem czosnku, doprawiamy bazylią, solą oraz pieprzem. Przekładamy do dużego naczynia żaroodpornego lub dzielimy na dwie części (w przypadku gdy zapiekamy w mniejszym naczyniu). Ugotowane muszle napełniamy farszem szpinakowym, układamy na sosie pomidorowy i całość posypujemy startym żółtym serem. Naczynie

Domowy Smak Jedzenia
Makaron z mięsem, cukinią i pieczarkami / Pasta with meat, zucchini and mushrooms 145

domach, a na prawdę można z nich wyczarować pyszne obiady. Ja część zamroziłam, a resztę faszerowanych udek i pieczonych polędwiczek wykorzystałam w pysznym makaronie z pieczarkami i cukinią w sosie pomidorowym ze słodką śmietanką. Wyszło pysznie, zapraszam! Scroll down for recipe in English Makaron z mięsem, cukinią i pieczarkami (4 porcje) Składniki: 4 łyżki oleju rzepakowego 1 duża cebula pokrojona(...)mięso, i smaż przez kolejne 3 minuty. Dodaj pomidory z puszki wraz z pomidorkami koktajlowymi i dokładnie wymieszaj. Gotuj przez 8 minut mieszając od czasu do czasu. Dodaj śmietankę i dopraw całość solą, pieprzem i cukrem. W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i odcedź. Włóż go do sosu wraz z bazylią i dokładnie wymieszaj. Wyłóż makaron

karmelowy
Dorsz z ryżem i warzywami 202

musimy dbać, aby kawałki ryby były całe i piękne. Ryba ma być usmażona. Dodamy warzywa, sos pomidorowy i ryż a powstanie smaczne danie.     Składniki: -1 kg dorsza -3 cebule -2 marchewki -czerwona papryka -10 dkg ryżu ( ugotować na sypko ) -puszka krojonych pomidorów -sól, pieprz, słodka papryka -pieprz ziołowy -czosnek niedźwiedzi lub majeranek -olej -2 łyżki miodu

Maminek kulinarny
Kurczak w suszonych pomidorach 184

Smażymy 4 minuty do momentu zeszklenia się cebulki Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki: wino, suszone pomidory, miód, zielone oliwki sok, z cytryny - doprawiamy Przykrywamy i dusimy 15 minut Po upływie tego czasu zdejmujemy pokrywkę i gotujemy ok. 5 minut do zredukowania sosu Można podać z ryżem Smacznego :) W myśl akcji

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Diabelskie Małże 112

się nie przypaliły. Mają tylko się zeszklić. Następnie dodajemy wino i gdy się trochę zredukuje dodajemy pomidory. To wszystko powinno chwilkę się poddusić pod przykryciem. Na tym etapie można doprawić do smaku pieprzem. Soli raczej unikam, bo małże są słone.Gdy już sos się poddusi dodajemy małże. Przykrywamy i gdy wszystkie się otworzą, jest to znak, że są gotowe.Podajemy

Kulinarna rozmowa
Frittata 117

emocji, pasji...?"Zapraszam do stołu.Składniki:1 papryka żółta1 papryka czerwona 1 duży pomidor 1/2 pęczek szczypiorku 1/2 pęczek natki pietruszki 1/2 cukiniikilka różyczek brokułu 3 jajka od szczęśliwej kurki1/2 szklanki mleka 1 łyżka mąki dużo pieprzu sos sojowy 3 łyżki oliwy opcjonalnie starty sergarść czarnych oliwek ( Jerzy przepraszam, musiałam

pieprzny smaczek
16 SANTE znaczy zdrowie - Kebab w sałacie lodowej 161

sól himalajska Sante , pieprz czarny mielony* gotowana pierś z kurczaka lub ulubiona chuda szynka* przyprawa kebab* pomidor* ogórek* czerwona papryka konserwowa  Przygotowanie :Na suchej patelni teflonowej podpiec kurczaka lub szynkę z przyprawą do kebaba. Wystudzić. Z jogurtu, czosnku, koperku i przypraw zrobić sos. Na liść sałaty ułożyć mięso i pokrojone warzywa. Można dodać kukurydzę konserwową oraz rzodkiewkę. Im bardziej

Magiczne Życie Marty
Makaron z sosem cukiniowo - pomidorowym. 154

Makaron z sosem można zrobić w 20 min. Za to lubię właśnie makaron, zawsze świetnie smakuje nie zależnie od dodatku. To danie powstało w tych 20 minutach o których wspomniałam wcześniej. A smakowało nie gorzej niż takie nad którym się bardziej pochylamy ;-) Składniki; 1 mała cukinia 3 pomidory 1 łyżka masła 2 ząbki czosbku 1 mała cebula só, pieprz(...)dlatego ją obrałam i wyjęłam miąższ ze środka. Na łyżce masła podsmażamy pokrojoną w kostkę cebule oraz starty na tarce czosnek. Kiedy już złapie ładny złoty kolor dodajemy cukinie. Pomidory sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skóry. Kroimy w kostke, dorzucamy na patelnie. Dusimy do miękkości. Jęśli płyn nam szybko wyparowuje to podczas duszenia co chwile dolewamy po odrobinie wody

Radość kipiąca uśmiechem.
Ciecierzyca w kremowym sosie 131

kukurydzianej rozrobiona w 1 łyżce wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pokrojoną cebulę, pieczarki, papryczkę chili i pomidory suszone podsmażamy na patelni. Dodajemy do ugotowanej ciecierzycy, następnie dodajemy śmietanę i całość  gotujemy na małym ogniu. Doprawiamy kurkumą, słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Następnie zagęszczamy sos rozrobioną skrobią ziemniaczaną. Podajemy z makaronem spaghetti i posypujemy tartym parmezanem

Delusional Trine
Golonka pieczona z warzywami 184

przechowywaniu ich w wodzie (inaczej ściemnieją). W połowie pieczenia (po 45 minutach) dodajemy ziemniaki i pomidory (te drugie u góry), przesypując je resztą soli i pieprzu. W razie potrzeby można dolać jeszcze nieco wody. Mięso podajemy na ciepło z warzywami i ewentualnie sosem z pieczenia. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-95 {margin: auto;} #gallery-95 .gallery-item {float: left;margin

Kulinarna Pokusa
Restauracja Śląskie Ranczo - Zabrze 157

czyli taka jaką lubimy. Następnie do stolika podana została zupa. Zaserwowano nam  krem z pomidorów z serem feta ,   posypany prażonymi migdałami. Smak całości bez zastrzeżeń, delikatna zupa i chrupiące migdały, które świetnie ją uzupełniały. Jako danie główne dostałyśmy polędwiczkę wieprzową w sosie grzybowym podaną z kaszą gryczaną i kapustą zasmażaną. Dania tego jeszcze podobno

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Naleśnikowa lazania ze szpinakiem i riccotą 193

Delikatne naleśnikowe płaty przełożone warstwami szpinaku i ricotty oraz sosem pomidorowym z czosnkiem i mozzarellą. Moja alternatywa dla klasycznej, makaronowej wersji lasagne. :)  Składniki (na 6

Kuchnia Ellie
Kruche ciasto na słono 162

stopni Szpinak przełożyć do garnka i pod przykryciem odmrozić. Po odparowaniu wody  dołożyć pokrojone pomidory, pokruszona fetę, czosnek wcześniej podsmażony na maśle. Wszystko dokładnie wymieszać doprawić solą, pieprzem, ziołami. Na tej samej patelni, co podsmażał się czosnek prażymy pestki dyni. Przygotować sos: jajko roztrzepać ze śmietaną , gałką, serem. ciut osolić. Wyciągnąć ciasto z piekarnika, wypełnić farszem, polać sosem. Piec

pieprzny smaczek
WŁOSKA SAŁATKA 163

łyzki wody2 łyżeczki suszonej lub świeżej pokrojonej drobniutko bazyliiWykonanie:Mieszankę przekładamy do salaterki, wkrajamy drobno pomidory, mozzarelle kroimy w drobną kostkę, oliwki kroimy w krążki. Doprawiamy solą i pieprzem .Wszystko dobrze mieszamy. Oliwę mieszamy z wodą,dodajemy bazylie, wszystko razem mieszamy. Polewamy sosem surówkę. Mieszamy. Podajemy  z pieczywem czosnkowym np. bagietkami

Z Majeczką w kuchni
Focaccia czyli włoski chleb, z oliwkami i solą morską 147

oliwek bezcenny…Focaccia – potrawa kuchni włoskiej, jest to rodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy (bez sera i sosu pomidorowego – samo ciasto). Każdy region Włoch może się pochwalić inną odmianą focaccia, od suchego, z solą, ziołami (rozmaryn, szałwia) polanego oliwą ciasta, do pulchnego z suszonymi pomidorami i oliwkami. Zazwyczaj podawane na ciepło.Focaccia podawane jest przed posiłkiem dla zaspokojenia pierwszego głodu oraz

Anioły w kuchni