sos z pomidorów - 2043 przepisów (strona:84/137)

56 przepisów czyli Karnawał z Moją smaczną kuchnią! 280

oliwkami i czerwoną cebulą Sałatka z kaszy gryczanej z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z kaszy jęczmiennej z chrupiącymi warzywami Sałatka z kolorowych warzyw, bogactwo lata Sałatka z kukurydzy z pomidorami i natką pietruszki Sałatka z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z ogórków małosolonych Sałatka z pomidorków ze szczypiorkiem Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z soczewicy(...)kapusty z czerwoną cebulą Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinami Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Zielone babeczki z pecorino Zielona soczewica w pomidorach pelati Ziemniaczana sałatka z bobem i świeżymi ziołami Ziołowy makaron omlecikowy z kiełbaską peperon

Moja smaczna kuchnia
Ryba sosem pomidorowym z kaparami na ryżu z karmelizowaną cebulą 173

inspirowane kuchnią arabską. Najciekawszy w tym daniu jest ryż z karmelizowaną cebulą, który był po prostu pyszny i z pewnością będę go przygotowywać częściej również do innych dań. Pomidorowy sos z kaparami idealnie łączy rybę z ryżem. Jednym słowem danie jest idealnym połączeniem mocnych, ale do siebie pasujących smaków, a do tego delikatna, rozpływająca się w ustach ryba. Bardzo smaczne(...)wpasowujące się w piątkowe menu. Polecam!  Składniki :  2 łyżki masła 2 łyżki oliwy 2 średnie cebule 2 łyżki brązowego cukru 3/4 kubka ryżu 2 ząbki czosnku 3 pomidory sok z cytryny 2 łyżeczki kaparów 2 filety białej ryby np. dorsz (u mnie łupacz) natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie :  Na patelni roztopić 1 łyżkę masła i oliwy, dodać

Codzienne Gotowanie
Keczup domowy 186

czosnek. Nie przejmujcie się sposobem krojenia, bo i tak będziemy to potem miksować. Dodajemy przyprawy i oliwę i wstawiamy na niewielki ogień. Gotujemy około 1-1,5 godzinę, aż pomidory puszczą dużo soku i zaczną się rozpadać. Całość należy teraz zmiksować bardzo dokładnie. Po zmiksowaniu nadal gotujemy na małym ogniu (garnka na żadnym etapie nie wolno przykrywać!). Masa powinna się(...)przecier. Ponieważ szkoda tak wyrzucić odciśniętą gęstą część, ja ją zostawiam, pasteryzuję i wykorzystuję do sosów pomidorowych albo past. Wracając do przecieru. Znów gotujemy go na niewielkim ogniu. Czas zależy od konsystencji, jaką chcecie uzyskać. Może to potrwać (w zależności także od odmiany pomidorów) od 1 godziny do nawet 4. Od czasu do czasu w czasie gotowania keczup domowy należy

Pociąg Do Kuchni
Wegańskie kofty - klopsiki z cukinii i ciecierzycy 178

pieprz do podania: gotowe tortilla lub chlebki pita (można upiec domowe pity) domowa harissa domowe tzatziki lub sos przygotowany z małego kubeczka jogurtu greckiego wymieszanego z 1/2 posiekanego ogórka, sokiem z 1/2 cytryny i szczyptą soli świeże warzywa: sałata, ogórek, papryka, pomidor, cebula, świeża kolendra - według uznania Przygotowanie: Cukinie zetrzyj na tarte o grubych oczkach. Umieść na durszlaku, lekko posyp(...)suchej patelni, aż staną się ciepłe i elastyczne. Następnie posmaruj je harissą, ułóż kilka liści sałaty i 4 kofty na porcję. Na wierzchu ułóż pozostałe warzywa i polej sosem tzatziki lub jogurtowym. Zwiń w rulon i zajadaj! *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być

Chilli Czosnek i Oliwa
Pulpety w sosie pomidorowym. 251

Pulpety w sosie pomidorowym są zapisane do mojego domowego menu. Dzieci je lubią, a i my dorośli również z chęcią je jemy.  Składniki: 500g mięsa mielonego, 1 cebula, 1 jajko,  bułka tarta,  niecałe pół szklanki mleka, sól, pieprz, majeranek, liść laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego, mąka, przecier pomidorowy lub puszka pomidorów. Przygotowanie: Do mięsa mielonego dodać drobno(...)zależności od wielkości pulpetów). Dodać przecier pomidorowy (bądź pomidory z puszki zmiksowane). Gdy się zagotuje, dodać cały czas mieszając wodę z mąką (pół szklanki wody i 4 czubate widelce mąki wymieszane, by nie było grudek - może nie być konieczności dodania całej zawiesiny, także wlewać powoli do momentu aż sos będzie wystarczająco gęsty). Zagotować i zdjąć z palnika. Smacznego

W kuchni u Moniki
Kiełbasa pieczona w sosie pomidorowym 103

pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Posiekaną cebulę i czosnek szklimy. Dodajemy pomidory wraz z zalewą, chili, oregano, oliwki, sól i pieprz. Dusimy pod przykryciem 10 min. Kiełbasy nakłuwamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy sosem i pieczemy pod przykryciem 30-35 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy

R'n'G Kitchen
Tortilla z kurczakiem – szybki lunch do pracy 375

dodatku tłuszczu). Kurczaka po usmażeniu zostawiamy do przestygnięcia. Na placku tortilli układamy troszkę poszatkowanej sałaty, parę plasterków pomidora, ogórka, rzodkiewki, a następnie kurczaka. Zawijamy dwa brzegi tortilli do środka i całość rolujemy. W naszej wersji tortilli nie dodaję żadnego sosu, aby placki za bardzo nie nasiąknęły. Jak Wam się podoba przepis na tortillę - prawda, że szybko i smacznie? Post Tortilla

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kilka pomysłów na... 177

vegan) Batatowe curry z kalafiorem i groszkiem, ryż (vegan) Jaglano-dyniowy burger w dom. bułce dyniowej*, z musztardowym sosem z tahini (vegan) *z mąką dyniową i pure *na dole posmarowane pure dyniowym  pieczone "pierogi" z farszem z ciecierzycy i suszonych pomidorów z camembertem  Pieczony kawowy jagielnik, na spodzie lekko orzechowym i polewą czekoladową (vegan

More food, love and dreams
Karkówka w sosie malinowo-śliwkowym 212

smaki się przegryzły. Piec ok. 2 godzin w 180 stopniach w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem. Karkówka w sosie malinowym ląduje w lodówce, aby się jeszcze zamarynowała Tuż po wyjęciu z piekarnika Nasza propozycja podania - z ziemniaczkami i sałatką z pomidorów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Makaron żytni z pesto z rukoli, suszonymi pomidorami, ricottą i kaparami 175

przez praskę. 1 łyżka posiekanej mięty 1 łyżka posiekanej bazylii Pomidory kroimy w cienkie paski. Czosnek miksujemy z pomidorami na gładką pastę, dodajemy miętę i rukolę pociętą nożyczkami na mniejsze kawałki. Mieszamy, dodajemy kapary i ricottę i mieszamy na gładki sos. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy wg przpisu na opakowaniu. Do ciepłego makaronu dodajemy sos i mieszamy. Podajemy

Chocolate Muffin Blog
Witajcie w poniedziałek :) 143

menu : Wesołe śniadanko, wafle ryżowe na wesoło plus shake malinowy. :) Wafle podajemy w dwóch wersjach: z twarożkiem, pomidorami, papryką i cebulą oraz druga: z twarożkiem, dżemem z borówek lub innym, jaki akurat macie w lodówce.  Możemy podać dodatkowo domowy sos Tzatziki. Shake malinowy  (4 osoby) 1 jogurt naturalny typu greckiego 2 lody (tzw. kanapka) 1 kubek półlitrowy malin

vegetanie
Kotlety schabowe z odzysku... 300

Witam, zostały Wam kotlety schabowe, jutro nikt ich nie będzie chciał jeść...niekoniecznie! Wczorajsze kotlety w delikatnym pomidorowym sosie są przepyszne!! SKŁADNIKI: wczorajsze schabowe trochę masła lub margaryny 3- 4 łyżki koncentratu 3/4l wody sól, pieprz, przyprawa Kamis - bazylia,suszone pomidory i czosnek WYKONANIE: na maśle lub margarynie smażymy cebulę, dodajemy czosnek i wszystkie przyprawy ( łącznie z koncentratem), dolewamy wodę

Kuchnia Beaty
Duszone mięsa w owocowym sosie 159

pieczarki, marchewki, seler i pietruszkę oraz 3/4 owoców. Blenderem robimy z tego papkę, która jest w zasadzie gęstym sosem do mięs. Mięsko w wywarze i resztą owoców podduszamy jeszcze chwilkę. Podałam danie z prostą sałatką ze szpinaki, rukoli i suszonych pomidorów

ClauditteMissCooking
Tortilla wegetariańska z pastą z czerwonej fasoli 297

Kiedy pasta jest gotowa, a placki upieczone, bierzemy się za zawijanie tortilli. Oto moje składniki:sałata lodowa, pomidor, ogórek świeży, czerwona cebulaNa placku rozsmarowujemy pastę fasolową, a następnie układamy składniki nadzienia - według smaku i gustu. Na składniki nakładamy sos czosnkowy.Placek z nadzieniem najpierw zakładamy na dole, żeby utworzyć kieszonkę. Mamy wtedy pewność, ze nadzienie nie wypadnie nam dołem

Codzienna kuchnia niecodzienna