sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:590/794)

GULASZ Z SZYNKI WIEPRZOWEJ 156

CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 23 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 80 dag szynki wieprzowej, duża papryka czerwona, 40 dag pieczarek, większa cebula, 500 ml przecieru pomidorowego, opakowanie pomidorów krojonych w puszce, 1/2 szklanki wody, sól, pieprz, 4 łyżeczki majeranku, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, cukier, zioła prowansalskie, odrobina pieprzu cayenne, łyżka oleju, łyżeczka(...)przykryciem do miękkości mięsa (około 50-60 minut), co jakiś czas mieszam. W międzyczasie danie doprawiam do smaku solą, cukrem, ziołami prowansalskimi i pieprzem cayenne. W razie potrzeby zagęszczam sos mąką ziemniaczaną rozrobioną w odrobinie zimnej wody i gorącego gulaszu

JejKuchnia
Klopsiki w sosie własnym 101

diecie Ketogenicznej Klopsiki w sosie własnym to chyba jedno z najbardziej ulubionych dań do zrobienia. Robi się je bardzo szybko i prosto. Zapraszam wspólnego gotowania #ketoobiad Składniki: 500g mięsa mielonego z szynki lub łopatki (ewentualnie może być z drobiu) 2 duże cebule 2 łyżeczki masła 5 pomidorów koktajlowych (można zastąpić łyżeczką koncentratu pomidorowego) 2 jajka świeża bazylia – kilka listków(...)wkładać do garnka. Umieszczone wszystkie klopsiki przykryć pokrywką i gotować na małym ogniu przez 30-40 min. Po tym czasie dorzucić pomidorki koktajlowe i świeżą bazylię (lub koncentrat). By sos był bardziej gęsty można dodać 3 łyżki jogurtu naturalnego

Keto - Meto Przepisy
Kolorowa tarta 146

łyżeczki soli 40 ml wody SOS: 200 ml krojonych pomidorów w puszce 1/2 łyżeczki mielonego chilli 2 ząbki czosnku sól pieprz DODATKI: 200 g mielonego mięsa indyczego przyprawionego chilli, solą i pieprzem 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 1 średnia cebula 1 średnia ostra papryczka ser żółty (u nas czerwony - pomidorowy i zielony - bazyliowy, ale może być też zwykły(...)środkowa na 15 min. Po tym czasie, ściągamy z tarty papier z obciążeniem, przekładamy na środkową półkę i pieczemy jeszcze 10 min. Wyciągamy i zabieramy się za układanie składników. SOS:  W trakcie gdy tarta się piecze przygotowujemy sos. Na odrobinie oleju lub oliwy podsmażamy przeciśnięty czosnek, uważając by nie zbrązowiał, bo stanie się gorzki. Zalewamy pomidorami, przyprawiamy i gotujemy

Kuchnia od dwojga
Makaron z bakłażanem 102

lekko się podgotowywał. Gdy bakłażany będą miękkie dodać passatę pomidorową i wymieszać. Doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem, suszonym oregano i cukrem. Gotować przez minutę, następnie dodać świeże pomidory razem z sokiem i razem zagotować. Gotować przez minutę, następnie dodać makaron oraz tyle wody z makaronu aby sos uzyskał odpowiednią gęstość. Dodać posiekaną bazylię oraz tarty ser, wymieszać i podawać

KUCHNIA POLSKA
Gołąbki z przepysznym farszem 100

jest to na opakowaniu. Odcedzamy. Mięsa, poszatkowaną kapustę kiszoną, ryż, koncentrat pomidorowy, koperek, wyrabiamy, doprawiamy solą i pieprzem. Na każdy liść układamy farsz i zawijamy w tzw. roladkę. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy bulionem i pieczemy pod przykryciem przez 100 min. w temperaturze 180°C . Podajemy z ulubionym sosem. U nas była to śmietana

R'n'G Kitchen
Sos Pomidorowy na pizzę 85

SKŁADNIKI: 500g Passaty pomidorowej firmy Jamar 2 ząbki czosnku 1-2 łyżki oleju 1-2 łyżeczki oregano sól pieprz cukier WYKONANIE: 1. Na oleju zeszklić czosnek przeciśnięty przez praskę. 2. Dodać passatę, dodać oregano, sol, pieprz i cukier. Gotować aż sos zgęstnieje

Dziś Ja gotuje
Fasola bez mięsa 167

przyprawy. Mieszamy wszystko dokładnie i przesmażamy chwilę, potem dodajemy koncentrat pomidorowy i kilka wazówek wywaru z gotującej się fasoli z ziemniakami. -- -- Po minucie, jak już wszystko ładnie się połączy...przelewamy do garnka. Z jednej szklanki zimnego mleka 200 ml i czubatej łyżki mąki, robimy zaklepkę,  którą zagęszczamy sos dla lepszej konsystencji i wyglądu potrawy. Oczywiście nie zapominamy żeby dobrze

chleba naszego
Jagnięca wątróbka po włosku z makaronem 154

warzywa przez 2-3 minuty. Dodać pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Przykryć i na małym ogniu gotować około 10 minut. Doprawić pieprzem i solą. Wątróbkę umyć, oczyścić i pokroić w cienkie paski. Pozostały olej rozgrzać na patelni. Smażyć paski wątróbki aż się zetką i zrumienią. Do ciepłego sosu dodać ugotowany makaron, dodać bazylię lub oregano i całość dokładnie wymieszać

Zielona Kuchnia
Makaron warzywny – odchudzona wersja spaghetti 131

pierś) świeży czosnek (lub sproszkowany) pomidory (albo dobrej jakości przecier pomidorowy) szczypior.. dużo szczypiorku. Wrzucamy na patelnię mięsko – z odrobiną oleju kokosowego. Dodajemy szczypiorek (trochę zostawiamy do posypania), do tego czosnek i na koniec pomidorki – oczywiście obrane ze skóry. Wszystko razem dusimy, aż uzyska konsystencję gęstego sosu. Nasz makaron z buraków albo gotujemy (nie za długo) albo

Matylda Gotuje
Zupa z czerwoną soczewicą, top 5 dań z tofu 158

Gotuj na wolnym ogniu przez ok. 20-30 minut. Wlej sok pomidorowy i ponownie zagotuj. Top 5 dań z tofu/Top 5 dishes with tofu Oczywiście lista subiektywna J . Żurek może przydać się na święta, tofutwinka już za kilka tygodni, a pozostałe 3 dania (zupa z tofu, tofu w sosie słodko-kwaśnym i kotlet tofu z nori) to bardzo szybkie propozycje

Qlinarnie i Qlinarnie
Boeuf Strogonow (Stroganow) 145

użyłam zrazówkę) 1 spora cebula 330 ml bulionu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki musztardy (dałam Sarepską firmy Kamis) 500 g pieczarek 1 papryka czerwona 250 g ogórków kiszonych sól 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki ostra papryka - do smaku 1 łyżka mąki i pół szklanki śmietany do zagęszczenia sosu Mięso pokroić w kostkę i usmażyć na odrobinie dobrze rozgrzanego tłuszczu

Posadzone i zjedzone
ROLADKI Z KURCZAKIEM JARMUŻEM I KAPARAMI 167

Polałam oliwą i odstawiłam. Można ją posmarować wewnątrz np.koncentratem pomidorowym. Następnie nakładałam na kotlety farsz. i plasterek sera. Zawijałam i spinałam wykałaczkami. Smażyłam roladki z obu stron na złoty kolor. Smaczne i zdrowe!   dla lubiących   j a r m u ż  polecam MAKARON Z JARMUŻEM W SOSIE ŚMIETANOWO-SEROWYM ZUPA KREM Z BROKUŁ I JARMUŻU

potrawyregionalne
Spaghetti soczewicowe 129

piwem. #trudnesprawy A tymczasem zostawiam Was z przepisem. Ciao! Składniki: pomidory/passata pomidorowa szklanka czerwonej soczewicy parmezan/ser twardy żółty/płatki drożdżowe papryczka chili cebulka 2ząbki czosnku pół szklanki bulionu/wody papryka wędzona sól pieprz papryka słodka /ostra makaron natka pietruszki Wykonanie: 1. Wstaw wodę na makaron. W czasie robienia sosu ugotuj go.  Obierz cebulkę, czosnek i posiekaj je.  Sparz

Fiolka w kuchni
Szybkie ratatouille (ratatuj) z mięsem, serem feta i orzeszkami 128

większego garnka, razem z mięsem Mieszamy bulion z przecierem pomidorowym. Przy tego typu daniach oczywiście stosujemy kostki rosołowe. Kiedyś czytaliśmy, że „blogerzy” nie powinni stosować kostek, tylko wywary z mięsa lub warzyw. Dla nas to głupota, jeżeli potrzebuję 150 ml rosołku, który jest tylko dodatkiem do sosu, nie będę obgotowywać mięsa, czy włoszczyzny. Przygotowanym bulionem z przecierem zalewamy

KasiaiKrzysiu.pl