filetów śledziowych w oleju Sos słodko-kwaśny – 2 cebule – 1 papryka czerwona – 1 papryka żółta – 1 szklanka wody – 1/2 szklanki cukru – 1/2 szklanki oleju – 1/4 szklanki octu – 1 łyżeczka soli – 200 g keczupu – 1 mały słoiczek – 200 g koncentratu pomidorowego – 1 mały słoiczek Wykonanie : – Cebulę
To co kochamKolejna propozycja na obiad to filet z kurczaka w sosie pomidorowo-pikantnym z papryką czerwoną oraz papryczką pepperoni. Z dodatkiem ryżu smakuje wybornie ! Składniki: 1 połowa fileta z kurczaka 1 czerwona papryka 1 połowa średniej cebuli 1/3 papryczki pepperoni bez nasion 500 g przecieru pomidorowego sól pieprz przyprawa do kurczaka 1 torebka ryżu oliwa Przygotowanie: Fileta z kurczaka myjemy, osuszamy
Gotuj z Mąkącebuli dodajemy czosnek i podsmażamy 2 minuty. Dodajemy majeranek, musztardy, koncentrat pomidorowy i wlewamy około 3/4 szklanki wody. Całość mieszamy i dokładamy kotlety. Kotlety układamy pod cebulą. Mięso przykrywamy i dusimy do miękkości. Moje potrzebowało około 90 minut. Jeśli podczas duszenia mięsa, wyparuje za dużo wody i sos zrobi się za gęsty, dolewamy ją (najlepiej gorącą). Smacznego
Smak mojego domułyżek wody i smażę jeszcze 2 minuty. Następnie wlewam przecier pomidorowy, chwilę później wrzucam soczewicę, opłukaną fasolę i krojone pomidory. Wlewam bulion, całość doprowadzam do wrzenia, zmniejszam ogień, gotuję na małym ogniu około 80 minut (co jakiś czas mieszam). Danie można podać w plackach tortilli z sosem czosnkowym, z ryżem lub pieczonymi ziemniakami
JejKuchniapieczone frytki z batata, selera i buraka zaserwowane z własnej roboty sosem BBQ. Co polecam zamówić? Obecnie w menu dla roślinożerców mamy trzy kanapki, dwie zupy, makaron, pizze, koktajle, frytki, ciasto, ciastka, kawy… jest w czym wybierać. Jeśli jednak miałbym polecić jeden zestaw, to byłaby to zupa pomidorowa i panini z tofu. To te dwie pozycje skradły moje serce
Blendmanśmietany i białka, jajek, dressingów itp. - blender do robienia kremowych zup, sosów, żywności dla niemowląt itp. - stal 18/8 - 3 kolory - 3 lata gwarancji Dostępny w LIDL za niecałe 80 zł. Pomógł mi zmiksować zupę na krem, ale do dzieła! Składniki polpa di pomodoro con basilico- puszka pulpy pomidorowej z bazylią, akurat trwa włoski tydzień w Lidl, jeśli się
Z Kuchni Do Kuchnibezlistne gałązki natki Składniki (farsz) 1 szklanka ryżu 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 5 łyżek oliwy 2 łyżki orzechów piniowych 2 łyżki bardzo drobnych tureckich rodzynek (kuş üzümü) 1 łyżka mięty 1 łyżka soli 1 łyżka czarnego pieprzu ½ łyżki cynamonu 3 razy pół szklanki wrzącej wody ½ cytryny Składniki (sos) ½ cytryny 5 łyżek oliwy Przygotowanie Farsz: Cebulę obrać, umyć i pokroić
Tureckie Przepisylaurowy, ziele angielskie i smażyć około 5 minut. 3 łyżki koncentratu pomidorowego wymieszać ze 100 ml wody, wlać do warzyw, dodać przyprawy: suszony czosnek i paprykę słodką oraz wedzoną, przykryć i dusić do uzyskania pożądanej miękkości warzyw (ja lubię lekko kruche). W tym momencie należy spróbować czy sos jest za kwaśny- w razie czego dosłodzić cukrem oraz doprawić solą
Kraina Miodem Płynącapieprzu i ewentualnie trochę soli. Na sam koniec dodałam koncentrat pomidorowy. Wystudziłam i przełożyłam do miski ze śledziami. Można polać jeszcze wszystko olejem. Śledzie podawać jest najlepiej schłodzone. Smacznego! Polecam śledzie w różnych odsłonach: śledzie smażone w zalewie octowej śledzie z czosnkiem i majerankiem śledzie w sosie śmietanowo musztardowym z koperkiem sałatkę śledziową z jabłkiem sałatkę śledziową
potrawyregionalnesmaku. Następnym ważnym składnikiem jest cebula większa ilość dodana tworzy naturalny sos. Węgrzy zazwyczaj podają ją z lanymi kluskami, wtedy danie jest wydajne i bardziej treściwe. Składniki: Gulasz: 1 kg. łopatki wieprzowej bez kości 2 cebule 2 ząbki czosnku 5 łyżeczek słodkiej, mielonej papryki 250 ml. koncentratu pomidorowego szklanka wody sól i czarny pieprz do smaku Kluski kładzione : 3 jajka
Smaczne Potrawyłyżki miodu 1 łyżka ketchupu 1 łyżka przecieru pomidorowego (pominęłam te składnik) 4 łyżki oliwy 1 łyżka estragonu (lub innych ulubionych ziół) sól WYKONANIE Pomidory obrać ze skórki, pokroić tak, jak się ma ochotę i ułożyć na półmisku. Resztę składników rozpuścić w rondelku. Ciepłym sosem polać pomidory. Poczekać, aż sos stężeje, wkładając pomidory
Zofianapieprz czarny, pieprz ziołowy - opakowanie, vegeta, sos sojowy (bg bez sosu! Sos zawiera śladowe ilości glutenu) Ser ścieramy, paprykę, cebulę i ananasa kroimy, wszystko razem dokładnie mieszamy w garnku, przyprawiamy na bogato i staramy się nie podjadać. 1/3 startego sera zostaw do posypania na końcu. Dodatkowo: - przecier pomidorowy, słoiczek - ketchup - słonecznik pestki - spora garść - sezam - 2 spore garści - dynia pestki
Wypisz Wymalujkroimy w cienkie paseczki, przesmażamy razem z cebulą. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, zioła, przyprawy i podlewamy odrobiną wody. Gotujemy ok 15 min.,na koniec dodajemy łyżkę kwaśnej śmietanki 18% i wsypujemy garść posiekanego koperku. W międzyczasie gotujemy w lekko osolonej wodzie makaron. Odcedzamy, wykładamy na talerz. Polewamy sosem. Dodajemy starty ser, najlepiej parmezan (ja sobie odpuszczam) i... zjadamy. Smacznego
Walijskie Pichceniemiędzy czasie wrzucamy kostkę warzywną. Następnie wlewamy przecier pomidorowy, ketchup, koncentrat pomidorowy, wsypujemy pieprz, sól ziołową i cukier i mieszamy dokładnie. Całość trzymamy na małym ogniu i w tym czasie możemy już zacząć gotować makaron. Pod koniec smażenia wsypujemy bazylię. Makaron odcedzamy i nie przelewamy wodą, aby sos mógł łatwiej przykleić się do makaronu. Makaron wykładamy na talerze, wykładamy
Blondynka Gotuje