dodać pieczarki, paprykę, chwilę poddusić. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem, poddusić wszystko razem. Na brzeg mięsa nakładać porcje farszu, zwijać w roladki, układać roladki w naczyniu żaroodpornym. Włożyć do piekarnika, piec 60 minut w 220 stop, co jakiś czas polewając je wytworzonym się podczas pieczenia sosem. Pod koniec pieczenia zdjąć pokrywę z naczynia
Kuchnia Danusipieczarek 1 puszka pomidorów krojonych 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki startego żółtego sera 1 łyżeczka oregano (suszone) 1 łyżeczka bazylii (otarta) Sól, pieprz do smaku Olej do smażenia Przepis: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oleju. W tym czasie przygotowujemy sos: 1. Cebulę oraz pieczarki obieramy i kroimy w drobną kostkę
Emcia Pichcizawrze solę i wrzucam tagliatelle. W misce łączę przecier pomidorowy z mlekiem (ja użyłam śmietanę), następnie dodaję mascarpone. Całość dokładnie mieszam. W woku rozgrzewam oliwę wrzucam posiekany czosnek i posiekaną chilli. Mieszam. Następnie dodaję krewetki i smażę przez minutę). Podlewam winem i gotuję. Gdy troszkę odparuję dodaję wcześniej przygotowany sos. Mieszam, aż będzie gorący. Odcedzam niedokładnie makaron i dodaję
Brzuszki Łakomczuszkiblogu Tak sobie pichcę... . Kurczak w sosie słodko-kwaśnym Przygotuj nóż i deskę do krojenia, miski, szklankę, łyżkę, łopatkę do mieszania, 2 patelnie lub patelnię i woka. Przygotuj składniki: 1 marchewkę, 1-2 cebule, 1 czerwoną paprykę, ½ pomarańczy, pół garści pędów bambusa, kilka plastrów ananasa z puszki, 1 pierś z kurczaka, 1 koncentrat pomidorowy, ½ szklanki soku pomarańczowego, 2-3 łyżki(...)około 15-20 minut. Na osobnej patelni rozgrzej odrobinę oleju lub oliwy. Na wrzący tłuszcz przełóż kurczaka. Mięso podsmaż, mieszając, a gdy nabierze ładnego złotobrązowego koloru, przełóż je do sosu słodko-kwaśnego. Na końcu całość wymieszaj z mąką ziemniaczaną rozprowadzoną w wodzie i gotuj do momentu, gdy sos zgęstnieje. Tak przygotowanego kurczaka w sosie słodko-kwaśnym podawaj z ryżem ugotowanym
blog.moje-pasje.infopływa' w jeziorku sosu, i wolę, kiedy jest nim tylko delikatnie pokryty. Dlatego rozdzieliłam otrzymana ilość na 2 dość hojne części. Bolognese, jak niemal każdy inny bazujacy na pomidorach sos, bardzo dobrze znosi mrożenie i ta dodatkowa porcja poczeka na swoja kolej i nada się idealnie na inna okazję, czy to do makarony, czy do lasagne, albo do pieczonych ziemniaków(...)opakowanie makaronu) 1 łyżka oleju 500g mielonego mięsa wołowego 2 zabki czosnku, zgniecione w prasce, albo drobniutko posiekane - u mnie: czubata łyżeczka 'leniwego' czosnku ze słoiczka 3 łyżki pasty pomidorowej 1 cukinia, pokrojona w kosteczkę 1 marchewka, pokrojona w kosteczkę 400g passaty pomidorowej albo 400g puszka siekanych pomidorów, zmiksowanych na gładko 150ml bulionu wołowego 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka
Lejdi of the houseosób Składniki: 1,4 kg chudej wołowiny na gulasz (łopatki, szpondera lub karkówki) 170g surowego boczku* 3 szklanki wyrazistego młodego czerwonego wina 2 szklanki bulionu wołowego* 1 łyżka przecieru pomidorowego 2-3 zmiażdżone ząbki czosnku ½ łyżeczki tymianku 1 liść laurowy Sól i pieprz do smaku Olej do smażenia *3 marchewki ( oryginalnie w przepisie Julia ich nie ujęła(...)gotować na małym ogniu 10 minut. Pozwoli to pozbyć się dymnego posmaku z mięsa. Dodatki: 0,5 kg pieczarek 18 małych cebulek 2 łyżki masła 1 łyżka oleju sól Sos: 3 łyżki miękkiego masła 3 łyżki mąki Boczek kroimy na małe podłużne kawałki. Powinno wyjść około ¾ szklanki. Jednak nieco więcej lub mniej nie jest problemem. Na dużej patelni rozpuszczamy nieco
Kolizje Smakówpuszki pomidorów 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki oleju 1 łyżeczka naturalnej jarzynki lub trochę więcej sól, pieprz do smaku 1 łyżka suszonej bazylii 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 100 g żółtego sera parmezan do posypania(...)opakowaniu. W garnku podpiekamy na oleju cebulę, dodajemy mięso, mieszamy aby sie nie zbryliło i dodajemy przyprawy. Wlewamy pomidory z puszki. Chwilkę gotujemy na małym ogniu. Do sosu bolognese dodajemy przecier, mieszamy, doprawiamy jeszcze do smaku, na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilkę gotujemy i zakręcamy gaz. Do sosu wsypujemy garść tartego sera i mieszamy
Kulinarne Fantazje Marioliczerwoną i chili pokrojone w małe kostki i przecier pomidorowy. Wymieszać i smażyć aż mięso lekko się przesmaży. Trwa to chwilkę. Doprawić do smaku. Bakłażany umyć i wydrążyć pestki. Osolić i lekko obsypać pieprzem. Do dołka w bakłażanach nałożyć podpieczony farsz. Do naczynia żaroodpornego naczynia włożyć tak przygotowane bakłażany. Przygotowanie sosu – na patelnię wylać oliwę, dodać posiekane ząbki czosnku
Kuchnia Pokoleńniego znajdziesz tutaj ). Dziś proponuję Wam duszona karkówkę w sosie własnym. Składniki ( 4 porcje): 4 kotlety z karkówki o grubości około 1 cm przyprawa do karkówki 1 opakowanie 1 duża cebula ziele angielskie i liść laurowy po 3 sztuki olej do smażenia masło i mąka do zasmażki 6 łyżek przecieru pomidorowego Przygotowanie: mięso umyj, przełóż do miski, posyp je przyprawą
Oka w rosole czyli KaFka gotujepuszka brzoskwiń 3 cebule 100 keczupu 1 łyżka koncentratu pomidorowego olej, oregano, sól, pieprz, mąka do panierowania ryby Rybę pokroić na kawałki, posolić, popieprzyć, opanierować w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć na talerz. Ceulę i brzoskwinie pokroić w kostkę. Soku z brzoskwiń nie wylewać przyda nam się do sosu. Patelnię po smażeniu ryby delikatnie oczyścić ręcznikiem papierowym
Pieguskowa Kuchniapół, a paprykę w paski. 2. Następnie przygotowujemy pomidorową salsę. 2. Ser halloumi odsączamy i kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. 3. Oscypki kroimy na 3 równe części. 4. Oba sery podsmażamy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu z obu stron, do zrumienia. 5. Tortille smarujemy porcją sosu, układamy sałatę, pokrojone warzywa oraz podsmażony ser. Całość zwijamy
Bez Cebulipodsmażamy, mieszając by się nie przypaliła. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, smażymy 1 min, po czym zalewamy gorącym bulionem, dokładnie mieszamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę, marchew i posiekaną bazylię. Gotujemy pod przykryciem przez 5 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Szynkę rwiemy na mniejsze kawałki, układamy na makaronie, zalewamy całość sosem, posypujemy startym serem. Zapiekamy 25 min w temperaturze
R'n'G Kitchendziś. Teraz, oprócz kanapek i frytek dodaję go sosów, bigosu, spaghetti, itp. Są ketchupy pikantne, łagodne, z różnymi dodatkami ziołowymi. Jest w czym wybierać, ale....wielkim atutem domowego ketchupu jest to, że możemy go dowolnie modyfikować, nie zawiera zbędnych, niepotrzebnych składników. Najbardziej lubię pikantny, wyrazisty w smaku ketchup, mocno pomidorowy, dobrze przyprawiony. Szczególnie ten domowy można do woli doprawiać
Zasmakuj Kuchniczternaście przepisów. Zapraszam! Danuta Sałatka z cukinii z sosem pieprzowym Arek Warianka Marzena Naleśniki z twarogiem i jagodami Bożena Grzyby z jajkiem Angelika Tarta na gryczanym spodzie z karmelizowaną gruszką Magdalena Francuskie tosty z dżemem i bananem Marta Lody z owocami Paulina Tort malinowo-jogurtowy bez pieczenia Gosia Pomidorowa z pleśniowym serem Marzena Soczewica z burakami
Magiczne Życie Martyśledzie w cygańskim sosie Dania ze śledzi to jedne z mych ulubionych potraw, dlatego dziś przedstawię kolejną propozycje podania, tej niezwykle smacznej i zdrowej ryby. składniki 300 g filetów śledziowych z solnej zalewy 1 cebula 1 niewielki por 1 czerwona papryka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka miodu 6 łyżek dobrego oleju szczypta pieprzu
Miód i pieprz