sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:591/794)

Roladki ze schabu z pysznym nadzieniem 163

obiad mogę polecić bez obawy że ktoś będzie niezadowolony. Kruche mięsko i pyszny sos. Smacznego. Schab pokroić w plastry o grubości nie więcej jak 1 cm. Obciąć tłuszcz i mocno rozbić. Doprawić solą, pieprzem, papryką wędzoną i ostrą. Ostrej nie za dużo, tylko delikatnie obsypać. Przygotowanie nadzienia – na patelni roztopić masło i wrzucić pokrojony w paseczki por i grzybki(...)pomidorowy i dodać grzybki suszone. Zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie zebrać wszystko z dna patelni. To daje dobry smak. Wylać wszystko na roladki. Pieczenia – Nagrzać piekarnik do 200 C . Naczynie z roladkami przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 50 minut. Mąkę rozmieszać w małej ilości wody, tak żeby nie było grudek. Zlać sos

Kuchnia Pokoleń
Dietetyczne spaghetti 115

drobno pokrojony) czosnek. Wrzucić mięso i podsmażyć. Dodać przecier pomidorowy i wymieszać. Obrać cukinię, wydrążyć środek i pokroić w małą kostkę. Na patelnię dodać pomidory, cukinię i przyprawy. Wlać wodę. Dokładnie wymieszać i dusić do miękkości cukinii (nadmiar wody odparuje). Na koniec ponownie doprawić jeśli jest taka potrzeba. Sos jeszcze solo na patelni

Karola gotuje
Fasola w sosie pomidorowo-śliwkowym 170

namoczoną fasolę, wymieszaj dokładnie. Następnie wlej cały sok pomidorowy i gotuj, gotuj, gotuj mieszając od czasu do czasu. Po godzince dodaj pokrojone śliwki i pomidory.Mi to zajęło dokładnie 2,5 godziny, a mój znajomy, który podsunął mi ten pomysł potrafi gotować nawet 8 Smacznego!       Artykuł Fasola w sosie pomidorowo-śliwkowym pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Mięsko w pysznym sosie słodko-kwaśnym 174

wodą, ilość wody zależy od tego, jaki chcemy otrzymać sos. około 50-60 dkg polędwicy lub innego mięsa wieprzowego 2 jajka przyprawa do gyrosa Galeo około 6 łyżek mąki kukurydzianej 1 cebula 2-3 łyżki suszu warzywnego 1 szkl.octu białego winnego  około 20 dkg cukru 3 łyżki koncentratu pomidorowego około 1 -1,5 szkl.wody sól, pieprz listek laurowy, pieprz

Moje domowe kucharzenie
Tarta na kruchym spodzie z pomidorkami suszonymi i koktajlowymi 108

koktajlowymi. Tartę robi się bardzo szybko i w towarzystwie sosu czosnkowego znika w sekundę :) SMACZNEGO :) SKŁADNIKI: 1 Ciasto kruche ok 300 g garść zielonych oliwek 6 pomidorków suszonych z zalewy 10 pomidorków koktajlowych 1 kulka mozzarella 5 dag sera żółtego tartego  przyprawy: majeranek, pieprz, sól 3 łyżki koncentratu pomidorowego  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:  PIEKĘ PRZEZ

Gotowanie Patki
Potrawka z kurczakiem i szpinakiem 154

potrawkę zrobiłam bez niej przez to sos wyszedł troszkę rzadki jednak mi to wcale nie przeszkadzało. ·   1 podwójna pierś z kurczaka ·   1 szkl. szpinaku w liściach ·   1cebla ·   2 ząbki czosnku ·   sól i pieprz ·   1-1.5 łyżeczki słodkiej papryki ·   0.5 łyżeczki ostrej papryki i łyżka przecieru pomidorowego lub pomidor obrany ze skórki lub pomidory

Kubki smaku
Ośmiorniczki baby w czerwonym winie 223

może to potrwać od 1 godziny do 1,5). Sos w tym czasie będzie się redukować i bardzo gęstnieć, trzeba mieszać od czasu do czasu. Można ewentualnie dorzucić bardzo drobny makaron, który w czasie duszenia ugotuje się – osobiście wolę bez. Podawać ze świeżym pieczywem.   Podobne przepisy Przegrzebki z pomidorową salsą Pierogi piemonckie z ricottą, szpinakiem i palonym... Pizza

Pociąg Do Kuchni
Śledzie w pomidorach z cebulą i rodzynkami + film 126

Pyszne śledzie w słodko - kwaśnym sosie pomidorowo - miodowym z cebulą i rodzynkami, wzbogacone majerankiem i pieprzem to świetna przystawka na co dzień i od święta. W moim domu co roku goszczą na wigilijnym stole. składniki na 3 porcje 5 płatów śledziowych 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 cebule 3 łyżki oleju 2 łyżki miodu 2 garście rodzynek czarny pieprz 2 łyżki

Smakowite Dania
Pulpeciki po meksykańsku 173

Piecz w 200 stopniach do zrumienienia ok. 25-30 minut. Sos: Puszka pomidorów w puszce 1-2 papryczki chili w zależności jak wolicie ostro Pół natki pietruszki 1 ząbek czosnku Przyprawa po meksykańsku Kamis do smaku Sól Pieprz Szczypta cukru Łyżka oleju 2-3 łyżki śmietany Opcjonalnie łyżeczka koncentratu pomidorowego Przygotowanie: Czosnek i chili posiekaj. Zeszklij na oleju. Dodaj pomidory

Fabryka pomysłów
Makaron z owocami morza 138

owoców morza 100 g spaghetti np. razowego 300 g passaty pomidorowej 4 ząbki czosnku 1 duża cebula pęczek zielonej pietruszki oliwa z oliwek sól, pieprz, chilli Na oliwie zeszklić cebulkę i czosnek. Dodać mrożone owoce morza, a po kilku minutach dorzucić passatę. Dusić około 15 minut do czasu, aż sos się zredukuje. Pod koniec wsypać do niego pietruszkę, doprawić

wyzwania kuchenne
Wspolne gotowanie :-) 135

oliwek podsmazamy przez chwile posiekana cebule i czosnek. Dodajemy koncentrat pomidorowy i bulion. Gotujemy przez okolo 5 minut i dodajemy pomidorki koktajlowe przekrojone na pol lub na cwiartki. Gotujemy przez 10 minut. Doprawiamy sola, pieprzem i cukrem. Dodajemy tymianek i odsaczonego tunczyka pokruszonego na kawalki. Gotowy makaron laczymy ze sosem, nakladamy na talerze. Mozemy dodac parmezan. Smacznego

Przysmaki Karolki
Wołowina po burgundzku 155

była rewelacyjnie aromatyczna, miękka i smaczna, sos idealnie doprawiony, a do tego idealnie komponujące się kluski kładzione z ziemniaków. Polecam absolutnie każdemu. Do przygotowania dania użyłem: 1 kg wołowiny, 300 gram wędzonego surowego boczku, 500 ml czerwonego wytrawnego wina, 600 gram pieczarek, 3 sporych marchewek, 15 ząbków czosnku, 5 szalotek, 4 łyżeczek koncentratu pomidorowego, 1 litra bulionu wołowego(...)patelni aromat. Na tej samej patelni rozgrzałem 2 łyżki oliwy. Dodałem do niej 12 obranych ząbków czosnku w całości, 5 przekrojonych na połówki szalotek oraz 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego. Smażyłem około minuty, po czym dodałem na patelnię pokrojone w grube plasterki pieczarki. Całość delikatnie posoliłem i smażyłem, aż pieczarki zaczęły się lekko zarumieniać, wówczas całość przełożyłem go garnka z wołowiną

Wyprawy kulinarne
FASOLKA PO BRETOŃSKU 135

ILOŚĆ PORCJI: 12 Składniki: 50 dag fasoli Średni Jaś, 50 dag kiełbasy, 30 dag wędzonego boczku, 2 średniej wielkości cebule, kostka wędzona, 2 liście laurowe, słoik koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, 2 płaskie łyżki majeranku Cykoria . Przygotowanie: Fasolę moczę w wodzie na n oc, odcedzam. Przekładam do dużego garnka. Zalewam 2 litrami wody, dodaję kostkę, skórę od boczku oraz liście laurowe(...)odaję podsmażoną kiełbasę, boczek oraz cebulę. Doprawiam 2 łyżkami majeranku, szczyptą soli oraz pieprzem (wedle naszego uznania). Gotuję kolejną godzinę.  Na koniec dodaję koncentrat, gotuję 10 minut, aby sos zgęstniał. Ewentualnie doprawiam do smaku

JejKuchnia
FASOLKA PO BRETOŃSKU 136

ILOŚĆ PORCJI: 12-15 Składniki: 50 dag średn iej fasoli Jaś, 50 dag ulubionej kiełbasy, 30 dag wędzonego boczku,  średnia kostka wędzona, 2 liście laurowe,  słoik koncentratu pomidorowego, 2 średnie cebule, 2 łyżki majeranku, pieprz,  sól. Przygotowanie: Fasolę moczę w wodzie na n oc, odcedzam. Przekładam do dużego garnka. Zalewam 2 litrami wody, dodaję kostkę, skórę(...)odaję podsmażoną kiełbasę, boczek oraz cebulę. Doprawiam 2 łyżkami majeranku, szczyptą soli oraz pieprzem (wedle naszego uznania). Gotuję kolejną godzinę.  Na koniec dodaję koncentrat, gotuję 10 minut, aby sos zgęstniał. Ewentualnie doprawiam do smaku

JejKuchnia