Golonka w bigosie z młodej kapusty

Golonka w bigosie z młodej kapusty

Golonka w bigosie z młodej kapusty

Przepis na : obiad

Pyszny obiadek, polecam. Mięso pokroić na mniejsze kawałki, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i majerankiem. Na patelni rozgrzać trochę oleju i obsmażyć mięso na złoty kolor ze wszystkich stron. Wrzucić do mięsa pieczarki przecięte na pół i chwilkę smażyć. Grzyby muszą stracić kolor surowizny. Dodać listki laurowe, ziele angielskie, magii, grzyby suszone. Wlać wodę, zagotować i doprawić do smaku solą. Gotować na małym ogniu godzinę, mięso musi być prawie miękkie. Jeśli nie będzie to trzeba przedłużyć goto... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, grzyby, bigos, kapustą, golonka, boczek, sosy, ziemniaki, pieczarki, zupa pomidorowa, papryka, mięsa pieczone, wieprzowina, obiad, mięso na obiad, pieczone ziemniaki, pieczarki do obiadu, pieczony boczek, sos pomidorowy, pieczarki w sosie

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.