sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:581/794)

Schab w pomarańczach 194

kilku minutach dodajemy 2 łyżki koncentratu pomidorowego, pół czerwonej papryki skrojonej w kostkę oraz posiekaną garść świeżej mięty.Zalewamy gorącą wodą mięso a także dodajemy sok z wyciśniętej cytryny. Przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy ok. 40 minut na wysokim ogniu (7/9 na naszej kuchence indukcyjnej).Niezbędne jest "nadzorowanie" mięsa i przewracanie, przewracanie.Nie wylewajmy sosu jaki powstanie przy gotowaniu mięsa

Smaki Brazylii
PRZECIER Z CUKINII 217

zaciekawił gdyż jest idealny jako sos do pizzy ( którą moi synowie uwielbiają) a także na kanapki. Szczerze polecam wypróbowanie Składniki: 1,5 kg cukinii 0,5 kg cebuli 1 łyzka soli 2 szkl cukru 1 szkl octu 0,5 łyżki ostrej papryki 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka pieprzu mielonego 3 słoiczki przecieru pomidorowego Wykonanie: Cukinię obrać i wydrążyć,starkować

Z Majeczką w kuchni
łopatka gotowana w sosie śmietankowym... 205

wywar wykorzystać do zupy np. pomidorowej z łopatki ugotowanej usunąć kość, mięso posypać mąką, papryczką chili zmieloną i na gorącym oleju podsmażyć z każdej strony wlać wywar, dodać ziele i liść i gotować na mniejszym ogniu z 10 minut do smaku doprawić maggi, śmietanę 18% wymieszać z mąką, ciut wodą i mieszając zagęścić sos - wsypać natkę pietruszki groszem z marchewką

W Mojej Kuchni Lubię
Fusilli MALMA z pieczarkami , skwarkami oraz czosnkeim niedzwiedzim 219

kiełbasą, dodajemy koncentrat pomidorowy zmieszany z wodą , solą, pieprzem. Dusimy pod przykryciem.Następnie dosypujemy 2 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem niedzwiedzim , przykrywamy dusimy. W razie czego dolewamy jeszcze wody i łyżkę oliwy z oliwek. Gotujemy fusilli MALMA al dente, odcedzamy.   Wrzucamy na dużą patelnie z odrobiną masła. Wlewamy bardziej wodnistą część sosu, mieszamy. Nakładamy na talerz, posypujemy tartym serem

Z Kuchni Do Kuchni
Czwartek: Włoska zupa pomidorowa z makaronem orzo 236

groszkiem i prosciutto Wtorek: Spaghetti z pesto i szparagami Środa: Picadillo z ryżem Czwartek: Włoska zupa pomidorowa z makaronem orzo Piątek: Sushi bez zawijania- sushi bowl Włoska zupa pomidorowa z makaronem orzo Składniki: 200 g makaronu orzo (lub innego drobnego makaronu) 1 cebula 3 ząbki czosnku roztarte na pastę 1 puszka całych pomidorów (400 g) 4 marchewki 3 łodygi selera(...)jakiś czas przez 10 minut, aż warzywa trochę zmiękną. Pod koniec dodaj czosnek i suszone zioła. Następnie otwórz puszkę z pomidorami, pokrój je na kawałki i wraz z sosem wlej do garnka. Zamieszaj i zagotuj. Wlej bulion lub wodę, przykryj i gotuj na małym ogniu przez 20 minut. Krok 2 Zagotuj w osobnym garnku wodę – ze 3 szklanki, dodaj

Niedzielny kucharz
Naleśniki po meksykańsku 184

potrawy dodajemy przecier pomidorowy, odsączoną z zalewy fasolę oraz kukurydzę z puszki. Całość doprawiamy do smaku, mieszamy i gotujemy około 5 minuty. Na końcu danie posypujemy posiekaną świeżą bazylią i odkładamy do wystudzenia *** *** Następnie smażymy naleśniki PRZEPIS TUTAJ – 6-7 sztuk *** *** Na każdym naleśniku układamy porcję farszu – używamy gęstej części farszu, rzadki sos przyda nam się później

Blog z Apetytem
Makaron z białą kiełbasą i pomidorami 167

niżej zamieszczam przepisy na sosy serowe czy śmietanowe – częstujcie się Zobacz też: Szybki makaron z boczkiem i suszonymi pomidorami Makaron z salami i cukinią Makaron z pieczarkami i kurczakiem Przepis na makaron z białą kiełbasą i pomidorami Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 30 minut Składniki 400 g surowej białej kiełbasy kartonik przecieru pomidorowego średnia cebula 2 ząbki czosnku

Kuchnia Bazylii
Sos z cukinii do kanapek do słoików na zimę 192

obok słynnego już sosu paprykowego to drugi z moich ulubionych dodatków do kanapek. Smakuje wprost wyśmienicie. Składniki: 2 kg cukinii ½ kg białej cebuli czerwona papryka 5 szt. 1 łyżka soli Przyprawy: 1 łyżeczka mielonego pieprzu ½ łyżeczki słodkiej mielonej papryki ½ łyżeczki ostrej mielonej papryki 1 łyżeczka curry ½ szklanki octu 40 dag cukru przecier pomidorowy 600 gram Wykonanie: Cukinię, paprykę, oczyścić

Tradycyjna Kuchnia
Domowa Pizza Pieczarkowa 208

woli. Smarujemy przecierem pomidorowym (gdyby przecier był za gęsty warto dodać trochę wody), dodajemy nasze składniki i pieczemy pizze w 220*C przez 15-18 minut. I gotowe :) Pamiętajcie aby nie dodawać za dużo mokrych składników, ponieważ ciasto będzie za mokre. Pizza stworzona na potrzeby posiadanych składników. Jest pyszna!! Nie potrzeba nawet sosu

W Moim Magicznym Domu
Ekspresowa pizza z chlebków naan z mozzarellą i chorizo 212

chlebki naan ½ szklanki passaty pomidorowej 200 g chorizo 2 kulki mozzarelli 1 czerwona cebula kilka czarnych oliwek kilka suszonych pomidorów suszone oregano świeże oregano sól do smaku * PRZYGOTOWANIE Chorizo pokrój w talarki i przysmaż na patelni. Następnie wyjmij kiełbasę, a na wytopionej oliwie przysmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Wlej passatę i delikatnie zredukuj. Sos przypraw solą i suszonym oregano

Food Square
Makaron z owocami morza 231

szklimy na oliwie. Podlewamy passata pomidorową i gotujemy na małym ogniu aż zredukuje się do pożądanej konsystencji. Dodajemy owce morza i pokrojone na pól oliwki i kontynuujemy gotowanie prze około 6-7 minut. W razie konieczności podlewamy nieco wodą. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odcedzony makaron dodajemy do sosu i razem mieszamy. Serwujemy posypany

Pyry na Gaz
Śledź po kaszubsku 158

śledzia w sosie czosnkowym  oraz  śledzia w oleju z pieczonymi burakami .  Będą jak znalazł na święta lub na imprezy sylwestrowe i karnawałowe. Śledź po kaszubsku Czas przygotowania: 30 minut Proporcje dla 2 osób Składniki: 5 filetów śledziowych 1 duża cebula porządna garść rodzynek 1/3 szklanki białego wytrawnego wina 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/3 łyżeczki cukru sól morska

Kulinarne przygody Gatity
SPAGHETTI Z PEPERONI,KAPARAMI, OLIWKAMI I CHILI 181

parmezanu pomidory i/lub pasta pomidorowa bazylia,oregano,sól,pieprz olej  makaron spaghetti nr.4 Lubelli Na patelni podsmażyłam pokrojoną drobno cebulę. Pod koniec smażenia dodałam pokrojoną papryczkę chili. Pokroiłam oliwki,kapary i peperoni. Do cebuli dodałam kiełbaskę. Starłam czosnek Kolej na kapary Oliwki powędrowały do garnka za kaparami. Wlałam pomidory. Wsypałam przyprawy. Mieszałam aż sos zgęstniał. Ugotowałam makaron. Dodałam

potrawyregionalne
BARWENA W SOSIE SŁODKO – KWAŚNYM Z POMIDORAMI 241

sosie słodko – kwaśnym. Z dodatkiem pomidorów , szalotki oraz czosnku. Tak przyrządzona jest fantastycznym pomysłem nie tylko na piątkowy obiad. Spróbujcie!   SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * filet z barweny ze skórą – 2 szt * mąka kukurydziana – 4 łyżeczki * czosnek – 3 ząbki * cebula – 1 szt * pomidory ( najlepiej wiśniowe ) – 200 g * cukier – 2 łyżki * passata pomidorowa ( ew. przecier

Ostra na Słodko
Muszelki z fasolką czarne oczko w pomidorach, z grillowaną papryką 216

miękkiej fasolki wlej pulpę pomidorową, dodaj paprykę i listki bazylii, dosmacz pieprzem, solą. Delikatnie wymieszaj. Dodaj pokrojoną na kawałeczki swojską kiełbasę obraną ze skórki. Zagotuj , przemiszaj, wyłącz.Przykryj pokrywką.Odstaw na bok, aby dwie kultury oraz smaki ładnie sobą przeszły i przyzwyczaiły się do siebie. Ugotuj muszelki al dente. Odcedz. Dodaj płynną część sosu , wymieszaj , wyłóż na okrągłe półmiski, dodaj

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania