sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:573/794)

Pizza serowa z suszonymi pomidorami i orzechami 129

pomidorków i orzechów włoskich to doskonałe połączenie smakowe. Z dodatkiem sosu czosnkowego jest wręcz wyśmienita. Moi znajomi się nią zajadali. Polecam :) Ciasto na pizzę: 3 szkl mąki pszennej op. drożdży instant łyżeczka cukru łyżeczka soli łyżka oleju lub oliwy szkl ciepłego mleka jajko Dodatki: 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego oregano do smaku 20 dag startego sera, np. Edam kulka mozzarelli(...)serem i pokrojoną w kostkę mozzarellą i pomidorami. Poukładać pokrojony w plastry ser brie, posypać orzechami i oregano. Pizzę piec ok 25 minut w 180 stopniach. podawać z ulubionym sosem

Smakołyki Asi
Sznycle w kremowym sosie pomidorowo-koperkowym 372

znajdziecie przepis na plastry szynki duszone w pysznym, kremowym sosie. Tak przygotowane mięso możemy podać z duszonymi ziemniakami lub kaszą z dodatkiem ulubionej surówki.     Składniki: ok 1 kg szynki wieprzowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 szklanki bulionu 1 liść laurowy 2 kulki ziela angielskiego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 4 łyżki słodkiej śmietanki 18 lub 30% 3 łyżki(...)oraz przyprawiamy delikatnie solą i pieprzem. Potrawę dusimy na małym ogniu, pod przykryciem przez około 1 godzinę *** *** Śmietankę mieszamy z 1/4 szklanki wody, koncentratem i mąką. Dodajemy łyżkę gorącego sosu, mieszamy i dodajemy do mięsa. Szybko i dokładnie mieszamy, aż sos zgęstnieje *** *** Do potrawy dodajemy posiekany koperek, mieszamy i gotujemy jeszcze przez około 1 minutę. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze

Blog z Apetytem
Makaron z mięsem a la lazania 145

surowizny. Doprawić mięso do smaku solą i pieprzem. Dodać przecier pomidorowy, pomidory z puszki, suszoną pietruszkę i oregano, cukier, wodę. Wymieszać i gotować około 5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać potarty ser i odstawić do przestudzenia. Jak już jest chłodniejsze dodać roztrzepane jajko, wymieszać. Przygotowanie sosu beszamelowego – masło roztopić na patelni dodać mąkę i rozmieszać. Chwilkę

Kuchnia Pokoleń
Zielone szparagi w szynce z sosem holenderskim 188

Zielone szparagi w szynce z sosem holenderskim błyskawiczna kolacja. Bardzo smaczna i bardzo lekka. Smak podkreśli delikatnie słona szynka szwarcwaldzka, a całość smaku podpije sos holenderski

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Musaka 85

mielonego (ja użyłam łopatki wieprzowej) 2 bakłażany 1 cebula 2 ząbki czosnku 500 ml passaty pomidorowej 1 łyżka oregano duża szczypta cynamonu duża szczypta cukru pół szklanki wytrawnego czerwonego wina kawałek sera długodojrzewającego (ja użyłam Bursztynu, można użyć np. parmezanu) olej rzepakowy sól pieprz sos beszamelowy: 500 ml mleka czubata łyżka masła czubata łyżka mąki pszennej duża szczypta gałki muszkatołowej

Kardamonovy
Makaron Fregola - super sałatka 208

mało. Wszystko mieszamy i na koniec dodajemy grzyby. Teraz przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, sosem chili i sokiem z cytryny. Jeszcze raz mieszamy i na samym końcu dodajemy pomidorki koktajlowe przecięte na połówki. Podajemy z grzankami, w naszej wersji to bagietka posmarowana koncentratem pomidorowym z żółtym serem i oregano.  Sałatka gotowa :) Życzymy smacznego i czekamy na Wasze opinie

vegetanie
Włoski gulasz spezzatino z cielęciny 119

pyszne mięso w sosie własnym i ziemniaczane, puszyste puree. Gulasz to praktyczne danie, sos i mięso w jednym. Gulasz spezzatino 4 porcje Składniki: 500 g podudzia z cielęciny bez kości 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 marchewki 2 nacie selera 1 łyżka pomidorowego przecieru 1 liść laurowy 2 łyżki masła 250 ml mięsnego bulionu 100 ml białego wina wytrawnego sól

codojedzenia
Spaghetti zapiekane a'la babka 142

przez kilkanaście minut, następnie dodajemy drobno posiekane pieczarki (pozostawiając 4 szt do formy) Dodajemy koncentrat pomidorowy i jeszcze ok 10 min trzymamy na ogniu. Zdejmujemy z ognia i przekładamy do miski do przestygnięcia. W tym czasie do makaronu wbijamy jajko i mieszamy. Do przestudzonego sosu ścieramy 100 g sera żółtego i mieszamy. Przygotowujemy natłuszczoną formę na babkę (silikonową). Na dnie

Gotowanie jest łatwe
Sałatka z pomidorami i chlebem według mistrzyni z Izraela 146

Akacjowego Bloga . Do złudzenia przypominała mi ta sałatka panzanellę ale nie do końca, dodatek sosu z tahini robi tutaj największą robotę. Dopóki jeszcze znajdziecie dobre pomidory zróbcie ją koniecznie, jest obłędna smakowo, cały bukiet aromatów. Sałatkę przyrządziła dziewczyna która wygrała MasterChef Israel 2014. Pomidorowa sałatka z chlebem po izraelsku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Papryka w sosie pomidorowym 111

ocet, olej, dodać cukier, ziele angielskie, gorczycę, liście laurowe i całość zagotować. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i ponownie zagotować. 3. Po tym czasie dodać papryki z cebulą i doprowadzić do wrzenia, gotować około 15-20 minut. 4. Do każdego umytego słoika wlać paprykę w sosie, słoiki zakręcić i pasteryzować około 10-15 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Indyjska potrawka z kurczakiem 126

momentu aż cebula i czosnek się zeszklą, następnie dodać ocet winny, śmietanę, przecier pomidorowy, pomidory  z puszki, cynamon, curry, ostrą paprykę, pokruszoną w dłoniach kostkę rosołową oraz wodę. Całość dokładnie wymieszać, doprowadzić  do wrzenia i gotować na małym ogniu do momentu zredukowania sosu. 3.  Kolendrę posiekać, orzechy nerkowca również posiekać i podzielić  na dwie części

Szalona Kuchnia Eweliny
Gulasz wołowy na winie (Chorwacja) 131

czasu do czasu wody. Pod koniec duszenia dodać obrane ziemniaki pokrojone w kostkę, koncentrat pomidorowy, paprykę i wino. Gotować aż mięso i ziemniaki będą miękkie. Radzę jeść w tym samym dniu i nie zostawiać na kolejny ze względu na ziemniaki, które są w sosie, żeby nie zrobiła się papka

Karola gotuje
Pierś kurczaka w sosie z kardamonem 145

razem mieszamy, zamykamy patelnię i dusimy mięso do miękkości. Podczas duszenia należy zważać, by cały sos nie wyparował i uzupełniać płyn na bieżąco. Gdy mięso jest już prawie dobre, dodajemy na patelnię pokrojonego w plasterki pora, starte na dużych oczkach marchwie oraz ziołowy koncentrat pomidorowy. Razem dokładnie mieszamy, ewentualnie doprawiamy solą oraz pieprzem i dusimy na niewielkim ogniu jeszcze kilka

Kuchenna Kontrrewolucya
Zapiekanka z kaszy jaglanej i zielonym groszkiem / Casserole with groats millet and green peas 134

Składniki / Ingredients: 350 g kaszy jaglanej / 350 g groats millet   190 g koncentratu pomidorowego /  190 g  tomato paste 450 g mięsa mielonego / 450 g minced meat 300 ml wina czerwonego półwytrawnego / 300 ml dry red wine 425 ml soczewicy / 425 ml lentil sos sojowy około 1 łyżeczk i / soy sauce about 1 teaspoons   starty parmezan / grated

Projekty ze smakiem
Tortellini po wegetariańsku 174

delikatnego ciasta. Produkt w 100% roślinny o szerokim zastosowaniu w kuchni. Doskonale smakuje w towarzystwie sosów ,ziół, oliw i zup. Tortellini zostały przygotowane z surowców niemodyfikowanych genetycznie bez użycia konserwantów. Ja zrobiłam dziś coś ciekawego, dodatek do tortellini. Składniki -kapusta pekińska -marchewka -por -salasa pomidorowa- ja miałam moją, mrożoną. Jeśli nie macie- wystarczy sok pomidorowy z kartonu. -przyprawy od Skworcu

Z Kuchni Do Kuchni