sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:573/794)

Ryba z brzoskwiniami 227

puszka brzoskwiń 3 cebule 100 keczupu 1 łyżka koncentratu pomidorowego olej, oregano, sól, pieprz, mąka do panierowania ryby Rybę pokroić na kawałki, posolić, popieprzyć, opanierować w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć na talerz. Ceulę i brzoskwinie pokroić w kostkę. Soku z brzoskwiń nie wylewać przyda nam się do sosu. Patelnię po smażeniu ryby delikatnie oczyścić ręcznikiem papierowym

Pieguskowa Kuchnia
Wegetariańskie wrapy z oscypkiem i serem halloumi 161

pół, a paprykę w paski. 2. Następnie przygotowujemy pomidorową salsę. 2. Ser halloumi odsączamy i kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. 3. Oscypki kroimy na 3 równe części. 4. Oba sery podsmażamy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu z obu stron, do zrumienia. 5. Tortille smarujemy porcją sosu, układamy sałatę, pokrojone warzywa oraz podsmażony ser. Całość zwijamy

Bez Cebuli
Zapiekanka makaronowa z szynką 156

podsmażamy, mieszając by się nie przypaliła. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, smażymy 1 min, po czym zalewamy gorącym bulionem, dokładnie mieszamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę, marchew i posiekaną bazylię. Gotujemy pod przykryciem przez 5 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Szynkę rwiemy na mniejsze kawałki, układamy na makaronie, zalewamy całość sosem, posypujemy startym serem. Zapiekamy 25 min w temperaturze

R'n'G Kitchen
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 26.08.2016r. 148

czternaście przepisów. Zapraszam! Danuta Sałatka z cukinii z sosem pieprzowym Arek Warianka   Marzena Naleśniki z twarogiem i jagodami Bożena Grzyby z jajkiem Angelika Tarta na gryczanym spodzie z karmelizowaną gruszką Magdalena  Francuskie tosty z dżemem i bananem Marta Lody z owocami   Paulina Tort malinowo-jogurtowy bez pieczenia Gosia Pomidorowa z pleśniowym serem Marzena  Soczewica z burakami

Magiczne Życie Marty
całkiem inny śledź po cygańsku 158

śledzie w cygańskim sosie Dania ze śledzi to jedne z mych ulubionych potraw, dlatego dziś przedstawię kolejną propozycje podania, tej niezwykle smacznej i zdrowej ryby. składniki 300 g filetów śledziowych z solnej zalewy 1 cebula 1 niewielki por 1 czerwona papryka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka miodu 6 łyżek dobrego oleju szczypta pieprzu

Miód i pieprz
Paprykowy gulasz z cukinią i kaszą gryczaną 209

pieprzem do smaku oraz dodajemy musztardę i przecier pomidorowy. Całość dusimy przez około 1 godzinę pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie i delikatne - co jakiś czas mieszając. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cukinię i gotujemy jeszcze przez 30 minut. Na koniec, dusimy bez przykrycia, aby zagęścić sos. Gulasz świetnie smakuje z kaszą, ja uwielbiam i polecam - kaszę

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Grillowany filet z jarmużem 271

ilość, jeśli mięso grillujemy na patelni. Mięso podałam z pomidorowym jarmużem. 2 podwójne filety z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 100g jarmużu 500g pomidorów 500ml buliony drobiowego zalać wszystko sól pieprz czarny świeżo mielony MARYNATA: 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki octu jabłkowego 1 łyżeczka miodu parę kropel sosu worcester 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej

https:KKuchniaMniam
Przepis na… – Uova in purgatorio, włoskie sacrum jedzenia 312

osób: 6 jaj 500 ml passaty pomidorowej – przepis tutaj cebula pół szklanki tartej mozzarelli cztery ząbki czosnku oliwa z oliwek sól, pieprz, bazylia Na oliwie podsmażamy posiekany czosnek i poszatkowaną cebulę. Kiedy oddadzą swój smak i lekko się przyrumienią, zalewamy je passatą. Gotujemy ok. 15 minut aż sos zgęstnieje, wtedy robimy w nim łyżką wgłębienia. Wbijamy do nich jajka

Bon Ton Italia
Filety śledziowe na wigilię i nie tylko. 169

posiekać, zeszklić na 3 łyżkach oliwy. Miód, ocet, koncentrat pomidorowy i pozostałą oliwę dokładnie wymieszać ( lub najlepiej zmiksować ), dodać do cebuli i zagotować na niedużym ogniu, ciągle mieszając. Doprawić do smaku pieprzem i solą , ostudzić. Filety śledziowe pokroić w kostkę i ułożyć warstwami w słoiku. Każdą warstwę śledzi polać przygotowanym sosem. Wstawić do lodówki na 1-2 dni. Przed podaniem

Przepisy i porady kulinarne
Fasolka nie po bretońsku ;) 172

zgęstnieje (około 25-30 min.).Do gotowego sosu dodać fasolę, doprawić i wymieszać.Smacznego! :)* można użyć każdej odmiany fasoli, ale polecam dużego 'Pięknego Jasia'. Może być też fasola z puszki, i jeżeli trzymacie się moich proporcji, to w tym wypadku z 2 puszek.** zamiast pomidorów można dodać koncentrat pomidorowy

Kraina Miodem Płynąca
Leczo 133

pomysłem nie tylko na letni obiad.Papryka , kiełbaska , pyszny sos i przyprawy tworzą wspaniałą całość , która jest fajną alternatywą dla mięsnego gulaszu .  SKŁADNIKI* Papryka czerwona – 3 szt* Cukinia – 1 szt* Kiełbasa cienka np. śląska / zwyczajna – 3 szt* Czosnek – 2 ząbki* Ogórek kiszony – 2 szt* Natka pietruszki – 0,5 pęczka* Koncentrat pomidorowy – 4 łyżki* Sól – do smaku* Pieprz – do smaku* Chili

Ostra na Słodko
Mięsne sakiewki 200

uduszonych pieczarek i cebuli dodać koncentrat pomidorowy, sól i pieprz, dokładnie wymieszać.  Na środku każdego kotleta nakładać farsz, zwijać w kształt sakiewek, zawiązać nitką.  Sakiewki układać w naczyniu żaroodpornym.  Włożyć do piekarnika, piec 60 minut w 220 stop, co jakiś czas polewając je wytworzonym się podczas pieczenia sosem.  Przed podaniem usunąć nitki z sakiewek. (function

Kuchnia Danusi
Ketchup z cukinii 207

palnika dodać koncentrat pomidorowy. Wymieszać i odstawić na godzinkę, by masa trochę się schłodziła. Zmiksować masę na pulpę. Dodać resztę składników i gotować kolejne 20 minut (od momentu zagotowania). Gorącą masę wlewać do słoików i zakręcać. Odstawić, by powoli stygły. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.   ----------- Podobne: Ogórki z chili Konfitura z czerwonej cebuli Wiosenny sos-sałatka

Weekendy w domu i ogrodzie
Zapiekanka ziemniaczana z kiszoną kapustą i kiełbasą. 547

moja i oczywiście wyjątkowa! ;) Powstawała na bieżąco i kiedy siekałem kapustę, to nie wiedziałem jeszcze, że za chwilę dodam jej dla towarzystwa jabłko i miód. Nie wiedziałem, że do sosu dołączy keczup. Ale właśnie tak zrobiłem i bardzo się z tego cieszę, bo w efekcie wyszło mi naprawdę pyszne obiadowe danie, za które zebrałem mnóstwo pochwał od żony - skądinąd surowego(...)cebula 1 łyżka majeranku 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka miodu 1/2 bulionetki (esencji do duszenia warzyw) 200 ml śmietanki 30% 1 jajko 1 łyżka keczupu lub 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 2 -3 łyżki startego żółtego sera (gouda) 1 łyżka masła sól olej Wykonanie: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie (nie rozgotować). Po całkowitym ostudzeniu pokroić na plasterki. Cebulę pokroić na ćwierćplasterki

zadanie-gotowanie
Pałki z kurczaka po persku 259

podaję danie z szafranowym ryżem ugotowanym na sypko. Lubię pałki z kurczaka. Mięso jest delikatne i soczyste. To danie można również przyrządzić z odfiletowanych udek kurczaka. Sądzę jednak, że sos ugotowany na mięsie z kością ma lepszy smak. A Wy jak sądzicie? Oczywiście moje leniwe dzieci nie lubią obierać mięso z kości, więc często gotuję obiady z mięsa bez kości(...)kurczaka, 2-3 na porcję 100 g suszonych śliwek, mirabelki 1 cebula 0,5 g szafranu 1 łyżeczka kurkumy szczypta kajeńskiego pieprzu 1 łyżeczka papryki w proszku 1 łyżka pomidorowego przecieru sól i czarny pieprz do smaku 1 łyżeczka cukru 1 l wrzątku posiekanej kolendra lub natka pietruszki do posypania Dodatkowo ryż basmati na sypko, tutaj przepis Pałki z kurczaka

codojedzenia