poniedziałek co się dzieje z rosołem z niedzieli? czy jak w piosence? „Jutro znowu będzie pomidorowa zrobiona z rosołu z wczoraj”. Staram się, aby nic się nie zmarnowało, więc jak zostało trochę rosołu z niedzieli plus Kurczak Dijon grillowany w sosie cytrynowym to szybko zamieniam to w pełną smaków zupę meksykańską. Zobaczcie jak w 10 minut
PaleoLifestarej piwnicy, trzymała worek, z którego wystawały grzyby, a to boczniaki właśnie były :) Przygotowane z intensywnym sosem paprykowym mogą być dodatkiem do mięsnego obiadu lub skonsumowane z pieczywem. SKŁADNIKI: 3 ząbki czosnku 2 cebule 300g boczniaków 1 papryka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 liść laurowy 2 ziela angielskie sól pieprz czarny olej rzepakowy Paprykę zmiksować w rozdrabniaczu na pastę razem
https:KKuchniaMniamMicrosoftInternetExplorer4 Mięso oddzielamy od kości ,dzielimy na mniejsze kawałki i zalewamy 500 ml rosołu. Dodajemy szklankę przecieru pomidorowego ,czosnek przeciśnięty przez praskę ,przyprawę do potraw chińskich ,zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mąkę rozpuszczamy w niewielkiej ilości zimnej wody ,łączymy z sosem ,cały czas mieszając. Szczypiorek siekamy i dodajemy do całości. Podajemy z ryżem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style
R'n'G Kitchenbardzo pozytywne. A najlepsze jest to, że na obiad czekamy kilka do kilkunastu minut. Smaczna zupa pomidorowa z mlekiem kokosowym Osssstra zupka z burakami, bardzo podobna do barszczu ukraińskiego Ryż brązowy z warzywami w mleku kokosowym i curry Pierogi orkiszowe z sosem słonecznikowym - genialne! Można wziąć pół porcji (na zdjęciu), co też zrobiłam, żeby zrobić miejsce na deser. Pyszne ciasto
Qlinarnie i Qlinarniepodsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Gdy mięso będzie już prawie gotowe (miękkie), dodać podsmażone papryki, przecier pomidorowy i dalej całość dusić pod przykryciem, na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Dusić, aż mięso i papryki będzie miękkie. Na koniec, jeżeli sos jest zbyt rzadki, wlać łyżkę mąki wymieszaną z 1/2 szklanki zimnej wody, i gotować stale mieszając
Gospodyni Miejskamnie pełnoziarnisty) 1 puszka pomidorów 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 250g mięsa mielonego 2 łyżki przecieru pomidorowego (lub koncentratu) 5 czarnych oliwek parmezan do posypania 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz, papryka słodka/ostra, dużo bazylii, czosnek granulowany, majeranek Przygotowanie: Sos: W jednym garnku na oliwie podsmażamy 1/2 posiekany ząbek czosnku i 1/2 cebuli. Dodajemy pomidory
Kitchens Alphabetmące i obsmażyłam z każdej strony. Przesmażone ułożyłam w głębokim woku, zalałam je bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym, dodałam czosnek przeciśnięty przez praskę i pozostałą przesmażoną cebulkę. Dusiłam pod przykryciem ok 1,5 godziny. Pod koniec tylko odkryłam je i zredukowałam ilośc sosu. Gołąbki podałam z ziemniakami. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujemaślanki. Wyszły bardzo smaczne i delikatne. Można je tylko okrasić podsmażoną cebulką czy skwarkami, można polać jakimś sosem albo podać jako dodatek do gulaszu, tak jak ja. Lubią je mali i duzi :) Zobacz też inne kluseczki - kolorowe - Zielone kluseczki dla Ogra i Pomidorowe galuszki ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaszklanki czerwonego wytrawnego wina 2-3 łyżki mąki 2-3 łyżki śmietany łyżka przecieru pomidorowego olej rzepakowy do smażenia Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól, szczypta cukru, liść laurowy *W przygotowywaniu tej potrawy mąkę można pominąć. Zapiekanka nie traci na smaku, jednak powstały sos będzie rzadszy. Ziemniaki obieramy i gotujemy al dente. Musimy uważać by ziemniaki podczas gotowania(...)dwie minuty i dokładamy do brytfanki. Na patelnie wylewamy wino, zeskrobujemy resztki mięsa lub warzyw i dolewamy do zapiekanki. Całość doprawiamy jeszcze raz solą, pieprzem, szczyptą cukru, dokładamy przecier pomidorowy oraz liść laurowy. Ziemniaki kroimy w paski i zalewamy śmietaną. Doprawiamy nieco pieprzem i delikatnie mieszamy. Układamy w sposób dowolny na wierzchu zapiekanki. Całość umieszczamy w piekarniku nagrzanym na 180st
Kolizje Smakówbananowy. delikatnie słodki, idealny jako przekąska. Na obiad ni to zupa, ni to sos, czyli klopsy w pomidorach. Klopsy z wołowiny, z serem jadel i gouda, z makaronem orzo. 500 g mielonego mięsa wołowego 50 g ser jadel 70 g ser gouda 5 łyżek koncentratu pomidorowego Łowicz 2 garści makaronu orzo 1 łyżeczka soli 1 łyżka lubczyku suszonego
Kucharzycapaprykarz z ryżem i tuńczykiem 1/2 szkl. kaszy jaglanej 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 marchewki 1 pietruszka kawałek pora kawałek selera 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki oleju rzepakowego 1 listek laurowy 2-3 kulki ziela angielskiego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/4 łyżeczki słodkiej papryki szczypta chili pieprzu cayenne świeżo mielony pieprz sól 2 łyżeczki(...)ocet balsamiczny i przyprawić do smaku przyprawami. Gorące warzywa wymieszać z ugotowaną kaszą i jeśli jest taka potrzeba doprawić do smaku. Odstawić do wystudzenia,zimne wymieszać z osączonym z sosu tuńczykiem. Wstawić do lodówki by smaki się przegryzły. Stosować jako dodatek do pieczywa posypując posiekaną natką pietruszki
Kolorowa kuchnia Elkimuszkatołowej 1 kajzerka namoczona w wodzie i odciśnięta bułka tarta - ile zabierze Na sos: 1/2 selera 2 duże marchewki 2 papryki czerwone 1 pietruszka 1 liść laurowy 2-3 ziarna ziela angielskiego 2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka majeranku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania(...)będą miękkie dodajemy pokrojone papryki i gotujemy do miękkości. Wtedy wyjmujemy liść laurowy, ziele i seler. Całość przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami, dodajemy koncentrat i miksujemy blenderem. Do gładkiego sosu ostrożnie wkładamy pulpeciki i gotujemy około 20-25 minut po wypłynięciu. Na koniec sos zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozrobioną w niewielkiej ilości przegotowanej zimnej wody
Kolorowy Przepisownikwyśmienity obiad, który znalazłam w jednym kulinarnych czasopism i od razu wpadł mi w oko:) Rozpływający się w ustach miodowy kurczak z chorizo i papryką, duszony w słodko-kwaśnym sosie na bazie pomidorów na pewno zachwyci całą rodzinę. Proponuję zrobić od razu podwójną porcję i zamrozić. To danie jest przepyszne! Zapraszam po przepis. Scroll down for recipe in English Kurczak(...)ząbków czosnku, obranych i rozgniecionych 500 ml passaty pomidorowej 300 g pomidorków cherry, przeciętych na połówki garść oliwek, pokrojonych w plasterki olej roślinny 100 ml płynnego miodu 100 ml octu z czerwonego wina 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka wędzonej papryki 1 łyżeczka mielonego chilli 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich sos sojowy, sól, pieprz, do smaku Przygotowanie: W dużej i głębokiej
karmelowytrudna w przygotowaniu, może nie należy do dań najpiękniejszych, ale na pewno do najsmaczniejszych. Warto spróbować! :) Lasagne przygotowałam w naczyniu o wymiarach 31 x 21 x 6 cm. Sos boloński: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego ok. 150 g boczku wędzonego parzonego pokrojonego w kostkę (może być także pancetta) 1 cebula pokrojona w kosteczkę 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez(...)gotujemy ok. 2 minut. Następnie wlewamy bulion, dodajemy przecier pomidorowy, mieszamy i wszystko doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy passatę, cukier, dodajemy zioła, liść laurowy oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy całość na wolnym ogniu ok. 25-30 minut. W tym czasie możemy przygotować sos beszamelowy. Sos beszamelowy: 650 ml aromatyzowanego mleka* (przepis znajdziesz
Cooking Monsterzwany Labneh oraz kolendra. Danie te to nic innego jak jajka sadzone w sosie pomidorowo- paprykowym. Podawane ze świeżym twarożkiem, ziołem, pieczywem ( najlepiej ciemnym ze słonecznikiem) Danie posiada około 700 kcal. Produkty potrzebne: olej kokosowy- 2łyżeczki papryczka chili lub peperoni- 1 sztuka malutka domowy słoiczek przecieru pomidorowego - 1 słoiczek kolendra lub natka pietruszki - posiekany drobno pęczek twarożek biały(...)minut na średnim ogniu. Następnie dodajemy, pomidorki w puszcze, przecier i pomidorki cherry. Całość dusimy około 5 minut mieszając co jakiś czas. doprawiamy łyżeczką soli i papryką słodką. W sosie kopiemy łyżeczką dołki do których wbijamy jajka , smażymy na małym ogniu przez kilka minut do ścięcia się białka( możemy pod przykryciem, aby zniwelować czas). Zdejmujemy z ognia i podajemy
pichciszto