Sos paprykowy do makaronu (z mięsem mielonym)

Sos paprykowy do makaronu (z mięsem mielonym)

Sos paprykowy do makaronu (z mięsem mielonym)

Przepis na : obiad

Ten sos paprykowy to alternatywa dla popularnego sosu bolońskiego. Przygotowuje się go równie szybko, jest smaczny i zdrowy. Najlepiej pasuje do makaronu. 500g mięsa mielonego 2 papryki czerwone 2 papryki zielone 2 papryki żółte 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 500g przecieru pomidorowego 2 łyżeczki papryki słodkiej, 1 łyżeczka papryki ostrej, sól, pieprz olej 1. Paprykę kroimy w dużą kostkę, cebulę i czosnek drobno siekamy. 2. Na rozgrzanej patelni podsmażamy mięso mielone. Kiedy się zarumieni dodajemy warzywa, pods... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Autor

szefowakuchniszefowakuchni

Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, mielone, mięso mielone, mięso, sosy, sos paprykowy, makarony, makaron, zupa pomidorowa, dania obiadowe, warzywa na patelnie, sos do makaronu, mięso duszone, dania z makaronem, sos pomidorowy, makaron z patelni

Inne przepisy z Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.