Sos paprykowy do makaronu (z mięsem mielonym)
Sos paprykowy do makaronu (z mięsem mielonym)
Przepis na : obiad
Ten sos paprykowy to alternatywa dla popularnego sosu bolońskiego. Przygotowuje się go równie szybko, jest smaczny i zdrowy. Najlepiej pasuje do makaronu. 500g mięsa mielonego 2 papryki czerwone 2 papryki zielone 2 papryki żółte 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 500g przecieru pomidorowego 2 łyżeczki papryki słodkiej, 1 łyżeczka papryki ostrej, sól, pieprz olej 1. Paprykę kroimy w dużą kostkę, cebulę i czosnek drobno siekamy. 2. Na rozgrzanej patelni podsmażamy mięso mielone. Kiedy się zarumieni dodajemy warzywa, pods... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni
Autor
szefowakuchni
Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
papryka, mielone, mięso mielone, mięso, sosy, sos paprykowy, makarony, makaron, zupa pomidorowa, dania obiadowe, warzywa na patelnie, sos do makaronu, mięso duszone, dania z makaronem, sos pomidorowy, makaron z patelni
Inne przepisy z Szefowa kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję