sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:568/794)

Szybkie ratatouille (ratatuj) z mięsem, serem feta i orzeszkami 181

większego garnka, razem z mięsem Mieszamy bulion z przecierem pomidorowym. Przy tego typu daniach oczywiście stosujemy kostki rosołowe. Kiedyś czytaliśmy, że „blogerzy” nie powinni stosować kostek, tylko wywary z mięsa lub warzyw. Dla nas to głupota, jeżeli potrzebuję 150 ml rosołku, który jest tylko dodatkiem do sosu, nie będę obgotowywać mięsa, czy włoszczyzny. Przygotowanym bulionem z przecierem zalewamy

KasiaiKrzysiu.pl
Sztukamięs z sosem śliwkowym 164

grilla ok. 10 minut w temp. 200 stopni. My podaliśmy z sosem śliwkowym wg TEGO przepisu ale pasują do tego również inne ulubione dodatki, np. kopytka. Nie musimy wylewać wywaru, który pozostał po pieczeniu mięsa. Można z niego zrobić zupę. Wystarczy odrobinę przyprawić. My dodaliśmy słoik naszego przecieru pomidorowego ( KLIK ), doprawiliśmy solą, pieprzem i słodka papryką. Podaliśmy z domowym makaronem

Marder&Marder Manufacture
Strogonow 278

rozkruszoną kostką rosołową wlewamy do garnka z mięsem, dodajemy koncentrat pomidorowy, sól. Mieszamy i gotujemy na małym ogniu ok. 30 minut. Mąkę rozprowadzamy z pozostałą wodą, mieszając mięso wlewamy wodę z mąką, dodajemy pieczarki z cebulą i papryką, doprowadzamy do wrzenia i zestawiamy z ognia. Około szklanki sosu stopniowo wlewamy do roztrzepanej śmietany, dokładnie mieszamy, wlewamy do mięsa

Salonik smaków
Cukiniowy sos na zimę 172

mamy pyszny sosik do makaronu lub ryżu. W planach mam też sos słodko-kwaśny z cukinią. Nigdy jeszcze takiego nie robiłam, przepis dostałam od znajomej więc zobaczymy co tam z tego wyjdzie. składniki: 2,5 kg cukinii 0,5 kg cebuli 4 czerwone papryki 500 g przecieru pomidorowego 100 g koncentratu pomidorowego 1 łyżka słodkiej papryki 3 płaskie łyżki soli

Monia miesza i gotuje
Roladki wieprzowe z warzywami w grzybowym sosie 242

łyżek oleju rozgrzewamy na patelni, na dużym ogniu i kładziemy roladki. Smażymy z każdej strony na brązowo. NIE SOLIMY! Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem. PRZEPIS NA SOS: Wodę z namoczonymi grzybami zagotowujemy i gotujemy ok. 30 minut na małym ogniu. Teraz przygotowujemy w/m roladki. Po ok. 30 min przecedzamy tę wodę z grzybami. Z grzybów wyciągnęliśmy wszystko(...)została z roladek, ale jak nie masz, też jest ok) kroimy na kawałki. Obrzynki ze schabu smażymy na gorącej patelni, dodajemy po chwili warzywa, dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego i ząbek czosnku,chwilę podsmażamy po czym wlewamy nasz wywar grzybowy. Jak nie masz skrawków, to podsmaż same warzywa, dodaj koncentrat,czosnek i wywar. Zalej tym wszystkim roladki, dodatkowo wlej dwie szklanki

Pasje Jolki
Naleśniki z pieczarkami, cukinią i kiełbasą 190

słodko czy wytrawnie. Możliwości jest wiele. U mnie wystarczyło zrobić "czyszczenie lodówki" aby powstał pyszny farsz do naleśników. Trochę kiełbasy, pieczarek, cukinii.. Do tego ser i sos czosnkowy. Pychota :) Nie podaję dokładnego przepisu na naleśniki gdyż mąki daję zawsze "na oko", tak aby konsystencja ciasta mnie zadowalała. Składniki na 10 sztuk: Naleśniki: 1 jajko 300 ml mleka(...)lejące się ciasto szczypta soli Nadzienie: 1 kiełbasa śląska 40 dag pieczarek 350 g cukinii (waga po obraniu i wydrążeniu) 1 cebula 1 kulka mozzarelli (125g) 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, vegeta Naleśniki: Składniki na ciasto mieszamy ze sobą i odstawiamy na kilka minut. Następnie smażymy na rozgrzanej patelni na złoto z obu stron. Nadzienie: Cukinię obieramy, wydrążamy gniazda

My simple kitchen
Zupa krem z pomidorów i papryki 398

zupy i sosy z ich dodatkiem wcinam jak szalona. Może wydawać się to dosyć dziwne, ale uwierzcie – mam wielu znajomych, którzy mają dokładnie tak samo! Do tej zupki potrzebujemy prawie tylko pomidorów i papryk, ale za to nie potrzebujemy bulionu, jak to zwykle w zupach bywa. Nie traćcie czasu, spróbujcie! Składniki: – 500ml przecieru pomidorowego – 5 pomidorów

Be Fit Be Strong
BURRITO ZAPIEKANE W TORTILLI + FILMIKI 151

bardzo lubiane. Mięsny sos można podać z plackami tortilla, ryżem, kaszą lub chipsami nachos. Osobiście bardzo lubię to danie za swoją prostotę i pyszny smak. Polecam wersję zapiekaną w plackach z serem.  SKŁADNIKI : 500 g chudego mięsa mielonego 1 cebula 1 marchewka pokrojona w kostkę 1 papryka czerwona, pokrojona 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 0,5 l bulionu ( może być(...)Gdyby burrito było za rzadkie zagęszczamy je 1 łyżką mąki wymieszaną z wodą. Zdejmujemy z ognia i odkładamy na 30 minut aby przeszło przyprawami. Na placki tortilla wylewamy porcję sosu mięsnego, zwijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Po wierzchu polewamy porcją sosu i posypujemy serem, zapiekamy w piekarniku około 15 minut. Burrito podajemy ciepłe. Smacznego.  Zapraszam do obejrzenia filmiku

Kulinarne Fantazje Marioli
Pomidorowa sałatka z fetą i czosnkowym sosem 168

Rewelacyjna sałatka. Szybka, prosta i niezwykle smakowita. Świeżość pomidorów, słony smak fety, sos czosnkowy i coś zielonego w postaci sałaty strzępiastej oraz posiekanej zielonej cebulki. Zróbcie

Smaki Na Talerzu
Sos z cukinii i papryki na zimę 330

jako sos do pizzy. Polecam Wam gorąco! Drukuj Czas przygotowania 25 min Czas gotowania 40 min Czas przygotowania 1 hr 5 min Czas przygotowania 25 min Czas gotowania 40 min Czas przygotowania 1 hr 5 min Ingredients 2,5 kg cukinii 1,5 kg czerwonej papryki ½ kg cebuli 1 główka czosnku 2 papryczki chili 500 g koncentratu pomidorowego(...)przekładamy do dużego garnka, dodajemy zmielone warzywa, cukier, ocet, koncentrat i wszystkie przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy przez 30 minut od czasu do czasu mieszając. Gotowy sos przekładamy do umytych i wyparzonych słoików. Mocno zakręcamy i pasteryzujemy przez 10 minut w piekarniku w temperaturze 180'C. Notes - do przygotowania tego sosu warto wybrać młode, małe cukinie. Wtedy

Wędrówki po kuchni
Domowy rosół z makaronem 159

zastosowań. Ja na bazie rosołu robię również inne zupy np. pomidorową, ogórkową, krupnik. Ale również wywar mięsny stosuję jako bazę do przygotowania gulaszu , klopsików czy duszonych mięs. Mięso z zupy zazwyczaj podaję jako dodatek do rosołu, wkładam je do talerza, ale również jako 2 danie np. z białym sosem do ryżu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rosół drobiowy

To Musisz Wiedzieć
Karkówka po cygańsku 7749

Karkówka po cygańsku – to pyszne danie, które nie wymaga zbytniego nakładu pracy, a smakuje wyśmienicie! Karkówka po cygańsku to danie na imprezę wręcz idealne. Można

Kulinarne Przeboje
Szakszuka 303

oregano ½ łyżki oliwy z oliwek 3 jajka 400 g passaty pomidorowej 1 ząbek czosnku 2-3 kromki chleb pełnoziarnistego Przepis na szakszułkę Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek Dodaj passatę, sól, pieprz i miód, który złagodzi gorycz z pomidorów. Gdy sos zgęstnieje wbij trzy jajka, smaż na małym ogniu pod przykryciem. Smaż

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Lasagne z serem ricotta 181

najprostszy i najszybszy. No i nie chciało mi się robić sosu beszamelowego, jak dla mnie pycha, a następnym razem spróbuje innego przepisu.  Składniki: 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 6 płatów makaronu do lasagne 250 g wieprzowego mięsa mielonego 1/2 szklanki bulionu 1 mała puszka pomidorów 100 ml pomidorowej pasaty 200 g sera mozzarella 200 g sera ricotta

Delusional Trine
Szakszuka – gulasz marokański z kiełbaskami Merguez 282

Mocno pomidorowe, sycące i pikantne danie – bliskie szakszuce , ale bardziej mięsne, treściwe, wytrawne i ostre. Koniecznie podane z jogurtem – dla zbalansowania smaku i przygaszenia ognia na podniebieniu – i z kaszą kuskus lub chlebkami pita, żeby móc wyjeść ten pyszny sos do dna i nie zmarnować ani kropli płynnego żółtka. Zapisz Miałam problem z nazwaniem tego przepisu. Tunezyjskie kiełbaski, marokański żar

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania