dodatkiem kolorowego ryżu. Koniecznie wypróbujcie przepis. Składniki: (na dużą porcję) 4 puszki tuńczyka w sosie własnym (w kawałkach) 2 cebule 2 marchewki 1 pietruszka 2 woreczki po 100 g kolorowego ryżu sól pieprz słodka i ostra sproszkowana papryka cukier ketchup (do smaku) 200g koncentratu pomidorowego olej Wykonanie: Tuńczyka odcedzamy z zalewy, przekładamy na miseczkę. Ryż wkładamy do lekko
Walijskie Pichceniesuszonymi pomidorami i orzechową nutą ; blog Ewa w kuchni Śledzie z grzybami w sosie śmietanowym ; blog Czerwień i błękit śledzie z orzechami ; blog babka w formie moskaliki w śmietanie ; blog babka w formie Śledzie w śliwkach ; blog Gotowanie jest łatwe Śledzie w zalewie pomidorowej ; blog czary gary Śledzie czosnkowe z imbirem ; blog Mój Smak RYBY INNE NIŻ ŚLEDZIE Smażony karp
Weekendy w domu i ogrodzieTe grzanki ostatnio podawałam do zupy cebulowej, ale pasują również do każdej innej zupy o konsystencji kremu – pomidorowej, dyniowej, selerowej. Grzanki
To co kochampikantnie i treściwie :) Dziś przedstawiam quinoę z mielonym mięsem, fasolą i kukurydzą w pikantnym sosie. Składniki: 2 - 3 szklanki ugotowanej białej quinoy 300 gram mielonej wołowiny 1/2 puszki kukurydzy (bez GMO) puszka czerwonej fasoli 1 cebula 2 - 3 ząbki czosnku 1 puszka mała koncentratu pomidorowego 3 łyżki oliwy z oliwek majeranek mielony kmin rzymski mielona ostra papryka pieprz sól
Quinoa Raz!paski i przesmażyć na patelni. Po chwili dodać cebulę i zeszklić. Dodać koncentrat pomidorowy, wodę i cukier. Dusić pod przykrywką na małym ogniu przez 15 minut. Po tym czasie dodać oregano, sól i pieprz. Wlać śmietanę i wszystko wymieszać. Dodać makaron. Połączyć z sosem. Zetrzeć na górę ser grano padano
kuchniabellissima.wordpress.complastry pieczarki. Dusimy do wyparowania wody, po czym dodajemy pomidory w puszce i koncentrat pomidorowy a na samym końcu pokrojone drobno ogórki . Doprawiamy papryką, solą i pieprzem. 2. Kiełbasę kroimy na mniejsze kawałki, nacinamy i podsmażamy z dwóch stron na rozgrzanym oleju. Podajemy z sosem (możemy wymieszać kiełbaski w sosie
Szefowa kuchni250g mielonego mięsa wołowego 1 duża cebula kilka gałązek natki pietruszki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 4 łyżki oliwy z oliwek 1 szklanka ryżu sól czarny pieprz Składniki (pozostałe) 300 g liści winogron w słonej zalewie 1 szklanka wrzącej wody 5 łyżek oliwy użytych jako sos po ugotowaniu Przygotowanie Jeśli liście są zrolowane, należy je rozwinąć i przepłukać zimną wodą. Następnie
Tureckie Przepisydodać ziele angielskie, liście laurowe, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz kostki mięsne i koncentrat pomidorowy. Po zagotowaniu zredukować ogień i dusić mięso pod przykryciem około 80 minut. Warzywa umyć. Paprykę oczyścić z nasion. Wszystkie składniki pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać do sosu razem z oliwkami krótko przed końcem gotowania (około 15 minut). Gulasz zaprawić mąką - odebrać
Nie tylko w kuchniodwędzanego steka Bavette z bobem i papryką przygotowaliśmy również: pieprzowy stek z antrykotu z sosem baernaise i rzymską sałatą polędwica wołowa a`la Wellington z esencją cabernet sauvignon i ziołami club sandwich z pręgi z chrzanem i ogórkami małosolnymi Philli cheese steak z konfiturą pomidorową *Część brzuszna ćwierci tuszy wołowej, odcięta od rostbefu Pochodzi z części lędźwiowo-brzusznej. Stanowi część
królestwo garówskórki i pokrojone w kostkę pomidory (zimą można użyć pomidorów z puszki bądź passaty pomidorowej). Smażyć wszystko razem kilka minut. Doprawić solą, pieprzem i oregano. Wylać pomidory do żaroodpornego naczynia. Rurki makaronu (nie gotujemy ich) nadziewać mięsem i układać na pomidorach. Teraz trzeba zrobić sos beszamelowy. Na patelni należy roztopić masło, dodać mąkę i podsmażyć 2-3 minuty cały
Kulinarne Inspiracjetworzy fantastyczną całość, która zachwyci niejedno podniebienie. Dziś mam dla Was kurczaka w takim sosie. Danie szybkie, niezwykle łatwe i niezwykle aromatyczne. Podane z ulubionym makaronem albo ryżem jest świetnym pomysłem na błyskawiczny obiad. Polecam! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * filet z kurczaka – 300 g * passata pomidorowa ( albo przetarte pomidory z puszki ) – 250 ml * czosnek – 3 ząbki * cebula
Ostra na SłodkoPieczarki W marynacie Pomidory Cukinia w przecierze pomidorowym Domowy przecier pomidorowy Grzyby w przecierze pomidorowym Konfitura z zielonych pomidorów Sałatka warzywna z zielonymi pomidorami Porzeczka Żel porzeczkowy Sałatki/ surówki Warzywna w przecierze własnym Warzywna z burakami Warzywna z zielonymi pomidorami Z cukinii i buraków Sos Słodko- kwaśny- relish Szczaw Przecier Śledzie Marynowany w winie W piwno- cynamonowej marynacie Śliwka Ketchup
Tradycyjna Kuchniadusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok.20 minut. -Dodać koncentrat pomidorowy , podsmażoną cebulę i dusić do miękkości mięsa. -Jeśli w czasie gotowania płyn zbytnio wyparuje należy dolać gorącej wody lub bulionu w zależności od tego jaki gęsty powinien być nasz sos. -Na koniec dodać karczochy , doprawić do smaku i posypać kuleczkami czerwonego pieprzu
Zakamarki mojej kuchnicebula 2 ząbki czosnku 50 g czerwonej pasty curry puszka krojonych pomidorów lub przecieru pomidorowego 200 ml słodkiej śmietanki 36% 2 łyżeczki zmielonych nasion kolendry 1 łyżeczka kminu rzymskiego 2 łyżeczki przyprawy curry 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki chili w proszku ok. 2 łyżki sosu sojowego lub 1 płaska łyżeczka soli kawałek świeżego imbiru wielkości kciuka świeża kolendra lub pietruszka
Świat Domowej Kuchni