Rating: Wczoraj na późny obiad miałam podać schabowe…. i tak też się stało, tyle tylko że pozwijałam je w roladki schabowe i zapiekałam w sosie
Magiczny GarnekPyszna propozycja na syty obiad. Pierwszy raz jadłam w takim wydaniu i nie ostatni. Polecam wypróbowac przepis bo naprawdę warto. Składniki: dla 4 osób 4 cukinie
Słodkości i nie tylkojuż n-ty raz z rzędu i nie możemy się nimi najeść. Upieczone w piekarniku z dodatkiem pachnącego oregano podane z ulubionym sosem (u mnie jogurtowy z czosnkiem) są świetną przekąską lub dodatkiem do każdego dania mięsnego, rybnego, czy wegetariańskiego. Zdrowe frytki to nie abstrakcja, zapraszam zatem do przepisu na genialne frytki z cukinii! Składniki na 1 blaszkę
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Hej! Teraz czas na polędwiczkę. Prawdę mówiąc możecie tak przyrządzić również karkówkę, też będzie smaczna. A moja wersja jest w marynacie z czarnej porzeczki. Wyszło pysznie
Tylko pysznieDziś na obiad były pulpety w sosie chrzanowym. Przepis jak zawsze banalnie prosty i szybki do wykonania. Moje małe kulki mięsne podałam z białą kaszą gryczaną i sałatką z kapusty . Składniki: 700 g mięsa mielonego wołowego 3 szklanki bulionu warzywnego 1 duża cebula 1 bułka czerstwa 2 jajka 3 łyżki śmietany
magiczna kuchnia Kasicałej powierzchni. Następnie układamy pokrojone warzywa, polewamy sosem a następnie układamy mięso. Na nie układamy pokrojoną cebulę. Całość zalewamy resztą sosu. Pieczemy w piekarniku około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Taką warzywno-mięsną zapiekankę podałam z pieczonymi ćwiartkami ziemniaków. To idealne wiosenne połącznie, które smakuje wspaniale:) Smacznego
Health-Fit-Lifezazwyczaj układam zewnętrzne liście kapusty, niezależnie jaka jest to kapusta. Gołąbki nie przypalą się, przejdą także dodatkowo pięknym aromatem kapusty. Dziś mięsne gołąbki z dodatkiem pysznej i zdrowej kaszy jaglanej. Takie gołąbki zawsze podaję z sosem pomidorowym, w którym znajdę kawałki świeżego pomidora (czasem dodaję także sparzone kawałki papryki), posypuję koperkiem i podaję tradycyjnie z ziemniakami. Już dziś życzę
Zasmakuj KuchniWarzywne gołąbki z kapusty włoskiej z sosem. Edyta Guhl. Klasyczne, niemieckie gołąbki, czyli Kohlrouladen, robione są z białej kapusty i mięsnego nadzienia. Nie znajdziecie w nich ryżu. Kształtem również różnią się od polskich, sa mniejsze i bardziej owalne. Serwowane są z na obiad gotowanymi ziemniakami. Czy są smaczniejsze? No cóż, każda pliszka swój ogonek chwali, chociaż Niemcom bardzo
dolcevitainmykitchenWiosenna sałatka z roszpunki, awokado i pomarańczy z sosem winegret Ta sałatka powstała w mojej głowie spontanicznie. Doskonale nadaje się do dań mięsnych, albo jako samodzielna przekąska na lunch, bądź kolację. Z dodatkiem sera koziego lub feta, sałatka smakuje jeszcze lepiej! Jest naprawdę lekka i wyborna w smaku, dzięki dressingowi i pomarańczy. SKŁADNIKI: 1 opakowanie sałaty roszpunka 1 dojrzałe
Calzonella.comwykorzystałam SOS KIELECKI CYGAŃSKI od firmy WSP SPOŁEM . Sos swój niepowtarzalny smak zawdzięcza specjalnie opracowanej kompozycji ziół i warzyw. C harakterystyczne dla sosu są kawałki papryki i cebuli. I de al nie komponuje się do potraw mięsnych, makaronów, ryżu. Polecam!!!! SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetąspinając brzegi wykałaczkami. Tak przygotowane mięso smażymy z każdej strony na rumiany, złocisty kolor, następnie dolewamy pół szklanki wody, rosołu lub innego mięsnego wywaru i dusimy około 15 minut. Na bazie płynów z patelni możemy przygotować sos. SOS: kilka plasterków gotowanej szynki 100 ml śmietany 30% 1 łyżeczka mąki 1 łyżka posiekanego koperku sól pieprz Gotowe
Rozpustne gotowaniełyżeczki soli 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki 1 łyżka oregano 1 łyżeczka suszonego czosnku 1 łyżka sosu sweet chilli 100 ml chłodnej, przegotowanej wody Mieszamy dokładnie wszystkie składniki, napełniamy masą mięsną jelita wieprzowe i formujemy 6 kiełbasek. Zagotowujemy wodę i parzymy kiełbasę ok. 15 minut. Studzimy i wykorzystujemy do powyższego przepisu. The post Domowa kiełbasa
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięŚwietny jako dodatek do dań mięsnych lub warzywnych. doskonale sprawdza się również jako marynata do żeberek czy kurczaka. Spróbujcie sos jest naprawdę łatwy w przygotowaniu a efekt jest wprost rewelacyjny. Składniki: 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki czerwonego wytrawnego wina ( lub półwytrawnego wg uznania) 4 łyżki soku pomarańczowego 4 łyżki keczupu 2 łyżki miodu 3 łyżki sosu jasnego sojowego
Wielki apetytKolejny przepis z zastosowaniem moich pomidorów to właśnie przepis na sos pomidorowo-jarzynowy pochodzący z książki Siostry Anastazji pt:,,153 Przetwory i Dani Mięsne". Rewelacyjny do kanapek, zapiekanek i wędlin Składniki: 1 kg pomidorów 25 dag jabłek 25 dag warzyw - marchew seler pietruszka 1 duża cebula 25 dag papryki 1 płaska łyżeczka musztardy 1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu
Bea(u)ty kitchen