oleju na rumiano.Dodać przecier pomidorowy i koncentrat ,sól,pieprz,cukier i oregano.Smażyć na patelni 10 minut,aż nadmiar płynu odparuje,a sos się zagęści.Odstawić do wystudzenia rozwinąć rolkę ciasta francuskiego i rozsmarować przestudzoną mięsną masę.Od krótkiej stony zwinąć z obu stron do środka ostry nóż zanurzyć w mące i pociąć rolkę w 1-cm plastry.Uk
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!naszych kopytek to rzymskie gnocchi to zapiekanka z semoliny lub kaszy manny z dodatkiem parmezanu. Można je przygotować jako zamiennik ziemniaków do dań mięsnych lub podawać jako danie bezmięsne. My podaliśmy je z dodatkiem lekko pikantnego sosu pomidorowego ale każdy inny sos też się sprawdzi. Jeśli zapraszamy gości i chcemy oszczędzić czas to spokojnie możemy je przygotować dzień wcześniej
UgotujmyTo.plRecenzja musli 12) Recenzja paprykarza warzywnego 13) Domowy ser ala feta 14) Klopsiki drobiowe w sosie koperkowym 15) Recenzja crunchy 16) Kebab w sałacie lodowej 17) Koreczki z mięsnymi kuleczkami 18) Placuszki bananowe 19) Otrębowe tortille 20) Recenzja pasztetów sojowych
Magiczne Życie Martyobieramy, najlepiej pod wodą. Białko będzie idealnie ścięte, a żółtko kremowe i półpłynne [jajko w Chinach/Japonii jest jeszcze dodatkowo marynowane po ugotowaniu w sosie sojowym i mirin (słodko-alkoholowym sosie ze sfermentowanego ryżu), ja tego nie robię]. PODANIE I JEDZENIE W miseczkach rozkładamy wybrany ugotowany makaron, na nim kładziemy porcję gotowanych żeberek i mięsa wołowego. Wlewamy bardzo gorący bulion. Grubo(...)kilka dni. Jeśli macie problem z dostaniem wołowej goleni, zróbcie ten ramen na żeberkach. SKŁADNIKI na 8 solidnych porcji 800-900g mięsnych żeberek, z kością 600-700g goleni wołowej, z kością 8 łyżek dobrego sosu sojowego 5 łyżek sosu rybnego 6-7 dużych ząbków czosnku 50g świeżego imbiru 6 goździków 5-6 gwiazdek anyżu 1 papryczka chili, suszona
Karo in the KitchenShoarma to danie charakterystyczne dla kuchni Bliskiego Wschodu. Arabska potrawa składa się z drobno pokrojonych kawałków mięsa smażonych na patelni - w oryginale opiekane na obrotowym rożnie
Słodka Stronaprzepuścić przez maszynkę. • Wymieszać z przyprawami i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. • Do masy mięsnej wlać zimną wodę i wyrobić na gładką masę. • Formować minikotleciki i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. • Wymieszać składniki sosu. • Każdą bułeczkę przekroić na pół i obie połówki posmarować sosem za pomocą pędzla
To co kochamIdealna propozycja na kolację lub lekki obiad. My uwielbiamy sałaty na różne sposoby, wręcz- wszystkie możliwe sposoby... Różne zestawy, różne sosy. Dzisiejszy jest na
Smaczne ZdroweKolejnym mięsnym przepisem, którym nasi goście i my delektowaliśmy się podczas wielkanocnego obiadu był pieczony Boczek faszerowany mięsem mielonym , który został podany na ciepło z sosem pieczeniowym . Gdy nie macie pomysłu, jak urozmaicić świąteczne menu, albo chcecie przygotować domową wędlinę, to my polecamy ten przepis, zaznaczam, że jest to potrawa dla miłośników mięsa, dla mięsnych smakoszy, szczególnie tych tłustych, gdyż
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięłyżek szczubych sól - szczypta woda wrząca - 0,5 szkl Dodatek mięsny: filet z kurczaka - 1 szt 3 łyżeczki przyprawy kebab-gyros tłuszcz do smażenia Dodatki warzywne: papryka żółta - 0,5 szt papryka czerwona - 0,5 szt bazylia świeża - listki kapusta pekińska ser żółty - 2 łyżki starty na drobnych oczkach Sos: majonez - 1 łyżka jogurt naturalny - 3 łyżki czosnek - 3 ząbki(...)minuty, następnie ciasto przykryć ściereczką, odstawić na 30 minut. Dodatek mięsny: Filety posypać przyprawą, odstawić na kilka minut. Po tym czasie usmażyć filety na tłuszczu, po usmażeniu pokroić w grubsze paski. Dodatki warzywne: Następnie kroimy kapustę pekińską i paprykę w cienkie paseczki. SOS Jogurt połączyć z majonezem, dodać przeciśnięty czosnek, i roztarte w dłoniach oregano
Kuchnia DanusiPyszne mięsko, dziczyzna i leśne grzybki. Dostałam gąski, idealnie do tego dania pasowały. Pokroić mięso na mniejsze kawałki, odciąć wszystkie błonki i tłuszczyk. Włożyć mięso do
Kuchnia Pokoleńprzepis dla miłośników mięsa :-) Tym razem zrazy wieprzowe, zawijane z szynką oraz ogórkiem konserwowym, podane w sosie własnym z dodatkiem słodkiej śmietanki. Idealny dodatek do klusek śląskich lub kaszy gryczanej. W moim rodzinnym domu nie pamiętam, aby moja mama przygotowywała jakikolwiek rodzaj roladek mięsnych, więc tego niestety nie mogłam się od niej nauczyć. Staram się sama wykombinować coś ciekawego(...)praktycznie całe były przykryte. Dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie i dusimy na małym ogniu przez 40-45 min. Gdy zrazy będą gotowe to wyciągamy je z powstałego sosu i dodajemy do niego majeranek, sól i pieprz do smaku. Pozostałą mąkę mieszamy z 5 łyżkami zimnej wody, wlewamy do niej chochelkę gorącego sosu, mieszamy i wlewamy z powrotem do garnka
kulinarne odsłony patisolą , pieprzem i oregano. Dodajemy śmietanę i gotujemy ok. 5 minut ciągle mieszając. CAŁOŚĆ : Naleśniki po całości smarujemy mięsnym farszem. Zakładamy boki do środka i zwijamy w roladki. Układamy obok siebie w foremce ( polecam silikonową keksówkę! ) Polewamy dośc gęsto przygotowanym sosem. Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 30 minut. Zajadamy gorące
Ostra na SłodkoTym przepisem zajęłam I miejsce w konkursie "makaronowe love" w Polska Gotuje :) Składniki na 2 porcje: 0,5 kg polędwiczki wieprzowej ok.20 suszonych grzybków 100
Bon Appetit MałgorzatyNiby tradycyjne gołabki,lecz zmieniony smakowo farsz mięsny i troszkę inny sosik czynią je o wiele smaczniejszymi, polecam Składniki: 1 głowka kapusty pól kg mięsa mielonego 1 szklanka ryżu 3 plastry suszonych pomidorów łyżeczka bazylii ząbek czosnku sól , pieprz sos: bulion warzywny 2,5 l 1 mały słoik sosu ajvar- przetarte bakłażany i papryka- do kupienia gotowy, można też zrobić(...)osolonej wodzie. Na każdy liśc nakładamy porcję masy mięsnej ok 2 łyżek. Każdy liść zawijamy w kopertę, układamy do dużego garnka. Tak postępujemy z całą kapustą. Poukładane gołabki zalewamy bulionem, dodajemy pokrojone w plastry marchewki, dajemy sól i pieprz. Gotujemy ok. 45 minut. Po tym czasie szklankę bulionu rozrabiamy z sosem ajvar,wlewamy do garnka, gotujemy razem ok 20 minut
Z Majeczką w kuchniFajny sposób na jajka na twardo :).Można podawać jako danie obiadowe lub na zimno jako przystawkę lub przekąskę.W przekroju też prezentują się ciekawie.Ja podałam jako danie główne z sosem tatarskim SKŁADNIKI 600-700g mięsa mielonego 8 jajek 250g szpinaku mrożonego rozdrobnionego bułka namoczona w mleku lub wodzie sól,pieprz olej do smażenia bułka tarta WYKONANIE Mrożony szpinak wrzucamy(...)wlewam na patelnię trochę więcej oleju i też się usmażą trzeba tylko częściej przewracać bo mogą się przykleić do patelni.Usmażone mięsne kuleczki osączamy na papierowym ręczniku.Podajemy jak lubimy,na ciepło na zimno.Ja podałam z sosem tatarskim . SMACZNEGO
Mała w garnku miesza