sos do mięsa - 2147 przepisów (strona:80/144)

Pomidory faszerowane mięsem 164

kostkę, wrzucamy na patelnię i podsmażamy na oliwie 10 minut. Następnie do cebuli i czosnku, dodajemy mięso, sól, pieprz, cukier, paprykę słodką oraz chili i podsmażamy kolejne 5 minut. Dodajemy posiekane środki pomidorów oraz posiekaną pietruszkę i podsmażamy do wyparowania prawie całego sosu. Pomidory napełniamy tak przygotowanym farszem. Na górze farszu kładziemy plasterek mozzarelli. Pomidory przykrywamy odkrojonym kapeluszem. Do naczynia

Smak mojego domu
Tatar 79

ogórki i paprykę. Całość  razem z grzybami i oliwkami układamy na bokach półmiska. Mięso wyjmujemy z lodówki, formujemy w porcje i  układamy na  środku półmiska. Jeżeli lubimy tatara z żółtkiem jajka,  możemy je podać w  oddzielnej miseczce np. do sosów, lub na stołowej łyżce

Miód i pieprz
Proste i pyszne sajgonki z warzywami i mięsem 177

Składniki, około 10 sztuk: 300 g drobno zmielonego lub posiekanego mięsa (u mnie łopatka wieprzowa) 1 mała cebula 1 marchewka 1 łyżeczka startego imbiru 1 jajko 2 ząbki czosnku 10 sztuk małego papieru ryżowego 3 łyżki sosu sojowego 0,5 łyżki oleju sezamowego 1 łyżka natki pietruszki 1/4 pora 200 g makaronu sojowego lub ryżowego 10 suszonych grzybów mun (gotowane

cooklife
Muszle makaronowe z wołowiną i pieczarkami. 340

następnie wyłożyć go tak aby się nie posklejał. Na patelni smażymy na maśle mięso, dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę, pieczarki obrane i pokrojone oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawiamy, zmniejszamy ognień i dodajemy pomidory z bulionem. Gotujemy aż powstanie sos ale nie za gęsty.Blachę albo naczynie przeznaczone do pieczenia smarujemy oliwą, każdą muszelkę nadziewamy gęstym farszem

Niezły Młynek
Kurczak z ryżem po włosku / Italian chicken and rice 189

Dziś przedstawiam bardzo fajne danie jednogarnkowe. Soczysty kurczak pieczony w ryżu z dodatkiem suszonych pomidorów, oliwek, papryki i sosu pomidorowego z ziołami – świetny pomysł na łatwy obiad. Oprócz tego, że danie jest bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu, pozostaje nam później mało zmywania, gdyż wszystko przygotowujemy dosłownie w 1 patelni. Polecam! Scroll down for recipe in English Kurczak(...)tarty parmezan do podania posiekana natka pietruszki do podania Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 200 oC. W dużej, żaroodpornej patelni rozgrzej olej, włóż natarte solą i pieprzem mięso i obsmaż na średnim ogniu przez 3-4 minuty z każdej strony, do ładnego zarumienienia. Dodaj cebulę, czerwoną paprykę i czosnek i smaż przez około 3 minuty, do ich lekkiego

karmelowy
Pierogi z serem i pysznym sosem z czerwonego wina i malin. 170

Pyszne pierogi ze słodkim waniliowym twarogiem,  na fenomenalnym sosie z czerwonego wina z malinami.  Nie będę się rozpisywała się nad doznaniami  smakowymi  i wizualnymi tego dania, ponieważ na samo wspomnienie  już cieknie mi ślinka. Składniki: Ulubione ciasto na pierogi. Każdy z nas ma inny przepis, przepis mamy, teściowej, babci, na oko.... Ja robię(...)cukier 1 żółtko można dodać jeszcze np rodzynki Ser zemleć w maszynce do mięsa, można przepuści przez praskę do ziemniaków, bądź w zupełności wystarczy rozdrobnić widelcem. Doprawić do smaku cukrem i mieloną wanilią na koniec doda żółtko, lub całe jajko. Dokładnie wymieszać i gotowe.   Sos: 200 ml wina czerwonego u mnie czerwone wino Celebro cukier lub miód skórka

Malinowe Pocałunki
Pulpety w sosie warzywnym 159

majeranek, i wszystko to-czym lubicie przyprawiac mielone:) Sos: 2 średnie marchewki 1 średnia pietruszka 1/2 czerwonej papryki Ok. 10cm białej części pora 1 łyżka jogurtu greckiego lub serka śmietankowego (u mnie serek wystąpił, zamiennie-bo jogurtu zabrakło :)) Kostka rosołowa Sól, pieprz Płatki moczymy w mleku ok. Pół h. Do miesa dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę i pietruszkę,odciśnięte(...)około 10 min.  Z masy mięsnej formujemy małe pulpety i wrzucamy je do gotujących się warzyw. Diusimy wszystko kolejne 15 min.  Po tym czasie pulpety wyciągamy z sosu, zageszczamy go jogurtem/serkiem. Pulpety wracają do gotowego sosu:) U mnie standardowo do obiadku kasza

Mamuśka wraca do formy
Stek z rekina. 142

naprawdę bardzo smaczne ,delikatne mięso z rekina. Stek z rekina saute. Stek odmrozić w lodówce ,wyjąć i osuszyć ręcznikiem papierowym . Posypać solą i białym pieprzem ,oprószyć lekko mąką . Na każdym filecie położyć listek limonki lub skropić sokiem . Smażyć na oleju z masłem po 5-7 min z każdej strony. Czas smażenia zależy od grubości steku. Sos norweski

Kulinarny karnet Christophera
łopatka gotowana w sosie śmietankowym... 152

zupy np. pomidorowej z łopatki ugotowanej usunąć kość, mięso posypać mąką, papryczką chili zmieloną i na gorącym oleju podsmażyć z każdej strony wlać wywar, dodać ziele i liść i gotować na mniejszym ogniu z 10 minut do smaku doprawić maggi, śmietanę 18% wymieszać z mąką, ciut wodą i mieszając zagęścić sos - wsypać natkę pietruszki groszem z marchewką ugotować do miękkości

W Mojej Kuchni Lubię
Kluski kładzione z dyni z pulpecikami w sosie warzywno - pieczarkowym 146

pieprz do smaku Składniki na sos: 150 g mrożonej marchewki z groszkiem 100 g pieczonej dyni 150 g pieczarek 1 mała cebula kilka listków pietruszki 0,7 l bulionu drobiowego 0,5 szklanki mleka 3,2% 1 łyżka masła 1 łyżka mąki sól i pieprz do smaku * kilka kawałeczków pieczonej dyni Sposób przygotowania: Mięso zmielić i połączyć z jajkiem bułką(...)dodać marchewkę i groszek. Zalać bulionem i zagotować. Do warzyw wrzucić  uformowane pulpeciki. Gotować do miękkości około 12-15 minut. Do mleka wsypać mąkę, rozmieszać i dodać do sosu, doprawić solą i pieprzem .  Dynię przekroić na pół, oczyścić z pestek i pokroić w plastry. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nim  warzywo, skropić  oliwą

Gosia gotuje
MEGA ŻEBERKO Z BOCZKIEM 115

marchewką - zalewamy nasze żeberka trzema szklankami wody potrzebujemy więcej, dolewamy więcej. Woda musi przykryć nasz mięso. Dusimy całość pod przykryciem ok 1.30 minut - sprawdzając co jakiś czas czy nie przywiera do garnka, oraz w celu odwrócenia żeberka. Jeśli mięsko jest miękkie a sos odpowiednio gęsty serwujemy nasze danie z ziemniaczkami oraz surówką. U mnie Coleslaw

BezglutenowaIzabela
Potrawka z zająca 111

kawałki. Oprószyć solą i pieprzem. Słoninę pokroić w plasterki a następnie w kostkę, podsmażyć. Dodać mięso, które obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano. Wsypać paprykę, mąkę, wymieszać. Wlać wino, dokładnie wymieszać, dodać listek laurowy. Dusić do miękkości pod przykryciem. W przypadku gdy sos za bardzo odparuje dolać trochę bulionu lub wody. Podałam z kluskami kładzionymi i mizerią. zastawa

królestwo garów
Sałatka z makaronem ryżowym 198

dodajemy zblanszowane marchewkę i brokuł, parmezan ścieramy na tarce o grubych oczkach, dosypujemy gorące orzeszki, polewamy sosem. upieczone udka oddzielamy od kostek makaron przyrządzamy wg receptury z opakowania- czyli wrzucamy na 3 minuty do wrzątku na talerze nakładamy porcję sałatki, odrobinę makaronu i mięso z udek. Smacznego

Luźna Kuchnia
Roladki z kurczaka z kasztanami, żurawiną i serem lazur 140

Filety z kurczaka to chyba u mnie najbardziej pospolite mięso. Robi się je szybko i na wiele sposobów. Najczęściej jemy w postaci kotletów, niekoniecznie w panierce, lub pokrojone w kostkę i podsmażone z cebulą, czasem w sosie jogurtowym. Dziś jednak podaje kurczaka w bardziej eleganckiej i wytrawnej formie, w postaci roladek z kasztanami, żurawiną i serek lazur. Ciekawy smak dania

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka z kurczakiem, morelami i czereśniami 126

przyprawy do kurczaka olej do smażenia Sos: Kilka listków pokrojonej miety 1 łyżeczka miódu 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka oleju sól i pieprz do smaku kilka płatków chili Sposób wykonania: Fileta umyć, osuszyć, pokroić w drobne paseczki i obtoczyć w przyprawie do kurczaka. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i wrzucić mięso. Smażyć z obu stron na złoty kolor(...)morele, oraz przekrojone na pół czereśnie. Jajka obrać przekrić na mniejsze kawałki i przecisnąć przez praskę do wyciskania czosnku. Tak powstałymi wiórkami posypać sałatkę. W miseczce połączyć wszystkie składniki sosu i polać nim sałatkę zaraz przed podaniem. Udekorować koperkiem i gałązkami tymianku. Smacznego

Gosia gotuje