DANIE? w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. MARYNATA (1 min): do średniej miski wlewamy 4 łyżki sosu sojowego, dodajemy drobno pokrojone 3 ząbki czosnku, świeżo zmielony pieprz oraz szczyptę soli. 2. WIEPRZOWINA (3 min): kawałek schabu kroimy w plastry, które lekko rozbijamy tłuczkiem, aby zmiękczyć strukturę mięsa. Następnie kroimy w prostokątne kawałki, które wrzucamy do marynaty, mieszamy i wkładamy do lodówki najlepiej(...)starając się go nie połamać. Mieszamy i odstawiamy na ok. 4 min do napęcznienia. Po tym czasie odsączamy go z wody. 6. PRZYPRAWY (5 min): do miseczki po marynowaniu mięsa dodajemy pozostałe przyprawy (chili, kolendrę, imbir), cukier lub miód oraz sok z cytryny lub limonki. Jeśli lubicie bardziej kwaśne, dodajcie z całej cytryny lub dwóch limonek. Mieszamy i wlewamy
Nerds Kitchenzapewniam, że warto efekt końcowy wynagrodzi nam czas oczekiwania :) Polecam :) Składniki - 60 dkg serc indyczych - 2 duże marchewki - 1 cebula - liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, czosnek mielony, sól, sos sojowy - olej Wykonanie Serca moczę w zimnej wodzie, dokładnie oczyszczam, wycinam zbędne żyłki i tłuszczyk, kroję na połówki i w paseczki. Marchewkę obieram kroje w słupki, cebule w większa kosteczkę. Pokrojone(...)listek laurowy, ziele angielskie, majeranek, czosnek, zalewam niewielką ilością wrzącej wody ( tak aby tylko przykryła mięso ), przykrywam pokrywka i duszę na wolnym ogniu. Kiedy serca są już na wpół miękkie dodaje marchewkę i cebulkę. Całość duszę do całkowitej miękkości. Na końcu doprawiam solą, lub sosem sojowym. Tak uduszone serca można podać na dwa sposoby: duszone w własnym sosie z dodatkiem
Kuchnia z widokiem na ogródbulionu warzywnego i dusić do miękkości . Jeśli woda za szybko odparuje a mięso będzie jeszcze twarde to dolejcie wody lub bulionu warzywnego.Tak przygotowane mięsko z warzywami można już podawać. Jeśli chcecie zrobić z tego sosik dolejcie wody i dodajcie sos pieczeniowy wymieszany w odrobinie wody.Potrawkę można podawać z ziemniakami , ryżem lub dowolną kaszą Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilipytający mnie co chwilę: czy jeśli kupię karkówkę, to zrobisz ją w tym białym sosie?Tak więc, żeby zadowolić T. karkówka wylądowała na stole i w urodzinki Skarbka i w pierwsze święto Bożego Narodzenia :)Składniki:1 kg karkówki wieprzowejsólpieprz2 ząbki czosnkumajeranek2 cebuleolejmąkakilka ziaren jałowca (opcjonalnie)Mięso nacieramy przyprawami (jałowiec mielimy) i obkładamy plastrami cebuli. Odstawiamy na co najmniej godzinę
chwile dla mnieW weekend na ekranach naszych telewizorów pojawił się ostatni odcinek V serii serialu "Gra o tron". Jako fanka serialu i gotowania mam oczywiście w domu
Miksturownikochoty bawić się w długie gotowanie. A wiem, że nie pogardzi zupami z torebek, więc ten rosół spełni jego oczekiwania. Postanowiłam je trochę wzbogacić dodając do nich trochę mięsa pod postacią klopsików z dodatkiem kaszki manny, wg mnie jest to idealny i łatwy do zrobienia dodatek. Przy tym zupa będzie bardziej pożywniejsza, co jest ważne dla faceta. Dostał też(...)pomidorową. Zupy te wg opisu na opakowaniu są w 100 % są naturalne bez konserwantów, glutaminianu sosu i barwników, do tego smakują jak wskazuje nazwa na danym opakowaniu. Polecam więc Rosół z klopsikami po studencku W pierwszej kolejności przygotowujemy klopsiki z 20 dag mielonego mięsa wieprzowego, np. z szynki lub łopatki, dodajemy 4 łyżki kaszki manny, 1 jajko, 1 łyżkę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPolecam bardzo prostą ale pyszną zapiekankę makaronową. Do jej przygotowania wystarczy tylko makaron, sos beszamelowy i ser. Ja użyłam serów dojrzewających, które mają ostrzejszy smak ale
Monia miesza i gotujeKurczak w sosie curry to od jakiegoś czasu ulubione danie moich dzieci. Sama też bardzo lubię i naprawdę bardzo często je przyrządzam. Danie jest szybkie i
kuchnia doskiWarstwa zewnetrzna: 250g miesa mielonego 3/4 szklanki bulguru 1 cebula 1 lyzeczka kminu czarny pieprz, swiezo zmielony Farsz: 250g miesa mielonego 1 cebula garsc posiekanych pistacji sol, pieprz 0,5 lyzeczki mielonego ziela angielskiego 0,5 lyzeczki cynamonu garsc pistacji Sos: 2 lyzki jogurtu 2 lyzki majonezu 4 zabki czosneku wycisnietego przez praske Przygotowanie: Warstwa zewnetrzna: Bulgur namoczyc
Codzienne Gotowaniepestek winogron (lub inny do smażenia w wysokiej temperaturze) i dokładnie obsmażyć roladki z każdej strony, by zamknąć mięso. Obsmażone roladki przełożyć do rozgrzanego naczynia żaroodpornego, wstawić bez przykrycia do piekarnika i piec 3 godziny. Swoje roladki podałem z sosem z soku z granatu oraz z ryżem barwionym kurkumą
W SMAKpodsmażone na złoty kolor zalać wrzątkiem. Pokroić w kostkę paprykę i dodać do mięsa. Dusić wszystko do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie zagęścić rozbełtaną mąką z wodą. Smażyć placki na całej patelni ( grubsze niż na zwykłe placki ziemniaczane), podawać z sosem. Smacznego A tak wygląda gulasz na patelni: function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined
dom-agi.plgodzin. Po pierwszych 30-40 minutach grillowania natrzeć przygotowaną glazurą. Przed cięciem i serwowaniem kurczaka z rożna pozwolić mięsu odpocząć około 5-10 minut.Kurczak z rożna Huli Huli Oto kolejny przepis na kurczaka z rożna do wypróbowania. Słodki sos nadaje temu kurczakowi z rożna autentyczny hawajski smak. Możemy go podawać z grillowanymi warzywami lub szaszłykami warzywnymi z grilla. Składniki
naRuszcieOstatnio na moim blogu zdecydowanie za dużo było kurczaka, gdyż jest to ulubione mięso mojego połówka:). Nadeszła jednak pora na zmianę i dziś proponuję soczyste kotlety schabowe z kostką z karmelizowanymi gruszkami, podane w sosie cydrowym. Danie jest bardzo łatwe w przygotowaniu, a przy tym bardzo smaczne. Polecam na obiad po zabieganym dniu w pracy. Scroll down for recipe English
karmelowyprzyprawę czerwone curry po tajsku dolać 3 szklanki wody, doprawić maga kucharka i solą, dusić z 30 minut gdy mięso jest już dobre to je wyjąc na talerz do wywaru wlać 1/2 szklanki słodkiej śmietany 12% i blenderem wszystko zmiksować sos jest zagęszczony i to bez mąki podać z ryżem, ziemniakami lub z czym lubisz........SMACZNEGO!!! czerwone curry po tajsku
W Mojej Kuchni Lubięwyciśnięty sok z 4 pomarańczy (do wykorzystania na marynatę, do nadzienia oraz do pieczenia), bulion (pół szklanki, zobacz uwagę poniżej). sól, świeżo zmielony pieprz, 100 ml śmietanki 30% (do sosu) świeży tymianek. Marynata: 2 łyżki oliwa z oliwek, łyżka miodu, 3 łyżki soku z pomarańczy. Nadzienie (proporcje wg uznania, ja zastosowała mniej więcej w takich proporcjach, jak na zdjęciu(...)której na pewno jest mniej niż w kostce rosołowej). Jeszcze raz posmarować mięso marynatą. Piec bez przykrycia przez godzinę w temperaturze 180°C, co jakiś czas podlewając. W ostatniej fazie na ok. minutę przed wyjęciem z pieca roladę posypać świeżym tymiankiem. Po wyjęciu z naczynia zlać sos i zagęścić go śmietanką. Smacznego
Delicious Titbits