sos do mięsa - 2147 przepisów (strona:74/144)

Polskie spaghetti BOLOGNESE 263

przesmażamy na oleju. 2/ Gotujemy wd przepisu na opakowaniu makaron w osolonej wodzie z odrobiną oleju. 3/ Przesmażone mięso przyprawiamy lubczykiem i majerankiem i dodajemy przecier - mieszamy dokładnie i podgotowujemy chwilkę.  4/ Wykładamy makaron na talerz, na środek dajemy mięsny sos, posypujemy twarogiem i obowiązkowo dodajemy listki melisy/(świetnie przełamuje smak) SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Lekki pasztet drobiowy 338

mięsa, to dopiekam obserwując czy sok przestał "kipieć" - wówczas wyłączam piecyk Wyjąć blaszkę z piekarnika i odkroić mięso od brzegów. Zostawić do wystygnięcia - ja studzę pasztet na kratce nad zlewem Można podawać w plastrach na półmisku jako przekąskę z sosami. Ja najbardziej lubię do kanapek z ogórkiem kiszonym: ) Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Kurczak curry z suszoną śliwką 133

jako dodatek do kanapek. Jest to jedno z dwóch dań mięsnych z owocami, które lubię. Drugie to kurczak w sosie słodko-kwaśnym . Kiedyś bardzo często jadałam kurczaka z ananasem, ale znudził mi się i tak naprawdę to zraziłam się do mięsa z owocami. Myślę, że taki kurczak curry może być również podany jako danie obiadowe np. z ryżem.  Składniki

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Łopatka duszona z białą cebulą 409

niewielkim ogniu do całkowitego wygotowania bulionu. Cebulę obieramy i kroimy w pół plastry, kiedy bulion się wygotuje podsmażamy mięso, podlewamy przywar 200 ml wody i wrzucamy cebulę, doprawiamy, mieszamy całość i dusimy pod przykryciem około 10 minut.  Podajemy z ulubionym sosem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Stripsy Rybne 188

zamykamy i potrząsamy energicznie tak aby mąka "sama" pokryła kawałki mięsa. Mąki nie należy dociskać do mięsa.Stripsy smażymy w głębokim oleju na złoty kolor (przez ok. 4-5 minut z każdej ze stron). Podajemy z dowolnymi sosami. Polecam czosnkowy i koperkowy i słodki sos chili.Moje posty

Słodka Strona
Zapiekanka z włoską kapustą 182

brzegów,na mięsie układamy warstwę z liści kapusty i marchewkę.Wykładamy pozostałe mięso i przykrywamy pozostałymi liśćmi.   Wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do temperatury 160 st. C na 45 minut.   Zapiekanka jest gotowa.   Wystarczy skropić sosem pomidorowym, do tego ogóreczki kiszone z cebulką i mniam, mniam !Smacznego

Maminek kulinarny
Makaron z zielonym pesto i grillowanym kurczakiem... 200

dalmatyńskich  - pół łyżeczki pieprzu ziołowego - sól, pieprz - opakowanie świeżego makaronu włoskiego MARYNATA DO KURCZAKA: - 4 łyżki sosu słodko- ostrego - pół łyżeczki pieprzu cayenne (chilli)  PRZYGOTOWANIE: Kroimy naszą pierś w paski, w miseczce rozrabiamy marynatę i wkładamy w nią mięso. Odstawiamy na 30- 40 min. Następnie rozgrzewamy olej na patelni. Podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w piórka

Zainspiruj się kuchnią
Chutney mango 239

gęsty sos z owoców i warzyw do potraw mięsnych i wegetariańskich. Jak podaje ciocia Wiki: „W Polsce odpowiedniki sosów typu chutney znane były od bardzo dawna (pojawiają się nawet przepisy z XVII w.) pod nazwą gąszcze” (klik). Zawsze lubiłem połączenie mięsa i słodko/ostrych smaków. Na początek zdecydowałem się na chutney mango. Właściwie to planowałem zrobić sałatkę z piersi kurczaka

Gotuj z Misiem
Grillowana karkówka z fasolową sałatką 252

czosnku1 łyżka przyprawy do karkówki z grilla1 łyżeczka musztardy delikatesowejPrzygotować marynatę. Dokładnie wymieszać olej, sok z cytryny, musztardę, sos sojowy, przyprawę do karkówki, miód oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Do marynaty włożyć plastry karkówki i dokładnie wymieszać aby marynata pokryła mięso. Odstawić na minimum godzinę (ja marynyję mięso przez całą noc). Grillować aż mięsko ładnie się zarumieni, często obracać

Monia miesza i gotuje
Sałatka z zupek chińskich 1746

poszatkować, pora pokroić w paski i sparzyć gorącą wodą na sitku. Do dużej salaterki dodać pokrojone wyżej warzywa, mięso i odcedzoną kukurydzę. Makaron pokruszyć, zalać wodą, trzymać pod przykryciem zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić. Dodać do reszty składników. Przygotować sos: majonez, curry, ostra papryka, sól, pieprz i saszetki z przyprawą z zupek wymieszać. Gdy dodajemy saszetki to uważać

Fabryka pomysłów
Tortilla z suszonych pomidorów i bazylii z drobiowymi kęskami i mixem sałat 186

jajko dodatkowo : bułka tarta olej do smażenia składniki na sos: mały jogurt naturalny 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy 2 ząbki czosnku koperek (opcjonalnie) dodatkowo: placki tortilli  (tradycyjne placki tortilli możecie zrobić sami - przepis znajdziecie np.TUTAJ, ) sałata lodowa, rukola (lub mix sałat) czerwona cebula pomidor ogórek Mięso myjemy, osuszamy, porcjujemy na mniejsze kawałki, oprószamy solą, pieprzem, curry i ziołami

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Tarte z portobbello i borowikami w sosie z gorgonzoli 196

Oszalejecie na punkcie tego zestawu. Tarte kluseczki jak u babci, aromatyczne borowiki, brązowe pieczarki portobello o smaku pieczonego mięsa, kremowa gorgonzola ze śmietaną i aromatyczna macierzanka (zapach bardziej intensywny od tymianku), idealnie pasująca do grzybów i sera. Jeśli szukacie prostych i zarazem wyjątkowych potraw, ta bez wątpienia powinna trafić na Waszą listę przebojów kuchennych. Użyte składniki są dostępne przez cały(...)czosnek. Dodać wino i posiekane grzyby, dusić minutę żeby alkohol odparował. Dodać wodę z grzybów (przelewając ją przez sitko), połowę bulionu i suchy makaron. Gotować 12 minut, kontrolując gęstość sosu (dodać więcej bulionu jeśli sos będzie zbyt gęsty). Doprawić solą i pieprzem. Makaron gotowany w sosie wchłonie aromaty i jednocześni lekko go zagęści. Pod koniec gotowania dodać śmietanę

SzczyptaSmaQ
Naleśniki z maskarpone i wędzonym łososiem z sosem czosnkowym 178

się lekko zrumienią.. Łososia przepuścić przez maszynkę do mięsa, dodać  do niego ser, pokrojony koperek, sól i pieprz. Wymieszać i przełożyć do szprycy. Farsz ułożyć na środku każdego placka i zwinać  je w rulony. Śnietanę połączyć z majonezem i rozgniecionym czosnkiem. Dodać sól i pieprz, wymieszać. Polać sosem naleśniki i posypać koperkiem. Smacznego

Gosia gotuje
Kurczak po indyjsku z warzywami w sosie masala 201

Chciałbym zaproponować Wam garstkę indii na talerzu. Soczyste kawałki kurczaka w gęstym, aromatycznym i pikantnym sosie. Złagodzonym aksamitnym mlekiem kokosowym. Jako dodatek do dania proponuję kaszę kuskus. Idealnie pasowała.  Czas przygotowania: 40 min.Porcja dla 6 osóbKoszt przygotowania: 17,00 złSKŁADNIKI:500 g mięsa z kurczaka ( użyłem udek)2 czerwone papryki1 puszka pomidorów2 cebule1 puszka mleka kokosowego3 łyżeczki przyprawy indyjskiej(...)masala(goździk, gałka muszkatołowa, cynamon, kumin, kolendra, koper włoski, czarny pieprz i kozieradka)4 plasterki świeżego imbiru1 łyżeczka czerwonej papryki słodkiej1/2 łyżeczki chillisól, pieprznatka pietruszki lub kolendraPRZYGOTOWANIE:Mięso z kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy na niewielkie kawałki. Na oliwie podsmażamy posiekaną w piórka cebulę. Dodajemy kawałki kurczaka i wszystko razem smażymy. Dodajemy paprykę pokrojona w kostkę i świeżo starty imbir

kulinarnyJa

Proponowane wyszukiwania