sos do mięsa - 2147 przepisów (strona:74/144)

Pulpeciki w sosie kokosowym z serem kozim 191

pomarańcza 2 szalotki 200 g kaszy pęczak pieprz sól słodka papryka ostra papryka 1 czerwona papryka 100 ml mleczka  kokosowego 1 łyżka masła 3 plasterki sera koziego Przygotowanie: mięso mieszamy z solą i pieprzem, rozgniecionym czosnkiem i posiekaną szalotką formujemy niewielkie kuleczki, które podsmażamy na odrobinie oleju rzepakowego dokładamy fileciki z pomarańczy kaszę gotujemy według informacji na opakowaniu(...)kosteczkę paprykę pulpeciki zalewamy mleczkiem kokosowym, dodajemy masło doprawiamy solą i pieprzem oraz papryką wedle uznania ścieramy skórkę z limonki, dokładamy pokruszony ser kozi serwujemy gorące z kaszą i sosem:) smacznego

Luźna Kuchnia
Schab pieczony z żurawiną w sosie żurawinowym i karmelizowanymi jabłkami 181

polecam dzisiejszy przepis. Skladniki : schab okolo 1 kg200 g swiezych zurawingarstka zurawiny suszonejkilka orzechow wloskich2 marchewki1/2 pietruszkigruby plasterek selerakawalek porasol,pieprz,olejrozmaryn (tymianek,majeranek) 1 lyzka miodu1 lyzeczka ciemnego sosu balsamicznego250-300 ml bulionu warzywnego 2 jablka2 lyzki masla2 lyzki brazowego cukru trzcinowego3-4 gozdzikisok z 1/2 cytryny.Wykonanie:Dzien wczesniej wieczorem przygotowac marynate do schabu z ulubionych ziol,oleju,soli(...)rekawie foliowym.Mieso wyjac z naczynia i przykryc folia,by odpoczelo.Sos z pieczenia miesa z warzywami i zurawina zlac do rondelka i zblendowac.Gdy jest za gesty rozrzedzic bulionem.Wsypac odlozona zurawine i gotowac jeszcze okolo 10 minut, az zmieknie.Doprawic miodem i octem balsamicznym do smaku.Tak przygotowany sos bedzie ciekawie wygladal z plywajacymi kulkami zurawiny,lecz bedzie w kolorze pieczeniowymtzn.straci czerwony kolorek.Gdy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tagliatelle szpinakowe z łososiem w sosie śmietanowo-imbirowym z pietruszką ;-) 181

dodajemy pokrojonego w kostkę łososia i drobniutko pokrojony imbir, skrapiamy cytryną, bardzo delikatnie smażymy mięso łososia, tak aby się nie pokruszyło, około 4-5 minut, zdejmujemy z ognia, wlewamy śmietankę około 1/3 szklanki, stawiamy na kuchni, na małym gazie odparowujemy, jak sos zgęstnieje dodajemy natkę pietruszki, i tagliatelle, wszystko łączymy na patelni. Za pomocą łyżki formujemy "gniazdo

SMYKWKUCHNI
Roladki schabowe w sosie musztardowym 164

Roladki schabowe w sosie musztardowym to propozycja na pyszny obiad. Klasyczny farsz: ogórek kiszony, cebula, boczek i musztarda tym razem stanowią farsz roladki z chudego mięsa wieprzowego zamiast ciężkiej wołowiny. Proste i efektowne danie. Wspaniale komponuje się z kaszami, kopytkami lub śląskimi kluskami. Można od razu przygotować więcej i ogrzać kolejnego dnia. Jest ktoś kto nie lubi roladek? Składniki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Między Bułkami – Al. Jerozolimskie 23 – recenzja 164

więc zdecydowałam się na Cowboya (burger wołowy z serem cheddar i bekonem). Bardzo podobało mi się, że porcja miesa i dodatków nie jest przesadnie duża, więc można go jeść rękami a nie tylko widelcem. Osobiście lubię, gdy burger ma więcej sosu barbecue, ale często źle się to kończy dla mojej sukienki, więc może lepiej w tę stronę. Do tego miałam

Ugotowane pozamiatane
Chińskie pierożki Jiaozi gotowane na parze 232

gładkie. Przykrywamy ciasto ściereczką i odstawiamy na 20-30 minut. W tym czasie przygotowujemy farsz. Farsz: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1/2 szklanki drobno pokrojonego pora 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka tartego świeżego imbiru 3 łyżki sosu sojowego szczypta białego pieprzu Wszystkie składniki farszu dokładnie mieszamy. Ciasto kładziemy na blat posypany mąką i rozwałkowujemy jak najcieniej

Smakowity Blog Kulinarny
Polskie spaghetti BOLOGNESE 252

przesmażamy na oleju. 2/ Gotujemy wd przepisu na opakowaniu makaron w osolonej wodzie z odrobiną oleju. 3/ Przesmażone mięso przyprawiamy lubczykiem i majerankiem i dodajemy przecier - mieszamy dokładnie i podgotowujemy chwilkę.  4/ Wykładamy makaron na talerz, na środek dajemy mięsny sos, posypujemy twarogiem i obowiązkowo dodajemy listki melisy/(świetnie przełamuje smak) SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Lekki pasztet drobiowy 333

mięsa, to dopiekam obserwując czy sok przestał "kipieć" - wówczas wyłączam piecyk Wyjąć blaszkę z piekarnika i odkroić mięso od brzegów. Zostawić do wystygnięcia - ja studzę pasztet na kratce nad zlewem Można podawać w plastrach na półmisku jako przekąskę z sosami. Ja najbardziej lubię do kanapek z ogórkiem kiszonym: ) Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Kurczak curry z suszoną śliwką 115

jako dodatek do kanapek. Jest to jedno z dwóch dań mięsnych z owocami, które lubię. Drugie to kurczak w sosie słodko-kwaśnym . Kiedyś bardzo często jadałam kurczaka z ananasem, ale znudził mi się i tak naprawdę to zraziłam się do mięsa z owocami. Myślę, że taki kurczak curry może być również podany jako danie obiadowe np. z ryżem.  Składniki

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Łopatka duszona z białą cebulą 395

niewielkim ogniu do całkowitego wygotowania bulionu. Cebulę obieramy i kroimy w pół plastry, kiedy bulion się wygotuje podsmażamy mięso, podlewamy przywar 200 ml wody i wrzucamy cebulę, doprawiamy, mieszamy całość i dusimy pod przykryciem około 10 minut.  Podajemy z ulubionym sosem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Stripsy Rybne 174

zamykamy i potrząsamy energicznie tak aby mąka "sama" pokryła kawałki mięsa. Mąki nie należy dociskać do mięsa.Stripsy smażymy w głębokim oleju na złoty kolor (przez ok. 4-5 minut z każdej ze stron). Podajemy z dowolnymi sosami. Polecam czosnkowy i koperkowy i słodki sos chili.Moje posty

Słodka Strona
Zapiekanka z włoską kapustą 168

brzegów,na mięsie układamy warstwę z liści kapusty i marchewkę.Wykładamy pozostałe mięso i przykrywamy pozostałymi liśćmi.   Wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do temperatury 160 st. C na 45 minut.   Zapiekanka jest gotowa.   Wystarczy skropić sosem pomidorowym, do tego ogóreczki kiszone z cebulką i mniam, mniam !Smacznego

Maminek kulinarny
Makaron z zielonym pesto i grillowanym kurczakiem... 187

dalmatyńskich  - pół łyżeczki pieprzu ziołowego - sól, pieprz - opakowanie świeżego makaronu włoskiego MARYNATA DO KURCZAKA: - 4 łyżki sosu słodko- ostrego - pół łyżeczki pieprzu cayenne (chilli)  PRZYGOTOWANIE: Kroimy naszą pierś w paski, w miseczce rozrabiamy marynatę i wkładamy w nią mięso. Odstawiamy na 30- 40 min. Następnie rozgrzewamy olej na patelni. Podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w piórka

Zainspiruj się kuchnią
Chutney mango 224

gęsty sos z owoców i warzyw do potraw mięsnych i wegetariańskich. Jak podaje ciocia Wiki: „W Polsce odpowiedniki sosów typu chutney znane były od bardzo dawna (pojawiają się nawet przepisy z XVII w.) pod nazwą gąszcze” (klik). Zawsze lubiłem połączenie mięsa i słodko/ostrych smaków. Na początek zdecydowałem się na chutney mango. Właściwie to planowałem zrobić sałatkę z piersi kurczaka

Gotuj z Misiem

Proponowane wyszukiwania