sos do mięsa - 2147 przepisów (strona:78/144)

Nuggetsy z piekarnika 401

panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku, a następnie w płatkach kukurydzianych. Opanierowane mięso wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut. W połowie pieczenia możemy przewrócić nuggetsy na drugą stronę, by równomiernie się przyrumieniły. Nuggetsy doskonale smakują z domowej roboty sosem tysiąca wysp

Dieta bez mleka
Spaghetti z kotlecikami z kurczaka i sosem pomidorowym 159

łatwe i szybkie danie z wykorzystaniem miesa i warzyw z rosołu Składniki: 200gr. spaghetti kilka kulek z kurczaka- u mnie mięso z rosołu ,kurczak i wołowina 2 ząbki czosnku 200 ml sosu pomidorowego 2 marchewki z rosołu 1 pietruszka z rosołu oliwa z oliwek sól i pieprz Wykonanie Ugotować spaghetti zgodnie z zaleceniami na opakowaniu w osolonej wodzie. Na rozgrzanej

w mojej kuchni
Spaghetti z kotlecikami z kurczaka i sosem pomidorowym 178

łatwe i szybkie danie z wykorzystaniem miesa i warzyw z rosołu Składniki: 200gr. spaghetti kilka kulek z kurczaka- u mnie mięso z rosołu ,kurczak i wołowina 2 ząbki czosnku 200 ml sosu pomidorowego 2 marchewki z rosołu 1 pietruszka z rosołu oliwa z oliwek sól i pieprz Wykonanie Ugotować spaghetti zgodnie z zaleceniami na opakowaniu w osolonej wodzie. Na rozgrzanej

mojej kuchni
Jabłkowa karkówka w Coca-Coli 146

łyżka sosu sojowego ·          2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę ·          szczypta soli ·          szczypta pieprzu Sposób przygotowania: Karkówkę lekko rozbijamy. Składniki marynaty łączymy ze sobą. Obtaczamy     w niej mięso z każdej strony. Cebulę i jabłka kroimy

Pobite gary Barbary
Kurczak curry w wolnowarze 175

pilnowanie garnków w nagrzanej kuchni jest ostatnia rzeczą o jakiej marzę. Jeżeli na dodatek, oprócz mięsa, wkładamy do wolnowaru ziemniaki   - to obiad jest praktyczne bez wysiłku przygotowany. Bardzo polecam to danie - wygodne, a przede wszystkim bardzo smaczne!  Inspiracja  tutaj składniki sos: 2 łyżki czerwonego octu winnego 1 łyżka mąki 1 łyżka koncentratu pomidorowego - u mnie pasta pomidorowa

Stare Gary
Chili con carne 161

tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa szklimy posiekane cebule ,czosnek i chili. Solimy ,dodajemy przyprawy. Dodajemy do mięsa ,zalewamy bulionem ,dodajemy fasolę ,pomidory wraz z zalewą i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 1,5 godziny.  Następnie zdejmujemy pokrywkę i redukujemy sos. Podajemy z chipsami tacos

R'n'G Kitchen
Pałki po cygańsku 423

pysznej marynacie a kiedy po kilku godzinach przejdą jej smakiem upiec i zjeść. Przygotowanie marynaty do mięsa nie jest trudne, ale często wymaga nieco wyobraźni. Staram się nie stosować gotowych mieszanej tylko skomponować je sama. Mieszam i wypróbowuję różne połączenia ziół, sosów i innych dodatków. Jedne są bardziej a inne mniej udane, ale tak to w kuchni bywa. Marynata jaką

Smaczna Pyza
Kąski z kurczaka 203

Każdy pasek kurczaka maczamy w jajku a następnie w wybranej panierce: z kostki rosołowej, z przyprawy do mięsa, z płatków kukurydzianych, z panierki klasycznej. Wszystko smażymy na rozgrzanym oleju. Tak przygotowane kąski idealnie smakują z warzywami (pomidor, ogórek, czerwona cebula, oliwki) oraz sosem czosnkowym (pół jogurtu naturalnego, kilka łyżek majonezu i 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku

VioletoweKucharzenie
Szaszłyki z papryką w orientalnej marynacie 128

peklowanej słoniny 2 duże cebule 2 czerwone papryki Składniki na marynatę: 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu ostrygowego 2 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżeczki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka startego imbiru 2 pokrojone gałązki zielonego czosnku Sposób przygotowania: Mięso umyć, pokroić w niewielkie 1 centymetrowe plastry, dodać pokrojoną słoninę i wszystko umieścić w marynacie

Gosia gotuje
Obiad za 10zł - Makaron penne zapiekany z kurczakiem i pomidorami pod mozzarellą. 236

podgotowujemy w osolonej wodzie na pół-twardo. Przekładamy go do naczynia żaroodpornego, dodajemy na górę kurczaka, przykrywamy sosem, podlewamy śmietanką. Posypujemy startą mozzarellą. Pieczemy w temperaturze 185 stopni około 25 minut. RADA: możecie sprawić, że danie będzie jeszcze bardziej ekonomiczne; można użyć mięsa z obiadu z dnia poprzedniego; może to być dowolny drób. Szybko, tanio i niezwykle smacznie

BaRepas
Farfalle z kurczakiem w pomidorach z oregano 327

odcedzamy.  Mięso myjemy, a następnie mielimy w maszynce do mięsa.  Do teflonowego rondla przekładamy mięso i je podduszamy,  dodajemy pomidory oraz doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Całość podduszamy 10 minut. Natkę siekamy.  Na talerze nakładamy makaron, następnie nakładamy mięsny sos. Dekorujemy natką pietruszki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pieczone warzywa czyli prażonka-pieczonka. 198

sporą ilość w proporcjach:1/3 śmietany 18%1/3 jogurtu naturalnego1/3 majonezuCzosnek przeciśnięty przez praskę, zioła, sól, pieprz - sos robimy najlepiej kilka godzin wcześniej, żeby miał czas się przegryźć.Warzywa możemy jeść jako oddzielny posiłek lub z dodatkiem dowolnego kotleta czy innej formy mięsa.Najlepiej, gdy mamy pod ręką takie ziemniaki, które możemy upiec ze skórką.Smacznego

Z butelką mleczka w tle
Policzki wołowe w piwie z warzywami i korzenną nutą 219

kiedy już udało mi się je nabyć miałam w głowie przynajmniej kilka pomysłów na ich przyrządzenie.To mięso bardzo lubi być długo duszone. Dzięki takiej obróbce jest mięciuteńkie i po prostu rozpływa się w ustach. Na pierwszy ogień poszła więc wersja w sosie piwnym, która plątała mi się po głowie już jakiś czas.  Zastanawiałam się tylko jakie piwo wykorzystać

Smaczna Pyza
Kurczak, szalwia i roladki. 201

pieprzwykonanie:Po umyciu mieso rozbic i przekroic wzdluz na pol. Doprawic pieprzem i sola. Na kazdym kawalku miesa ulozyc po plasterku szynki i po dwa listki szalwi. Mieso zrolowac i spiac wykalaczka.Roladki mozna ugrillowac - to pierwszy wariant.Drugi wariant to dusic roladki w sosie z wina i bulionu. Na oliwie z oliwek podsmazamy mieso z kazdej strony. Nastepnie dodajemy cebule

Przysmaki Karolki
Karczek faszerowany papryką i szpinakiem pieczony w rękawie 199

Super karczek na niedziely lub inny swiateczny obiad,upieczony w rekawie.Pieczenie miesa w rekawie to gwaracja zawsze udanej pieczeni,by mieso bylo miekkie i soczyste.Upieklam je z warzywami,ktore sa rownoczesnie baza sosu.Przedtem dobrze mieso zamarynowalam.Pieczen nafaszerowalam papryka i szpinakiem dzieki czemu mieso nabralo charakteru i smakowitego paprykowego aromatu. Podalam z pieczonymi pieczarkami.Pieczen jest bardzo aromatyczna,po prostu pyszna.Polecam!Skladniki(...)angielskiego300 g malych pieczareksmietana do sosu Wykonanie:papryki umyc,przekroic i usunac gniazda nasienne z pestkami.Ulozyc plasko na blaszce wylozonej papierem do pieczenia i piec w 200°C okolo 20 minut,az skorka sczernieje.Ostudzic i obrac papryke ze skoryszpinak umyc,osuszyc i pozbawic grubych ogonkowmieso umyc,osuszyc i rozkroic jak ksiazke.Na powstalym placie miesa ulozyc warstwe swiezych lisci szpinaku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania