sos do mięsa - 2147 przepisów (strona:87/144)

Pieczony schab 178

sosu piri piri* po 1 łyżeczce tymianku i majeranku* 1 łyżka sosu sojowego* 1/2 łyżeczki pieprzu świeżo mielonegododatkowo* 1 mała cebulka* 4-5 ząbków czosnku* 1 łyżeczka cząbruSposób wykonaniaSchab umyć, osuszyć i górę lekko naciąć w skośną kratkę.     Składniki marynaty wymieszać i natrzeć nią mięso, włożyć do naczynia i pozostawić mięso w marynacie

Mix smaku
Gołąbki z młodej kapusty - lekkie i dietetyczne 231

najlepszy do pieczenia na przykład gołąbków. Nie trzeba niczym podlewać mięsa, gdyż garnek przed użyciem moczy się w wodzie. Podczas pieczenia naczynie oddaje swoją wilgoć.Formę przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec do miękkości przez około półtorej godziny.Gołąbki podawać z ulubionymi sosami. Można takim sosem zalać prawie miękkie gołąbki, a przejdą

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kolacja we dwoje czyli burgery na ostro 341

sezamem, sałata, pomidor, ogórek korniszon, cebula, majonez, ketchup, musztardaPrzygotowanie : Mięso mieszamy z przyprawami, wyrabiamy na zwartą masę i formujemy burgery. Opiekamy je w piekarniku bądź na teflonowej patelni, lepszą są bez smażenia w tłuszczu. Bułki przekroić na pół, opiec. Składać burgery razem z warzywami i sosami. Podawać na ciepło. Najlepiej smakują w towarzystwie coli

Magiczne Życie Marty
Shaorma z Kurczaka 174

siebie tylko moich domowników...bo ja w codziennej diecie nie jadam miesa ;), więc dziś uszczęśliwiłam mojego kochanego domownika, a dla siebie wersja okrojona tylko frytki z salatką. Składniki: 500 gram ziemniaków 3 łyżki oleju przyprawa do ziemniaków gotowa mieszanka szczypta chilli pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka Sos czosnkowy: 2 ząbki czosnku 2 łyzki smietany 2 łyzki majonezu

NaKońcuJęzyka
Spaghetti z klopsikami 211

bazylia, 400g makaronu spaghetti.PrzygotowanieMakaron ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić. Mięso urobić z jajkiem i bułką tartą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Formować małe klopsiki. Obsmażyć na odrobinie oleju ze wszystkich stron. Dodać drobno posiekaną cebulkę, zeszklić. Marchewki oczyścić, przepuścić przez sokowirówkę, sok dodać do sosu wraz z pomidorami z puszki i koncentratem pomidorowym. Doprawić do smaku

Z miłości do słodkości
Kurczak w cytrynowo-orzechowej skorupce 143

nalozyc na kazdy filet rowna warstwe mieszanki. Przycisnac ja widelcem do miesa by sie dobrze trzymala i pokryla caly filet.Tak przygotowanego kurczaka wkladamy do natluszczonego naczynia zaroodpornego i pieczemy przez okolo 20 minut w nagrzanym piekarniku do 190-200°C.Po wyciagnieciu mieso ukladamy na talerzu, a do sosu jaki powstal w trakcie pieczenia dodajemy sok z cytryny. Dokladnie mieszamy

Przysmaki Karolki
Kotlety mielone z serem 222

papryka, 3 zabki czosnkuczerstwa bulka I mleko.Bulke zamaczamy w mleku Do miesa mielonego dodajemy cebule drobno pokrojona, ser, czosnek, sol , pieprz, papryke, pietruszke zielona- natke, I wymoczona bulke. Wszysko razem laczymy.Z kotletow formujemy kulki I obtaczamy w bulce tartej. Smazymy na rozgrzanej patelni . Ja podalam z makaronem, sosem pieczarkowym I surowka z ogorkow I pomidorow.Smacznego

Smaki Edyty
Makaron na zielono w sosie śmietanowym 191

makaronem. Jeżeli Wy również, to wierzcie mi, że ta propozycja podbije Wasze serca. Makaron Lubella mini rurki z warzywami  podany z groszkiem, szpinakiem i kurczakiem w pysznym sosie śmietanowym tworzy wyborne danie, które możecie przygotować z łatwością w domowym zaciszu i poczuć się jak na wakacjach we Włoszech. Porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI 450 g rozdrobnionego mrożonego szpinaku(...)przyprawić solą i pieprzem. Mięso smażyć do momentu, aż nie będzie surowe. Następnie wlać śmietanę, szklankę wody, dodać makaron i odcedzony z zalewy groszek konserwowy. Całość posypać solą i pieprzem, wymieszać, nałożyć pokrywę i smażyć w ten sposób mieszając od czasu do czasu, tak aby cały makaron zmiękł. Jeżeli makaron będzie nadal twardy, a sos zgęstnieje, to dolać ponownie wody

Passions hobbies life
Makaron z sosem szpinakowo-serowym 138

niego koktajle, sosy i idealnie pasuje do obiadu. Poza tym jest to ogromna dawka żelaza, co przy skłonnościach do anemii lub przy wypijanych ogromnie dużych ilościach kawy jest niezwykle ważne. Dzieci zajadają się szpinakiem z apetytem, co mnie niezwykle cieszy. Polecam wszystkim, smaczny prosty obiad. Składniki: - 300 g szpinaku (ja użyłam mrożonego) - 30 dag mięsa mielonego (może być drobiowe, może(...)być wieprzowe) - 10 dag sera typu rokpol - 1/2 szklanki mleka - szklanka bulionu warzywnego - 2 duże ząbki czosnku - 1/4 szklanki śmietany 30% - sól, biały pieprz - makaron Wykonanie: Mięso podsmażyć na oleju, dodać szpinak i smażyć do miękkości, dodać przeciśnięty czosnek i podsmażać do odparowania wody. Gdy woda odparuje zalać bulionem, dodać mleko i dusić wszystko około 10 minut. Dodać śmietanę

dom-agi.pl
Gęsia pierś pieczona z pigwą 158

gęsi a`1000 g gruszk 200 ml białego wina  2 gałązki rozmarynu 2 łyżeczki kolendry 4-5 goździków szczypta cynamonu 1-2 pigwy sok z cytryny Składniki na sos: wywar z pieczenia 1/2 łyżki miodu 2 łyżki ciemnego octu balsamicznego 2 łyżki masła Wykonanie: przygotowanie marynatę - nasiona kolendry, goździki i szczyptę cynamonu rozetrzeć w moździeżu skórę piersi naciąć ostrym(...)miesa. Zapieczone piersi przełożyć do naczynia żaroodpornego. Ułożyć na gałązkach rozmarynu. Podlać mięso winem i częścią wytopionego tłuszczu. Obłożyć kawałkami obranej ze skórki owocami pigwy (pigwę po obraniu skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniała). Przykryć naczynie pokrywką i piec w piekarniku nagrzanym do 200`C 1-1,5 godziny lub 180`z termoobiegiem upieczone mieso wyjąć z sosu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Potrawka z polędwicy z papryką i pomidorami 182

paski mięsa i smażymy ze wszystkich stron do lekkiego zarumienienia (2-3 minuty). Składniki na patelni zalewamy bulionem oraz krojonymi pomidorami w soku. Dodajemy mieloną słodką paprykę, posiekane chili i pietruszkę oraz nieco czarnego pieprzu. Mieszamy i przestawiamy na mały ogień. Dusimy ok. 30 minut, na początku pod przykryciem, potem bez niego, by nadmiar płynu odparował, a sos się zagęścił(...)gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-181 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-181 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Pokrojone mięso i warzywa Cebulę, czosnek i mięso najpierw podsmażamy... ...dodajemy pomidory, bulion, przypawiamy i dusimy Na koniec dodajemy paprykę i groszek Potrawka z polędwicy z papryką i pomidorami Post Potrawka

Kulinarna Pokusa
Piersi kurze ze szparagami i fasolką 153

mięsa ze wszystkich stron na złoty kolor. Wrzucić pokrojoną drobno cebulę, posiekany czosnek i chilli. Chwilkę smażyć co jakiś czas zamieszać. Na patelnię wlać wodę, wrzucić oczyszczoną fasolkę. Zagotować i doprawić do smaku solą. Gotować na małym ogniu około 10 minut. Fasolka musi lekko zmięknąć, ale nie powinna być rozgotowana. Szparagi umyć odciąć twarde końcówki i dodać do sosu, gotować

Kuchnia Pokoleń
Sałata lodowa w sosie śmietanowo-czosnkowym 171

karoten, kwas foliowy, wapń i żelazo. Jest dobrym towarzystwem dla czerwonego mięsa. Dzięki zawartości witaminy C zwiększa przyswajanie zawartego w nim żelaza. Najlepiej przygotować ją bezpośrednio przed podaniem. Ważne jest staranne umycie i osuszenie. Bardzo pomocna jest w tym wirówka do sałaty. Jeśli nie zrobi się tego należycie sos spłynie po liściach i będzie wodnisty. Dotyczy to zwłaszcza sosów

Wiem co jem
Mielone z kapustą i sosem grzybowym 184

Ryż ugotować i ostudzić Połączyć ryż, posiekaną kapustę, żółtko jajka oraz mięso mielone Doprawić solą, pieprzem i oregano KROK 2: Uformowane kotlety spanierować w bułce tartej Na rozgrzaną patelnię wlać około 2 łyżki oleju Kotlety smażyć na małym ogniu około 10 - 15 minut z obu stron KROK 3: SOS GRZYBOWY: Garść suszonych grzybów oraz cebulę gotować około 20 minut

smacznieinatemat
Strogonow z polędwiczki wieprzowej. 238

łyżki koncentratu pomidorowego przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka ostra, słodka, sos sojowy, kieliszek koniaku lub whisky masło klarowane WYKONANIE: polędwiczki kroimy na plastry gr. 1 cm, zgniatamy ręką, a następnie kroimy w cienkie paski, smażymy na maśle z przyprawami (około 5 min. z każdej strony), następnie flambirujemy mięso ( polewamy alkoholem i podpalamy- uwaga na włosy), muszę przyznać, że robiłam

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania