Karczek duszony w miodzie i ciemnym piwie

Karczek  duszony w miodzie i ciemnym piwie

Karczek duszony w miodzie i ciemnym piwie

Zapraszam na pyszny karczek duszony w korzennym piwie z dużą ilością cebuli. Pyszne danie jednogarnkowe, które praktycznie robi się samo. Smak i zapach nie do opowiedzenia, trzeba tego spróbowć. Składniki: 1 kg karczku b/k 1 kg cebuli 0,5 l piwa ciemnego korzennego 1 czubata łyżka miodu sól i pieprz do smaku 5 goździków 3-4 łyżki oliwy 2 łyżki mąki Sposób przygotowania: Karczek umyć, osuszyć i  pokroić w plastry,  obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso na rumiano. W miedzyczasie w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

karczek, miód, mięso, danie jednogarnkowe, sok, pyszne sosy, pieczywo, sosy, wieprzowina, mięso duszone

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.