Wołowina. Cydr. Gulasz wołowy z jabłkami i cydrem

Wołowina. Cydr. Gulasz wołowy z jabłkami i cydrem

Wołowina. Cydr. Gulasz wołowy z jabłkami i cydrem

Miała być wołowina pieczona, ale kobieta zmienną jest i mając przed sobą kawałek poprzerastanego rozbratla wymyśliła sobie coś innego. Dodała nieco alkoholu i owoców a sos zagęściła chlebem. Całość doprawiła aromatycznymi ziołami i podała rodzinie pyszny obiad. Do cudownego gulaszu podała złote, pieczone ziemniaczki, które rodzina po prostu uwielbia. Jeśli macie więcej czasu przygotujcie wspaniałą Wołowinę po burgundzku czyli Boeuf bourguignon. Do duszenia nadają się też inne części wołowej tuszy - Łata w so... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cydr, gulasz, sosy, pieczenie, jabłka, wołowina, gulasz wołowy, duszone, mięso, chleb, obiad, mięsa pieczone, pyszne sosy, jabłka pieczone, pieczone jabłka, mięso na obiad, mięso duszone

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.