sos do mięsa - 2147 przepisów (strona:84/144)

Chrupiące placki ziemniaczane z sosem czosnkowym 333

Przepis na chrupiące i pachnące placki ziemniaczane. Ciężko im się oprzeć, a z domowym sosem czosnkowym to już poprostu rewelacja :) Składniki: 1,5 kg ziemniaków 1

kuchnia doski
Polędwiczki wieprzowe pieczone w musztardzie 171

Polędwiczka wieprzowa to bardzo delikatne mięsko i można je przygotowywać na przeróżne sposoby. Świetnie komponuje się z różnymi sosami i dodatkami. Był już przepis na 

kuchnia doski
Polpetone w cydrowym sosie czyli Niedzielne Mielenie odc.25 158

Kotlety i pieczenie z mielonego mięsa są nam bardzo bliskie. Wszelkich klopsów i pulpetów zrobiłam setki. Pieczeń rzymska robiłam również kilka razy. A co z Polpetone

Dzieje kuchennej Wiewióry
POLĘDWICZKI Z INDYKA Z JABŁKAMI 188

łyżki wody. Nacięte mięso przełożyć do naczynia, pomiędzy plastry mięsa powkładać przygotowane jabłka. Mięso delikatnie polać 2-3 łyżkami oleju i wstawić do nagrzanego do 180-190 st. piekarnika. Piec w zależności od wielkości polędwiczek około 30-45 minut. W połowie czasu pieczenia polać wytworzonym sosem. Artykuł POLĘDWICZKI Z INDYKA Z JABŁKAMI pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa

Pieguskowa Kuchnia
Najlepsze Domowe Stripsy jak z KFC 418

zamykamy i potrząsamy energicznie tak aby mąka "sama" pokryła kawałki mięsa. Mąki nie należy dociskać do kurczaka. Stripsy smażymy na średnim ogniu, w głębokim oleju na złoty kolor (przez ok. 4-5 minut z każdej ze stron). Podajemy z frytkami i dowolnymi sosami np. czosnkowym oraz barbecue.   Moje posty

Słodka Strona
I... Indyk z suszonymi pomidorami i serem pleśniowym. 343

kostkę pomidory oraz ser. Mieszamy. Gdy czas pieczenia dobiegnie końca, układamy salsę na mięso i pieczemy kolejne 5 minut w temp. 170'C.Pyszny, soczysty, aromatyczny i przede wszystkim zdrowy obiad do bateria do działania na resztę dnia! Podałam z brązowym ryżem i sałatką z sosem vinaigre. Volià! Smacznego

Kitchens Alphabet
Domowe Stripsy jak z KFC 2969

zamykamy i potrząsamy energicznie tak aby mąka "sama" pokryła kawałki mięsa. Mąki nie należy dociskać do kurczaka.Stripsy smażymy na średnim ogniu, w głębokim oleju na złoty kolor (przez ok. 4-5 minut z każdej ze stron). Podajemy z frytkami i dowolnymi sosami np. czosnkowym oraz barbecue.  Moje posty

Słodka Strona
Pieczona pierś z indyka z tymiankiem i jałowcem 263

forma np. keksówka, którą przykryjemy folią aluminiową. Na dno nalać trochę oleju, włożyć mięso, przykryć i wstawić do nagrzanego do 220 stopni piekarnika. Piec pod przykryciem 1,5 godziny, następnie przykrywkę zdjąć i piec jeszcze około 20-30 minut w temperaturze 180 stopni, polewając kilkakrotnie sosem z pieczenia. Kroić po wystudzeniu

głodny alergik
Szynka w sosie pomidorowym z rodzynkami 111

mnie królują pomidory i oliwki ;)Zapraszam na obiad, czyli kotlety z szynki w sosie pomidorowym z rodzynkami i oliwkami... Składniki: 5 dużych pomidorów  6 kotletów z szynki pół główki czosnku liść laurowy oliwki czarne 1/2 szklanki czerwonego wina ja użyłam pół wytrawne mała garść rodzynek Mięso rozbijamy bardzo cienko, nacieramy przyprawami i polewamy olejem...zostawiamy na noc albo minimum

NaKońcuJęzyka
Kurczak z pomidorami na ostro - Dieta 3D Chilli 297

pół łyżeczki chili pół łyżeczki papryki ostrej pół łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka sosu tabasco 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii szczypta soli 1. Do kurczaka dodajemy łyżkę oliwy, chili, paprykę ostrą, paprykę słodką, tabasco i szczyptę soli. Mieszamy, aby przyprawy dokładnie pokryły wszystkie kawałki mięsa. 2. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy, wrzucamy cebulę i czosnek i smażymy

My Culinary Art
Gołąbki doprawiane tymiankiem 148

Podstawowy przepis na gołąbki ( tzn. z mięsa mielonego z ryżem) tyle , że farsz doprawiłam świeżym tymiankiem ( z reguły dodaję do farszu otarty majeranek). Świeży tymianek nadaje potrawom specyficznego aromatu ,który bardzo mi odpowiadam. Dodatkowo posypuję gotowe gołąbki i sos drobnymi listkami tymianku bezpośrednio przed podaniem. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
PIERŚ Z INDYKA PIECZONA Z WINOGRONAMI I CZOSNKIEM, PODAWANA Z KARMELIZOWANYMI WARZYWAMI. 157

praskę czosnek mieszamy z bazylią i olejem, obtaczamy w tym dokładnie indyczka, przekładamy go do naczynia żaroodpornego i posypujemy pieprzem ziołowym. Dobrze jest zostawić go w tej mieszance aby mięso przeszło smakiem.Indyk ląduje w piekarniku (180 stopni, góra-dół, termoobieg). W czasie gdy nasz indor będzie nabierał smaku, zajmiemy się warzywami.Z marchewki tworzymy tasiemki, kroimy papryki i cebulę. W garnku(...)obtaczamy w 'sosie własnym' jaki wyprodukował nam związek ptaszyska z przyprawami i czosnkiem. Na leniwki wrzucamy wypestkowane winogrona i posypujemy serem. Chwilę jeszcze zapiekamy.No i co nam z tego wychodzi? REWELACJA! Smak nie jest jednolity, to podróż po smakowej krainie. Przy pierwszym zderzeniu z warzywami wyczuwa się słodycz, ale po chwili poczujemy moc! :) W połączeniu z ziołowym mięsem i gorącymi

Wypisz Wymaluj
Domowa Pizza z Łososiem, Oliwkami i Kaparami 152

momentu gdy mięso będzie się "rozwarstwiać", tak aby można było je podzielić na kawałki i ułożyć na pizzy (warto przeczytać => wskazówki dotyczące smażenia łososia). Wyrośnięte ciasto dzielimy na 3 części i formujemy (za pomocą wałka lub ręcznie) spody na pizze pozostawiając szersze brzegi. Na ciasto wykładamy sos pomidorowy, posypujemy szczyptą soli

Słodka Strona
Kurczak w curry z dynią, ananasem i migdałami (bez glutenu, mleka i jajek) 174

Aromatyczny sos inspirowany przepisem z książki Laxmi Khurana. Połączenie ananasa z dynią, kokosem i migdałami wszystkim bardzo smakowało, zwłaszcza dzieciom :) Składniki: filet z piersi kurczaka lub indyka  500 g dynia (użyłam mrożonej kostki) 450 g ananas (świeży lub z puszki) 1 szt woda  1 szklanka olej do smażenia kilka łyżek mleko kokosowe (lub sojowe, ryżowe) 1 szklanka płatki(...)cynamon, imbirPrzygotowanie:Mięso pokroić w kostkę o boku około 1 cm, posypać przyprawami, wymieszać i odstawić na 15 minut. Smażyć na rozgrzanym oleju. Po odparowaniu wody dodać dynię i płatki migdałowe, podsmażyć.Przełożyć do garnka, dodać pokrojonego ananasa, mleko i wodę, gotować kilka minut.  Łyżkę mąki rozprowadzić w kilku łyżkach zimnej wody, wlać do gorącego sosu i zagotować

głodny alergik
Kurczak KFC 205

dobrze , potrząsam pojemnikiem, aby mięso dobrze pokryło się mąką . Tak przygotowane kawałki mięsa, smażę na rozgrzanym tłuszczu we frytownicy przez ok. 10  minut na średnim ogniu, na złoty kolor. Wyjmować paski kurczaka na talerz , wyłożony ręcznikiem papierowym, aby ociekły z nadmiaru tłuszczu. Podawać z ulubionymi sosami, u mnie z sosem czosnkowym. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania