niewegańskiego gyrosa, - wegański sos czosnkowy ze słonecznika do "gyrosa sojowego" (przepis tutaj ), - frytki i ziemniaczki z piekarnika. GORĄCA KOLACJA 2 - PO PÓŁNOCY: - krokiety z mięsem dla większości i krokiety z pieczarkami dla nas, - pyszny wegański barszczyk dla wszystkich (fotek niestety brak). Co prawda w cieście naleśnikowym do krokietów znalazło się jajko ale zapytałam o nie dopiero teraz
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEplasterki. Ser ścieramy na tarce. Jajka i śmietanę mieszamy ze sobą, dodajemy przyprawy (można również ulubione zioła) i połowę sera. Ostudzone ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki. Dzielimy na trzy części. Pierwszą częścią wykładamy dno naczynia do zapiekania. Na to układamy połowę wędliny z cebulą, papryki i kilka plasterków pomidora. Zalewamy 1/3 sosu śmietanowego. Czynność powtarzamy z druga warstwą
e-PrzepisyKulinarnelopsiki w sosie pomidorowym z czerwoną soczewicą, z dodatkiem pieczarek oraz świeżą zieloną pietruszką. Danie bardzo smaczne i sycące. Polecam wszystkim na najbliższy obiad :) Składniki: 600g mięsa mielonego, 3 cebule, 300g pieczarek, 3-4 łyżki masła, 200g koncentratu pomidorowego Pudliszki, świeża zielona pietruszka ( 2-3 garście), 65g czerwonej soczewicy, jajko, 2 łyżki bułki tartej + do obtoczenia, łyżka musztardy
W kuchni u Monikiziemniaków 1 cebula czerwona 2 jajka 5 łyżek mąki żytniej oliwa do smażenia Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Do ziemniaków dodajemy wszystkie składniki i mieszamy. Na rozgrzaną patelnię nakładamy dużą łychą porcje ciasta i smażymy do momentu zarumienienia. Do placków świetnie nadaje się sos koperkowy. Składniki 1 mały jogurt
Cukier&Pudermieszamy razem. W drugiej misce roztrzepujemy jajko z cukrem, cukrem waniliowym i olejem, wlewamy maślankę lub kefir, całość mieszamy i łączymy z suchymi składnikami. Dobrze rozgrzewamy patelnię i wylewamy porcję ciasta o średnicy ok. 5 cm, tak by powstały placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionym dżemem, konfiturą lub sosem owocowym lub czekoladowym (u mnie prawdziwy
psgotujemyświęta. Jajka przepiórcze są śliczne. Ujmują mnie swoim nakrapianym światem Każde jest inne. Czasami wgapiam się w skorupkę i szukam obrazów. Wiele można zobaczyć. Wszystko zależy od Twojej wyobraźni. Sałatka lekka jak piórko na wielkanocny stół. Dopełnienie. Opakowanie szpinaku baby opakowanie pomidorków truskawkowych 7 jaj przepiórki na twardo Sos: oliwa z oliwek
AZgotuj!miski, dodałem połowę cebuli, czosnek, 1 jajko , mąkę gryczaną , posiekaną bazylię i bułkę tartą. Doprawiłem solą i pieprzem, wymieszałem . Kapustę opłukałem , odcisnąłem i pokroiłem. Na rozgrzanym oleju zeszkliłem pozostałą cebulę. Dodałem kapustę , liście laurowe i pomidory z puszki. Wlałem odrobinę wody. Całość zagotowałem i posoliłem. Mięso po wyrobieniu uformowałem w kulki , ugotowałem w sosie z kapusty . Pod koniec gotowania dodałem
R'n'G Kitchennajlepiej z szynki) 1 cebula 2 jajka 20 dag kaszy manny 10 dag bułki tarty Sól Pieprz Wykonanie: Cebulę bardzo drobno posiekać dodać parówki i wątróbkę- wszystko razem zmielić w maszynce, następnie wymieszać z resztą składników, przyprawić do smaku i formować okrągłe pulpety. Gotować 5 minut w osolonej wodzie i podawać z dowolnym sosem do obiadu
Tradycyjna Kuchniaodcedzić i przelać zimną wodą) oraz sos sojowy. Smaż wszystko razem jeszcze przez kilka minut do momentu, aż brokuł będzie ugotowany. Kiedy brokuł będzie gotowy, przerzuć całą zawartość woka na talerz.* Wok wytrzyj ręcznikiem papierowym, rozgrzej i dodaj odrobinę oleju. Wlej jaja do gorącego woka, przypraw i mieszaj na ogniu, pozwalając aby spód jajek się lekko ściął. Dodaj odcedzony makaron
Moja Delicjaryżem i kapustą. Kolejno wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą i dokładnie mieszamy. Na sam koniec dodajemy pieprz i sól do smaku oraz pół łyżeczki słodkiej papryki, dokładnie mieszamy. Z przygotowanej masy mięsnej formujemy spłaszczone, okrągłe gołąbki i smażymy na oleju na złoty kolor z obu stron. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem(u mnie pomidorowy), całość dusimy w piekarniku
Krakowskie smaki Anipierś z kurczaka 2 cebule 3 jajka sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Pieczarki pokroić w kostkę. 2. Ser zetrzeć na tarce na grubych oczkach. 3. Pierś pokroić w kostkę. 4. Cebulę obrać i drobno pokroić. 5. Wszystkie składniki dokładnie połączyć i doprawić solą oraz pieprzem. 6. Smażyć jak placki ziemniaczane. 7. Podawać z sosem czosnkowym
A Ty Smakuj Mniepapryka czerwona -parmezan -szynka -mix sałat Jajko z solą i pieprzem i świeżym posiekanym oregano roztrzepujemy. Zanurzamy w nim kromki chleba i smażymy do ścięcia na maśle klarowanym. Ściągamy z patelni, układamy na nich szynkę, ser edamski i kawałki gorgonzoli i zapiekamy pod grillem na ruszcie w temperaturze 180 stopni przez 5 minut. Sos. Kilka obranych płatów papryki siekamy
BaRepassmażenia Mąkę łączymy z mlekiem, jajkiem, olejem, wodą gazowaną, solą i miksujemy na gładką masę. Ciasto na naleśniki dzielimy na pół. Do pierwszej połowy dodajemy 4 łyżki nutelli i miksujemy. Do drugiej połowy ciasta dodajemy 2 garści truskawek i miksujemy. Smażymy naleśniki na delikatnie wysmarowanej olejem patelni z obu stron. Później wykonujemy sosy: pierwszy z 2 łyżek nutelii i odrobiny
Bon Appetit Małgorzatyłyżeczka oregano 1 łyżka sosu chilli Sól, pieprz, cukier do smaku Masło i olej do smażenia 10 dag ser żółty Farsz ze szpinaku. 25 dag szpinak w liściach 2 ząbki obranego i posiekanego czosnku 1 duża pokrojona w drobną kostkę cebula 15 dag. ser feta najlepszy grecki pokrojony w kostkę 1 jajko roztrzepane 5 dag masło Olej do smażenia
Kulinarny karnet Christopherapowstania wianka na cieście. Roztrzepujemy jajko i smarujemy ciasto, następnie posypujemy całość sezamem. Rozgrzewamy piekarnik do 180C i pieczemy stromboli około 20-25min do uzyskania złotego koloru ciasta. Po wystygnięciu jest gotowe do jedzenia. Smacznego Rada. W przepisie można oczywiście użyć jakieś inne składniki do nadzienia, jak i również jakiegoś innego sosu do pizzy niż ten na bazie koncentratu
zjem to blog kulinarnymigdaly, stopione maslo, przestudzona czekolade i jajka. Wszystko ubijamy mikserem przez okolo 3 minuty. Ciasto przekladamy do foremki (20cmx20cm) wysmarowanej maslem i posypanej maka. Pieczemy w nagrzanym wczesniej piekarniuku do 180°C przez 15 minut. Ciasto podajemy gdy jest jeszcze lekko cieple, a przed podaniem posypujemy je ciemnym kakao. Ja podalem je z sosem malinowym Smacznego
Przysmaki Karolkikroimy w małą kostkę. Przygotowujemy ciasto: jajka, mąkę, mleko, proszek do pieczenia, szczyptę soli i pieprzu miksujemy do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Dodajemy ser i paluszki. Łyżką nabieramy niewielkie porcje ciasta i smażymy w mocno rozgrzanym głębokim oleju. Najlepiej smakują na ciepło jako przekąska, ale również można podawać je na zimno z różnymi sosami ja preferuję z sosem czosnkowym
Pudełko rozmaitościpowstały dwa krążki, maczamy w roztrzepanym jajku następnie w bułce tartej robimy to bardo dokładnie, aby ser nie wylewał się na patelnie. W razie konieczności należy powtórzyć czynność w celu osiągnięcia grubszej panierki. Krążki kładziemy na rozgrzany olej i smażymy po 2-3 min z obu stron. Układamy na talerzu podajemy z owocowym sosem lub ze świeżymi owocami ( jagody, żurawina
Pudełko rozmaitościsosie pomidorowym. Do picia oczywiście herbata z mlekiem, ale jest również kawa i herbata bez mleka dla turystów. Nie mogłam nie z kosztować tradycjonalnego angielskiego śniadania. Próbowałam również typowej angielskiej herbatki. Jej smak jest dla mnie neutralny, nie jest jej ani fanką ani wrogiem. Inaczej jest w przypadku śniadania, które bardzo mi smakowało. Najbardziej lubowałam się w parówkach i jajkach(...)potraw nie można zapominać o przyjemnościach, czyli słodkościach. Na osłodę podczas pochmurnych dni w Szkocji zamówiłam sticky toffee pudding z cream fresh. Jest to angielski pudding z daktylami polany sosem toffee. Lubię desery, ale nie lubię zbyt słodkich. Pudding był naprawdę słodki i miękki, ale tak przepyszny, że od czasu do czasu można pozwolić sobie na taki deser do kawy
Projekty ze smakiemGofry z sosem truskawkowym - czy czujecie już lato? :) Możecie przygotować je tak jak ja z musem z truskawek, bądź dodać bitą śmietanę, ulubioną konfiturę lub po prostu zjeść je z samym cukrem pudrem, do koloru do wyboru. Chrupkość gofrów zależy od mocy gofrownicy, ale nawet jeżeli nie wyjdą perfekcyjne to i tak pewnie znikną w mig ;) Składniki na 6 gofrów(...)kształcie serduszek: 2 szklanki maślanki 2 szklanki mąki 3 duże jajka, osobno żółtka i białka 2 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sodu szczypta soli 1 łyżka ekstraktu z wanilii 50 g masa, rozpuszczonego, ostudzonego Mus truskawkowy: 350 g truskawek 2 łyżki cukru pudru, lub do smaku 1 łyżeczka soku z cytryny Do podania: cukier puder
Moja Galeria Smakuktóre przybliżą nas do następnej weekendowej odsapki. Najlepiej obiad też przygotować prosty, szybki i taki co każdemu humor poprawi. Pomysł, który przedstawię idealnie się do tego nadaje. Świderki w sosie Carbonara w wykonaniu mojej Siostry. Przepis wypróbowany podczas wyprawy wołomińskiej oczywiście. Pyszności. Do przygotowania w 30 minut. Sprawdźcie sami. Składniki (na 6-7 osób): 4 żółtka 200-250 ml śmietany(...)Przyprawiamy solą i pieprzem. Kiedy makaron uzyska odpowiednią miękkość odlewamy wodę i pozostawiamy w garnku na małym gazie. Mieszamy z podsmażoną cebulką i boczkiem, a następnie zalewamy serem z jajkami i śmietaną. Pozostawiamy na gazie do rozpuszczenia sera, mieszając delikatnie cały czas. Nasz makaron gotowy. Kremowa, aksamitna konsystencja serowa o delikatnym posmaku boczku. Dla amatorów makaronu, żółtego sera i szybkich
Kuchnia po mojemupiersi z kurczaka (1 duża, podwójna pierś) 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 1 liść laurowy 70 ml białego, wytrawnego wina 100 ml śmietany 18% 1 jajko 1 namoczona w mleku bułka kajzerka sól morska, świeżo mielony pieprz 400 g wątróbek drobionych (użyłam indyczych) 2 łyżki oleju 1 cebula 100 ml białego, wytrawnego wina 50 ml koniaku(...)ewentualnych błon i podsmażamy na łyżce oleju przez minutę z każdej strony. Wlewamy koniak, nakrywamy pokrywką i dusimy przez minutę. Wątróbki zdejmujemy, kroimy na mniejsze części i zalewamy sosem koniakowym z patelni. Patelnię czyścimy, rozgrzewamy następną łyżkę oleju i podsmażamy pokrojoną cebulę. Zalewamy ją winem i dusimy minutę. Zawartość patelni wlewamy do wątróbek. Dodajemy także majeranek, posiekaną pietruszkę, śmietanę kremówkę
Poezja smakułyżki oliwy - 1 jajko Dokładny sposób wykonania jest tu ciasto na pizzę . Jednak wypiekanie robię zgodnie ze wskazówkami z Książki kucharskiej rodziny Soprano. Oznacza to, że gotowe, wyrośnięte ciasto rozciągam na naoliwionej blaszce dowolnego kształtu i przykrywam na krótkie wyrośnięcie. Następnie palcem robię małe wgłębienia co kilka centymetrów Rozprowadzam na ciście sos. To różne wersje sosu pomidorowego, może
I tu będę miała takie tewiększa ilość dodana tworzy naturalny sos. Węgrzy zazwyczaj podają ją z lanymi kluskami, wtedy danie jest wydajne i bardziej treściwe. Składniki: Gulasz: 1 kg. łopatki wieprzowej bez kości 2 cebule 2 ząbki czosnku 5 łyżeczek słodkiej, mielonej papryki 250 ml. koncentratu pomidorowego szklanka wody sól i czarny pieprz do smaku Kluski kładzione : 3 jajka 280 gr. mąki pszennej
Smaczne Potrawyamerykańska - pomidorki koktajlowe - pomidory malinowe - jajka ugotowane na pół miękko - śliwki - migdały - masło - oliwa z oliwek - ocet morelowy - sól himalajska Składniki układamy warstwo jak na zdjęciu. Na maśle i oliwie z oliwek smażymy śliwki. Pod koniec jak się już rozpruszą dodajemy migdały. smażymy jeszcze 1 minutkę. Podlewamy octem włoskim morelowym. I polewamy gorącym sosem sałatkę. Podajemy od razu
SMYKWKUCHNIwody. Startą cukinię mieszamy z jajkiem, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Ciasto nabieramy łyżką na patelnię i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Placki lekko wyrastają. Gotowe placki z cukinii podałam z śmietankowym gulaszem z kurczaka, ale można je podać np. z sosem czosnkowym i koperkiem. The post
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięnależy być ostrożnym, bo inaczej jajka nam się zetną i będzie jajecznica. Gotową mieszaninę jajeczno-mleczną stawiamy na średnim ogniu i ogrzewamy, cały czas mieszając, aż osiągnie temperaturę 80 stopni (jeśli nie mamy termometru cukierniczego to pilnujemy żeby masa się nie zagotowała, jeśli zaczyna się robić gęściejsza, o konsystencji, dajmy na to, sosu czekoladowego wyłączamy grzanie). Teraz przecedzamy przez sitko
Rozpustne gotowanieSkładniki: (na 1 porcję) 2 jajka 3/4 łyżki mąki ryżowej łyżka ziaren sezamu plus odrobina do posypania po wierzchu jako dekoracja łyżeczka pestek słonecznika szczypta świeżo mielonego pieprzu poszatkowany szczypior- 2 łyżki- będzie to kilka liści/łodyg Do smażenia: kilka kropli oleju sezamowego- opcjonalnie Farsz: 20 g wędzonego łososia Dodatki: 10-15 ml sosu sojowego szczypta wasabi w proszku
KreatywnePinySkładniki: 1 jajko 200g chudego sera białego (kostka) 4 łyżki otrębów firmy Kupiec 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka suszonych drożdży sól, kminek, papryka, oregano lub po prostu przyprawa do pizzy dodatki na wierzch (ja dałam): serdelki drobiowe, serek wiejski (szkoda, że nie miałam domowego sera żółtego;( ), paprykę, kukurydzę sos pomidorowy (koncentrat
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćGroch, cebulę, czosnek i jajka mielimy w blenderze na gładką masę, doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. 5. Dłońmi formujemy z masy kulki, a następnie lekko spłaszczamy. Obtaczamy w mące (opcjonalnie) i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Kotleciki z żółtego grochu doskonale smakują w towarzystwie grillowanych warzyw i sosu na bazie jogurtu naturalnego. Smacznego
W kuchni Katieserem, dżemem, owocami, polane sosem czekoladowym czy podane z bitą śmietaną? Jakie są Wasze ulubione? Dzisiaj okazało się, że polubiłam naleśniki z serem jeszcze bardziej, bo dodałam do nich ulubione owoce i nie tylko. Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem, kiwi i gruszką posypane słonecznikiem i kokosem Składniki: 500 ml mleka 1 jajko mąka łyżka oleju kostka półtłustego twarogu
Moja smaczna kuchniamiski przelać śmietanę, dodać jajko i dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Dodać musztardę i ponownie dokładnie wymieszać. Koperek umyć i poszatkować. Plastry łososia pokroić na mniejsze kawałki i razem z koperkiem dodać do śmietany. Wymieszać. Naczynia żaroodporne wysmarować oliwą. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 stopni. Przestudzony makaron dodać do miski z sosem i dokładnie wymieszać. Przełożyć do miseczek
KUCHARNIAnajmniej jedną kostkę masła, kilka jajek, wino i ciasto francuskie. Gulasze zazwyczaj zawierają dodatki warzywne u nas bardzo powszechne, czyli marchewkę, ziemniaki, pietruszkę, cebulę, pieczarki. Ważne są zioła . W końcu zioła prowansalskie to ukłon w stronę Francuzów. Kupcie więc tymianek i natkę pietruszki, ziele angielskie, czosnek. Nie zapominajmy też, że musztarda, majonez i sos winegret również pochodzą z Francji. Kilka
W kuchni wieczoremmleka, szklanka wody gazowanej, 1 jajko, cukier waniliowy, odrobina oleju, otarta skórka z 1 cytryny, mąka - w ilości takiej by otrzymać konsystencję rzadkiej śmietany. Wszystko mieszamy mikserem. Gruszkowe nadzienie: 1. Na patelnię wrzucamy 3 duże łyżki cukru, dodajemy 3 łyżeczki masła oraz wyciśnięty sok z połowy pomarańczy lub cytryny. (Dodanie cytryny powoduje że sos jest intensywnie kwaśny, dlatego polecam
Mój Smak na ŻycieWysypać mąkę na stolnicę, wbić jajko i zagnieść elastyczne ciasto dodając wodę oliwę i sól. Ciasto partiami rozwałkować, wykrawać krążki np. szklanką, na każde kółeczko nakładać porcję farszu. Następnie zalepić. Pierogi gotować w osolonym wrzątku, na małym ogniu do momentu wypłynięcia – nie przykrywać pokrywką. Pierogi można okrasić tłuszczem, śmietaną. Bardzo dobrze smakują z sosem pieczarkowym. Pierogi ze szpinakiem
Bon Appetit MałgorzatyPieróg biłgorajski to potrawa regionalna Lubelszczyzny. W 2005 roku potrawa ta została wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych tego regionu. Można go jeść z masłem, z mlekiem, ketchupem , z sosem z grzybów, zarówno na ciepło i na zimno, jak kto woli. Ja najbardziej lubię z masełkiem jak widać na załączonym foto. Czas pieczenia(...)Wielkość formy : Składniki: 1,5 kg ziemniaków 0,5 kg tłustego twarogu 0,5 kg kaszy gryczanej 3 jajka 1/2 l śmietany (najlepsza wiejska) 100 g smalcu sól, pieprz Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować i odcedzić, potłuc Na gorące ziemniaki wsypać suchą kaszę (nie gotowaną!!!). Dobrze wymieszać. Przykryć garnek. Odstawić w ciepłe miejsce - zostawić na pół godziny żeby kasza
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaboczkiem i marchewką, dodajemy surowe jajko oraz sól i pieprz do smaku. Zwilżonymi dłońmi formujemy średniej wielkości kotlety, obtaczamy każdy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu układamy na papierowym ręczniczku, aby ten wchłonął nadmiar tłuszczu. Podajemy na ciepło jako danie obiadowe lub np. na zimno z sosem czosnkowym czy pomidorowym. Smacznego
Walijskie PichcenieDość oryginalne połączenie smaków, ale jakże nowatorskie i smaczne. Coś innego niż tradycyjny gulasz, z makaronem. Pyszna polędwiczka, swojski makaron z ciasta bez dodatku jajek. Przepis
Malinowe Pocałunkipalnika i czekamy, aż ostygną. Jajka łączymy z mlekiem (dokładnie mieszamy), dodajemy starty ser i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie w naczyniach do zapiekania układamy warzywa z wędliną i zalewamy mieszaniną jaj. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy do lekkiego zrumienienia ok 20 min. Podajemy gorące z ulubionym sosem i np. kromką świeżego pieczywa
Malinowe PocałunkiPost Kanapka a’la Longer KFC pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojedodaje się do mięsa jajek. Kofty nadziewa się na patyki do szaszłyków, grilluje lub piecze w piekarniku. Ja polecam Wam przygotować grillowane aromatyczne kofty, czyli szaszłyki z grilowanego mięsa z pietruszką, oregano, czerwoną cebulą, czosnkiem, tłuczoną w moździerzu kolendrą i kminem rzymskim, z cynamonem, imbirem, ostrą papryką i pieprzem cayenne do tego sos czosnkowy z limonką i świeżą miętą. Przepis
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w cząstki. Dodać pokrojone w kostkę pomidory oraz odsączonego tuńczyka i przepołowione oliwki. Fasolkę gotować 6 minut we wrzątku, po czym odcedzić i przelać zimną wodą. Przekroić na pół, wszystko połączyć, dodać posiekaną cebulę oraz porwaną na kawałki sałatę, dokładnie wymieszać. Sos: 1/4 szklanki soku
Z miłości do słodkościinnym, podobnym daniem) kluski: 3 jajka 2 szklanki mąki 2 szklanki kaszy manny woda sól Wszystko dokładnie wymieszałam, dodałam tyle wody, by konsystencja była dosc luźna, ale nie rzadka (gęsta śmietana). Zagotowałam wodę z łyżką oliwy. Kładłam łyżeczką deserową porcje ciasta na wrzątek, gotowałam do wypłynięcia. Odcedziłam, zalałam wodą zimną, odcedziłam i zostawiłam. sos: 5 kostek serka topionego szklanka pokrojonego
W kuchni Karmel-itkiwraz z bułką tartą, jajkiem, koncentratem i przyprawami. Wymieszałam (powstała masa mięsna jak na normalne mielone). Cukinie umyłam, przekroiłam wzdłuż, wydrążyłam środek. Wypełniłam je mięsem. Na każdej położyłam plaster żółtego sera. Tak przygotowane, ułożyłam w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i wstawiłam do rozgrzanego pieca. Zapiekałam przez około godziny w 180 stopniach. Podałam z sosem tzatziki. SOS TZATZIKI. (kuchnia
W kuchni Karmel-itki